... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Mimo napísal:
tomanger napísal:Vanos aj hydroštely sú tiché.
alfi666 napísal:To ze uviedol, ze su hydrostely tiche este neznamena, ze to skutocne tak je :)
CR19 napísal:tomanger: s najväčšou pravdepodobnosťou je to klukovy hriadel...po zohriatí oleja začne trieskať.
Aky maš olej a viskozitu ?!
retepp1 napísal:Netreba ma zato hneď obesiť....
alfi666 napísal:No ja to vidim na riedky olej... robi to po zahriati, klepka ako diesel a olej meneny minuly tyzden...
tomanger napísal:Mám E36, 328i, r.v.96, najazd. 245 tis. km. Olej vymenený minulý týždeň.
Začalo mi čosi cvakať v motore. Počuť to na voľnobeh z miesta vodiča, také jemné pravidelné klepanie/cvakanie ( úplne to pripomína diesel ). Po otvorení kapoty to ide pravdepodobne z priestoru medzi vzduchovým filtrom a blokom motora. Počuť to po zohriatí motora. S otáčkami frekvencia cvakania rastie, po ubratí klesá ( ale neprestane ). Po zvýšení otáčok na 4500 - 5000 ot/min to na chvíľu prestane, potom opäť začne. V BMW prevedená diagnostika, všetko OK. Motor ide podľa mňa rovnako, ako predtým ( mám na tom cca 5000 km najazdených ). Vanos aj hydroštely sú tiché.
Všimol som si ešte jednu vec na voľnobeh keď zapnem dig.klimu, alebo vyhrievanie zadného okna, začne mierne kolísať voľnobeh ( medzi 500 - 700 ot/min ).
Vedeli by si mi poradiť, prípadne ma naviesť na nejaké možnosti?
Dík za odpoveď.
Rimi napísal:ojnicne loziska su to na 100% mam to iste a nabehane 198000,v bavarii aj vsad inde mi povedali ze to je choroba 4valcov od BMW ale chyba to nieje..proste to klepe..