Zdravíčko všetkým. Konečne som sa odhodlal, porazil vlastnú lenivosť a rozhodol som sa začať príbeh môjho auta cca 5 mesiacov po kúpe :) Tak viac ma nakopol K3ksik a jeho e30 318i.
O novom aute som začal uvažovať asi pred 2 rokmi. Astra F- slúžila dobre ale aj tak som musel na STK uplácať :) Najprv, už ani neviem prečo, som veľmi chcel AUDI B5 1,8T Quattro tak do 4000 e. Také sa mi asi polroka nedarilo nájsť. Potom som pokukoval po Omege s 2,5 - 3,0i, ale kedže sám mám Opel, nejako som tušil ako by to dopadlo. Medzitým som zmenil zamestnanie, založil firmu a v zime 2013 koncom Januára som si začal prezerať ako sú na tom cenovo e46. Do úvahy pripadal jedine benzínový R6. Nakoniec mi padla do oka táto, zavolal som a už to išlo a koncom februára bolo auto doma. Pamätám sa na to očarenie aj keď pršalo a bola zima a bál som sa ho šoférovať lebo... trojliter :) Teraz mám na ňom nabehaných cca 6000 km, zatiaľ ma auto nenechalo, len vyhorená parkovačka a zistil som "profesionálnu" opravu sania izolepou (auto na 1. a 2. kvalte trhalo, už som začínal mať mindráky a cítiť sa ako na autoškole). Zatiaľ je to riešené poriadnou sivou izolepou, drží, netrhá, ale aj tak dám nové kolienko. Troška to pije olej, zatiaľ som tam dolial asi 7l čo auto mám.
Väčšie úpravy neplánujem, jedine tak koncom roka výmenu bŕzd (prijmem dobrú radu ktoré, zatiaľ vyhrávajú ATE, dopredu by som niečo drážkované chcel), vymeniť olej aj v prevodovke a difíku. Podľa toho ako mi pojde firma a ako vysvetlím frajerke, že ona je na prvom mieste (:P) chcem investovať hlavne do nejakej školy šmyku a samosvoru ( vidím to tak na 2000 eur dať bokom, možno viac). Uvidíme ako mi klienti budú platiť faktúry...
Na auto som už zvykol a momentálne som absolútne spokojný. Zadokolka jazdí úplne ináč ako bežné nákupné tašky, teda autá. Riadenie presné, dáva feedback. Zvuk R6... ach jaj. Človek ho pri predbiehaní tak nejak podvedome musí vyočiť až do obmedzovača. Podvozok aj keď je full M, tak až na hluk funguje. žažil som už aj chvíľky keď mal zadok veľmi dobrú náladu, auto však dobre informuje aj v šmyku a dá sa zrovnať, len nepovoliť plyn. Príbeh budem priebežne dopĺnať a o auto sa príkladne starať