... všetko o BMW ...
coWon napísal:a tomuto akosik nerozumiem![]()
Laco19 napísal:K ten spojke, je v nej lozisko. Ked je vadne (stava sa) a remenica sa v nom otaca pri vypnutej spojke tak to moze vydavat vseliake pazvuky. Ked je zopnuta tak je to celok naskrutkovany na hriadeli a malo by to byt tiche.
Ja to pocujem doslova ako nieco pohanane remenom a iba ked je klima zapnuta. Pazvuk ma inu frekvenciu ako klepanie motora (s jeho klepanim tiez nie som spokojny) a je taky "rezonujuci". Pri rozbehu ho nepocujem, motor je hlucnejsi ale pri pohodovej jazde ano, no je iba taky tichy zvuk.
coWon napísal:ja jsem byl na diagnostice a trysky jsou v norme tak nevimprepac, zle som to precital
a tomuto akosik nerozumiem![]()
1. ked zapnes klimu, logicke ze si auto (motor) pridá ... zacne klepot
2. ked len troska pridas "plyn" nohou (s vypnutou klimou).... nezacne klepotat podobne? potom prestane v okamihu so silnejsim plynom (otackami) to uz mi diagnostika ukazala ze triska hodnoty doravnava k hodnotam ostatnych trisiek (a neziaduci zvuk sa eliminuje)
3. alebo v okamihu ako sa s autom rozbiehas? prakticky ten isty efekt ako v bode 2
najlepsie je to pocut ked stojis vedla nejakej steny alebo auta (kvoli odrazu)... lebo zvuk motora je viac pocut z boku ako z predu
na toto musime prist ani keby co bolo (:
rozpisujem to tu jak deges ((: ci?
drroman napísal:ja jsem byl na diagnostice a trysky jsou v norme tak nevimale klepe to fakt jako tryska.
coWon napísal:som si meral trysky a taketo mam hodnoty:
za polostudena
1,0
-1,8
-0,3
-0,1
1,0
0,2
zapol som klimu
1,1
-1,4(-1,3)
0,3(0,2)
-0,1
0,7
-1,0
potom som tomu par krat ujebal
1,2
-1,5
0,0
-0,3
-1,0
-0,4
tieto merania boli samozrejme na neutraly
ked som pridal na cca 2000 a viac, hodnoty sa dorovnali
neviem ci su tieto hodnoty az take kriticke... cital som ze 1,8 je uz dost
TT-SIMIK napísal:pozor začínaju sa predavat bosch trysky z číny, pre bosch ich vyrába, su na nerozoznanie a vydrž je par tisic km, je tam ochudobnená kvalita materialu..... dostalo sa mi do uší od človeka čo sa pohybuje v tejto sfére....
dimensionone napísal:
Problém je ten 1 a -1,8, čo je 2,8. Niekde som čítal, že tento rozdiel by nemal byť väčší ako 2,5, potom to už začína klepať. Ja som mal ešte lepšie čísla, pri voľnobehu mi to začínalo klepať a všetky trysky boli KO z pohľadu prietoku paliva a opotrebovania ventilov. Ono ti to ešte bude nejaký čas chodiť - videl som aj takých, ktorí chodili na tom, že im to ukazovalo >5 a nejako to šialene neklepalo, no ja som to nechcel počúvať, je to šesťvalec a nie nejaký traktor
dimensionone napísal:ja zvyknem liať toto - obvykle potom klesne aj spotreba a motor beží zvukovo lepšie - http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty ... uper_clean