Zdravím všetkých, ktorým v žilách koluje BMW

. V mojich žilách to nie je inak

, tak prichádzam medzi Vás. Ako som prišiel k BMW??? hm...
Vodičák som si robil dosť neskoro, po skúškach prišla otázka "aké auto"?? Tak felíciu, na ktorej sa naučím jazdiť? Na diskusiách čítam, že blbosť a ešte ak chcete peknú a neprehnitú, tak stojí pekné peniaze. V práci mi kolega BMW-ečkar poradil, že mám ísť do BMW. Len tak pozerám inz. a uf.. E36 sa dajú pekne zohnať. Začítal som sa napr. aj tu do diskusii, či môže byť pre nováčika. Nikto neodporúča, ak áno, tak možno 316 al. 318. V práci mi rozprávali, prečo sa čerstvý vodič trepem do BMW a ešte aj 6-valec. No mňa stále lámal R6. Tak som začal čítať inz. napr. Autobazar.eu a pod. sledoval som ponuky denne aj 6 -8hod. Začala mi hlavou vŕtať modernejšia E46, ktorá sa dala celkom slušne kúpiť, len 6-valec ťažšie zohnať. Do Nemecka a pod. sa skrze registračnú daň nevyplatilo vycestovať, prečítal som aj všetky možné nemecké stránky. S jedným kamošom, ktorý dosť dobre rozumie autám, som začal obvolávať predávajúcich. Výborne, v Žiline je 320i vo výbornom stave, po telef. dohoda, že o 4dni ideme pre auto. Len sklamanie, lebo ženská išla naposledy s ním do práce, no nabúrala BMW. V inz. som našiel 323i, dozvedáme sa, že je po jednej ženskej, ktorá s tým chodila zo Senca do Viedne, auto bolo privezené z Nemecka. Ráno telefonát, rýchla dohoda a po obede vyrážame mrknúť auto. Všetko popozerali, previezli sa, motor výborne, karoseria sem a tam chytená hrdza, interier čistý, uprataný, žiadny bordel... S predávajúcim sme si potriasli pravicami a na aute ideme domov. Išiel na ňom kamoš, ja som sa ešte veľmi neodvážil, bo skúsenosti som mal tak s fiestou, peugeot 308 al. kia rio. na druhý deň som ho dal kamošovi do garáže a porobili základný servis: olej, sviečky, vzduchový filter, palivový filter, brzdová kvapalina, žiarovky v predných svetlách, stierače, ošetrili sa hrdze pod dverami a na pravom blatníku, nech ich zima nepodporuje, inak to nebolo nič hrozné, prezuli sme BMW na zimné gumy, povysávali, vytepovali, oživili palubovku.. a o 3 dni beriem auto domov. Sadnem za volant, uf.. Nejako široké mi prišlo. Na druhý deň som sadol do auta sám, začal jazdiť. Natankovať prvýkrát

a povoziť sa. Prekvapenie!! Vôbec to nebolo tak nebezpečné auto pre nováčika, úplne v pohode sa s ním jazdilo, dalo sa pekne kontrolovať, spojka bola dosť citlivá a hlavne hore. Troška rýchlejšie pustenie spojky, už sa BMW chcelo utrhnúť. Na križovatkách v meste treba viacej točiť, nech to nezdochne, predsa 1,5t. auto. Zdochlo mi a nie raz

. Mám ho 2 mesiace, jazdím s ním bez problémov, najazdil som asi 1000km. Sem a tam som mal na mále, že som sa s niekym ťukol, nie však vždy mojou vinou. Autoškola je pekná teória, no na ceste sa musím prispôsobiť premávke, a to je už niečo iné. Predbieham kamion, debilko ma nechce pustiť, tlačí sa vedľa mňa, v diaľke vidím oproti mne auto.. hm.. tak mu šlápnem z 90km/h na 140km/h, auto zaberie okamžite a bez podradenia. Na dlhej rovinke nikde nikoho, dám sa do stredu cesty a 150km/h vytiahne okamžite. 6 válec počuť do vnútra, pekne "nasraný motor"

.
Teraz tu zodpoviem nejaké otázky, ktoré sa tu točia.
Tankovať na nejakých mini pumpách je blbosť, zlá skúsenosť. Dal som tam OMV 100 maxxmotion. BMW ide o dosť lepšie, motor tak nechrastí, na plyn reaguje okamžite, z výfuku mi tak nedýmil, ako keď som tankoval 95-ku na jednej pumpe. Vtedy sa mi zdalo, akoby odparoval vodu z výfuku. OMV: Spotreba pri 90km/h na rovinke 5,8 - 6,5l(okamžitá spotreba). V meste 11 - 13l a priemernú ukazoval palubný od 6,8 do 7,2. Maxxmotion síce drahší, no vyrovná sa to na najazdených km. Tam s tým benzínom som sa nevedel pod 8l v priemernej dostať. Spotreba nie je vôbec drastická, ako strašia, čo s tým nejazdili a "len počuli".
Ako som napísal.. Nováčik sa nemusí báť, pokiaľ má na pedáloch zdravý rozum a nie ťažké nohy, aj keď ten motor VEĽMI pokúša. Ak ho chce odskúšať, tak s rozumom, tam kde nikoho nie je. S rozumom odhadnúť, čo dokáže za volantom zvládnuť. Inak auto parádne sedí na ceste, stopu drží perfektne, brzdy výborné.
Náhradné diely nijako predražené, v rozumnej cene sa dá servisovať a niesu to žiadne poľské diely a pod. Hudba na kazety bola slabučká, dal som tam Pioneer 1500UBA a hudba parádna. Seriovo repro úplne dostačujúce.
Vymenil som manžetu rýchlostnej páky a ručnej brzdy za čierne kožené, dal som si urobiť podsvietenú hlavu rýchlostnej páky.
Natiahol čierne poťahy.
Menil som ešte veľký klínový remeň + napínacie kladky, bo remeň sa roztrhol, kladky zakusnuté. Až bude krajšie počasie, treba vymeniť zadné prachovky + dorazy a platničky na predných brzdách.
Vedel by som parádne porobiť, len som staviteľ rodinného domu, tak My Love sa musí uskromniť.
Ako čítate, som ukecaný chlap
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)