Uz sa to tu parkrat riesilo, ale cez vikend som to prakticky vyskusal, tak popisem co som zistil:
Auta ktorych sa to tyka:E36/E46 5stupnova manualna prevodovka
Symptom:Problem so zasekavajucimi centrovacimi kolimi v klznom lozisku sa prejavuje tak, ze hlavne v zime sa radiaca paka nevrati do centralnej polohy ale zostane "visiet" pod 5-tym prevodovym stupnom - pripadne pod spiatockou (ovsem toto sa stava zriedkavo)
Problem so zachytavacimi kolikmi sa prejavuje tak, ze sa tazko radi/vyraduje z rychlosti.
..naco to sluzi? :Centrovacie koliky sluzia na vycentrovanie radiacej paky ked je v neutrale - takisto sa staraju oto aby ste nezaradili spiatocku namiesto jednotky

Zachytavacie koliky sluzia nato aby udrzali prevodovy stupen zaradeny
Riesenie:Vymena klznych lozisiek a centrovacich kolikov v prevodovke + vymena zachytavacich kolikov
Vymena tychto dielov nieje nejak obzvlast narocna vec, ovsem vyzaduje si specialne naradie ktore nieje lacne
Najma by som chcel vyzdvihnut special tool 23 4 022, 23 4 023 a 23 3 110 - sluzi to na nasadenie klzneho loziska do puzdra - bez tychto dielov sa to dost tazko robi a velmi lahko sa klzne loziska poskodia.
Da sa to spravit aj bez tychto tool-ov ....ja som tieto nasadzovacie nastavce nemal - cize to bolo treba robit fakt opatrne, ale podarilo sa

V mojom pripade bol problem len s klznym loziskom - paka sa nevracala spravne do stredu.... chcel som menit aj zachytavacie koliky... ale po rozobrati som zistil, ze ich mam ako nove

- cize som ich poskladal spat

Pripajam navod na vymenu aj klznych lozisk aj na vymenu zachytavacich kolikov

... ak to budete riesit a chcete s niecim poradit, tak sa kludne pytajte

Este jeden link kde su aj obrazky a postup vymeny ktory mi dost pomohol:
http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=219285