... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Emmica
Autor témy
Kraj: Bratislavský

BMW rada 1 - KUPA! Kde?

Pondelok, 15. Marca 2010, 01:36

ahojte,

potrebovala by som poradit (mozno aj niekto z vas, prave predava..) ohladom kupy BMW rad 1, ci by ste mi nevedeli poradit napr. kde hladat, kam sa obratit, ci dovoz ci kupovane v SR, na co si dat pripadne bacha a co urcite checknut, proste aka kolvek rada rozhodne vitana!
Nechcem nove auto, cize cca rok 2005, 2006 (v ramci finan. budgetu musi byt starsie) ale urcite by som uprednostnila Diesel.
Diky vopred za akukolvek pomoc (radu) pripadne navigaciu na dobru kupu:-)

spider207
Auto: RWD, but not a BMW..
Kraj: Banskobystrický

Re: BMW rada 1 - KUPA! Kde?

Pondelok, 15. Marca 2010, 09:01

tu na klube sa predáva toto
predaj-auta-bmw/118d-m-paket-2006-1-majitel-kupovane-v-sr-t28293.html

môj názor je, že pri aute čo stojí cca 15-16tis € sa oplatí ísť do Nemecka ak máš s kým... aj ked samozrejme nevylučijem, že aj v SR sa môže nájsť niečo solídne..
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Emmica
Autor témy

Pondelok, 15. Marca 2010, 10:05

spider207 napísal:
tu na klube sa predáva toto
predaj-auta-bmw/118d-m-paket-2006-1-majitel-kupovane-v-sr-t28293.html

môj názor je, že pri aute čo stojí cca 15-16tis € sa oplatí ísť do Nemecka ak máš s kým... aj ked samozrejme nevylučijem, že aj v SR sa môže nájsť niečo solídne..

Dakujem :-)
Nechem donho investovat zase az tak vela, skor som ratala okolo 10.000 max.
a ten link co si mi poslal, diky - auticko je sice krasne ale strasne drahe pre mna :-(

spider207

Pondelok, 15. Marca 2010, 10:23

podla mojho nazoru sa aj tak 1er momentalne moc neoplati, ved za rovnake peniaze si mozes kupit novu 3ku (e90) a je to predsa len vacsie, komfortejsie.. ale za 10tis€ toho asi vela nezozenies, ci uz 1er (e87) abo 3er (e90).. tu by som skor volil starsiu 3ku s tym rozpoctom (e46, napr po facelifte 320d ak chces diesel), za tie peniaze budes mat cukrik.. alebo potom starsiu 5er (e39), takisto za tie peniaze mas lestenku.. len tiez je tu otazka vyuzita auta - ak nutne nepotrebujes priestor a luxusnu limuzinku a chces to vyuzivat najma do mesta, tak by bola 5er asi zbytocne velka.. vsetko je to o tom na co chces auto vyuzivat a kolko si ochotna do toho dat.. :wink: (to druhe vlastne uz vieme 8) )
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 15. Marca 2010, 10:36

Pisal som ti spravu , hore si precitaj .

Emmica
Autor témy

Pondelok, 15. Marca 2010, 11:05

spider207 - Dikesko za odpovede :-)
Takto, auticko potrebujem hlavne na jazdenie po meste, malokedy sa stane ze idem aj mimo neho...Okrem toho som doteraz mala vzdy len velmi male auta, cize pre mna by to bol celkom sok (o parkovani a cuvani ani nehovoriac, a to nejsom ani blond!):-))))
Ta 1 rada sa mi zda viac menej take "zive striebro" pre baby, i ked samozrejme ma ho aj kopa chlapov...No a co sa tyka toho mojho budgetu - tak ten je do tych 10.0000 - viac si skutocne nemozem dovolit do auta investovat teraz...Okrem toho (nie ze by som nemala rada pekne velke drahe auta) na to- moje jazdenie, je to az moc :-) do roboty, domov, do nakupneho centra, do Billy, ku kamoske, obcas von z BA cez vikend (aj to len kratke vzdialenosti vacsinou do 100 km) cize asi tak... :-)

efendy
Auto: E46 330ci individual
Kraj: Košický

Pondelok, 15. Marca 2010, 11:33

Ak ti to treba do mesta, skôr by som pozrel nejaký benzín ako diesel. Najlepšie s automatickou prevodovkou a parkovacími senzormi (PDC).
Pri dovoze zo zahraničia pripočítaj ešte 500eur za všetky papiere (kontrola originality , STK , emisná , ...) a ešte cca 700eur za dovoz auta z DE.

Napr.:
BMW 118i - Automat , xenon, PDC , - 9999eur
alebo
BMW 116i - 9900eur
alebo
BMW 116i - 9950eur

spider207

Pondelok, 15. Marca 2010, 12:09

suhlas s efendy, ak do mesta tak skor benzin a automat by bol tiez dobra volba.. ale rozpocet 10tis € je na 1er hranicna hodnota.. najlepsie mat pripravene peniaze a cakat na nejaku dobru ponuku.. a ked pride tak po nej skocit.. Nemecko - k cene auta tak cca +1000€ za dovoz a papiere.. zalezi ako daleko by to auto bolo.. a vzdy je dobre mat vytipovane viacej aut v danej lokalite, inak by to mohol byt pomerne drahy vylet..
a este k tej velkosti aut - vela ludom co presli s mensieho na vacsie auto sa lepsie parkuje s vacsim autom ako s mensim.. je to sila zvyku, ale je pravda, ze mensie auto je "sikovnejsie" v meste.. ale myslim, ze velkost 3er je este do mesta akceptovatelna :wink:

BMW E30 318i...ex

Emmica
Autor témy

Pondelok, 15. Marca 2010, 14:03

DAKUJEM vsetkym za rady :-) je to mile...

Bohuzial nemam si ako nechat doviest auticko z DE, nema mi kto pon ist a okrem toho zevraj je to kvantum vybavovania s papiermi, SPZ, prihlasovanie, kontrola orig. atd - sami isto uznate, ze na jednu babenku, ktora nie je technicky nejako zvlast zdatna je to viac ako dost, ja viem nie je to nerealne - ale je to prinajmesom obtiazne to takto riesit, preto by mne nesmierne vyhovovala kupa u nas v SR, co zase na druhej strane dost obmedzuje jednak vyber a jednak asi aj dost navysuje cenu...:-(

Vzdy som si myslela ze pri DIESLI budem mat mensie financne naklady v meste ako pri benzine, ale super dikes, uz mi to tu niekolki radite - cize to zvazim a prehodnotim este, moc krat vdaka a vsetkym pekny den prajem :-)

PS: spider207 - ja ti neviiim, ja som pozerala len tak tie 3-ky BMW, no akoze mne s to zda uz ako taka mala lodka!:-) A pri predstave ako sa snazim niekde cuvanim zaparkovat vedla obrubniku - sa mi pohli az vstetky svaly na licach! Pevne verim ze keby k tomuto scenaru prislo, nebude stat nikto z vas rovno vedla! :-)

efendy
Auto: E46 330ci individual
Kraj: Košický

Pondelok, 15. Marca 2010, 14:25

áno, do mesta skôr ten benzín.

S papiermi je to tak ... ak by si to všetko chcela spraviť sama (ísť na STK, kont. originality, policiu pre ŠPZ, ...) trvalo by ti to 1-2 týždne.
Ale existujú ludia , kt. sa na toto špecializujú. Dáš im papiere od auta a oni ti všetko vybavia. V BA neviem, ale v KE poznám takého. Berie myslím 100eur, a za týždeň máš auto napísané na svojom mene a na aute Slovenské ŠPZ.

Na dovoz z Nemecka sa sa skús spýtať týchto dvoch, myslím že oni dovážajú autá z DE. (povieš im aké auto chceš, a cca za akú cenu) :arrow:
1morok
Skypco

Emmica
Autor témy

Pondelok, 15. Marca 2010, 15:40

efendy napísal:
áno, do mesta skôr ten benzín.

S papiermi je to tak ... ak by si to všetko chcela spraviť sama (ísť na STK, kont. originality, policiu pre ŠPZ, ...) trvalo by ti to 1-2 týždne.
Ale existujú ludia , kt. sa na toto špecializujú. Dáš im papiere od auta a oni ti všetko vybavia. V BA neviem, ale v KE poznám takého. Berie myslím 100eur, a za týždeň máš auto napísané na svojom mene a na aute Slovenské ŠPZ.

Na dovoz z Nemecka sa sa skús spýtať týchto dvoch, myslím že oni dovážajú autá z DE. (povieš im aké auto chceš, a cca za akú cenu) :arrow:
1morok
Skypco

Efendy - myslis ze do 10 tis.€ by som vedela "zohnat" auticko - ale ne ziadnu levotu, poprekrucane KM a 25x vyburane... ale aj so vsetkym? (papierovacky, dovoz, prihlasenie, SPZ + cely ten cirkus okolo toho?) alebo som prudko naivna s touto predstavou? :-(
BTW - preco je benzil v meste lepsi, ked ma o dost vacsiu spotrebu ako diesel? (sorry, tebe to asi pride ze sa pytam ako totalny pošuk, ale som len laik a zena k tomu) :-) diky

spider207

Pondelok, 15. Marca 2010, 16:28

jj, dovazaju tu viaceri chalani a myslim, ze su schopni vybavit takmer vsetko - od dovoz az po odovzdanie spz, ale na to je najlepsie sa spytat priamo ich :wink:
za tych 10tis € je to ako som pisal hranicne.. staci kuknut na http://www.mobile.de a hned vies na com si a ako tak kukam, tak v Nemecku zacinaju od tych 9tis €, takze + dovoz si rovno na 10tis €..
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... g=&lang=cz
ALE, treba brat v uvahu, ze to pravdepodobne nebude auto prave top stave, aspon ja by som asi neskocil po najlacnejsom/prvom zo zoznamu..
no benzin ma sice vyssiu spotrebu, ale to co das naviac € do benzinu, tak usetris na servise.. o diesel (resp o kazdy turbomotor) sa proste treba viac starat, je nachylnejsi na studene starty, pokial sa zahrial tak po zaparkovani je treba nechat ho chvilu bezat nech si "vydychne" a pod veci.. proste viacej starosti a ked sa Ti nahodou nieco pokazi (napr prave to turbo), tak by si urcite nechcela vidiet ten ucet za vymenu :wink:
btw - odjakziva som bol vychovany na malych autach (favo, felicia, corsa) a ked som dostal do ruky aj nieco vacsie tak mi to nerobilo problem.. bolo to ine, ale nebol to problem (vsak zrkadla ma kazde auto :wink: ).. to iste aj bracho, tiez vzdy male afta a ked dostal do ruk staru 3er (e30) tak si nevie vynachvalit parkovanie, ze sa mu s tym parkuje lepsie ako s feldou.. chapem, ze sa ako zena bojis, mozno nemas taku doveru vo svoje vodicske schopnosti, ale myslim, ze za pokus by to stalo.. ono je najlepsie vyskusat a potom sa rozhodnut, aj ked uznavam, ze do mesta a na primestske jazdenie by stacila kludne 1kova rada.. len za ten cash, nefim nefim, to bude asi vorisek..

BMW E30 318i...ex

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan

Pondelok, 15. Marca 2010, 16:36

Co sa tyka tej ceny aj s dovozom, napis Skypcovi, vela ludom tu uz poradil a aj doviezol auto, skus pozriet orientacne tu bmw-nakupna-poradna/bmw-poradna-dovoz-a-kupa-ojazdeneho-vozidla-t13956.html.
Rozhodne by ti vedel dake najst a aj doviest a myslim, ze niekoho najde v BA kto by ti vybavil prepis.
A co sa tyka ci benzin alebo diesel do mesta, diesel horsie znasa kratke trasy a caste starty, kedze v meste nenabehas vela km neprerusovane. Benzin je v tomto vo vyhode. U dieslu na toto trpia zhavice, trysky a dalsie veci a v benzinovom motore niesu tieto veci.
Aj ked si myslim, ze ti tieto nazvy dielov nic nevravia :D , ale je lepsi benzin do mesta.
Vela zdaru pri kupe.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

cilla
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 15. Marca 2010, 19:53

spider207 napísal:

Toto može len chorá hlava povedať....auto kupene nové v SR s kompletnou historiou od faktury za auto, cez vsetky faktury za ukony ktoré boli robené na aute a servisované v autorizovanom servise je o niečom inom ako pitchovina dotiahnuta od indiana z DE

a že majú lepšie cesty? no lebo tu každý, kto si kupi nové auto, tak prvé čo urobí ide jazdiť po poli, Indiani len čakaju kedy ti predaju funglovku za 1/5 ceny

spider207

Pondelok, 15. Marca 2010, 21:03

cilla napísal:
Toto može len chorá hlava povedať....auto kupene nové v SR s kompletnou historiou od faktury za auto, cez vsetky faktury za ukony ktoré boli robené na aute a servisované v autorizovanom servise je o niečom inom ako pitchovina dotiahnuta od indiana z DE
a že majú lepšie cesty? no lebo tu každý, kto si kupi nové auto, tak prvé čo urobí ide jazdiť po poli, Indiani len čakaju kedy ti predaju funglovku za 1/5 ceny

trošku brzdi... je úplne nonsense porovnávať rovnaký model v SR za 10tis a v Nemecku napr za 6tis.. je jasné, že cena sa niekde prejaviť musí a napr e46 z nemecka za 6 bude s najväčšou pravdepodobnosťou (bližiacej sa istote) horšia ako e46 za 10 zo SR.. porovnávaš neporovnateľné..
btw, urážanie, áno, to vie slovač najlepšie.. ale že by poradila, to nie..
jaaaj, sorry.. až teraz som si všimol koľko máš príspeckov.. v poslednom čase sa to tu hemží takými mudrlantami ako Ty.. nič v zlom, ale gfy..

BMW E30 318i...ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 5 neregistrovaných