Zdravim Klubaci,
som na fore pomerne novy a registracia prebehla za ucelom vacsiej informovanosti, pri kupe prvej radosti z jazdy.
Ale dostanme sa k veci.
Uz ako dieta som sledoval serial Kobra11, kde ma to auto uplne dostalo. Vzdy ked islo nejake okolo mna premeral som si ho az kym nezaslo :)
Ked som sa rozhodoval ake bude druhe auto po Corse GSI, rozhodol som sa jednoznacne pre e46 v prevedeni coupe.
Zhruba od decembra som doplnal financie a rozsiroval tak vyber.
Vybral som si v aprili jedno Coupecko na autoscout.de. Inzerat bol ale pofiderny a na mail, alebo sms ci je auto aktualne som odpoved nedostal. Postupom casu som zacal porovnavat ceny u nas a v Nemecku a zistil som, ze az taky rozdiel tam nie je. Povedal som si, ze zacnem hladat u nas a ked ani jedno z 3-5, ktore pozriem nebude ok pojdem do nemecka na par dni obehat bazary a sukromnikov. Kedze som BMW nikdy nesoferoval, siel som do nemenovaneho Bazaru v Bratislave sa previest a vyskusat ako sa v tom sedi, posmejdit, co kde je a pozriet si vsetky tie ''zname'' problemy nazivo. Jednalo sa o dost pouzity kusok, ktory mal vela za sebou, no co sa tyka servisu, tak v tom mu moc nedopriali. Ale prva jazda bola uspesne a mnou a ja som sa utvrdil v rom ze BMW bude to prave pre mna. Chcel som nejaku vyssiu kubaturu, ktora nebude len chrcat, aj za cenu vacsich nakladov.
Po case som nasiel inzerat na autobazar.eu, kde sa predavala e46 sedan 2003, 330i automat,178000km a z obrazkov vyzeralo velmi zachovalo. Tak som poprosil semtexa, ci by sa mi nato nemrkol. Po stretnuti s majitelom sme sa presunuli do semtexovej dielne a napichli na pocitac. Vsetko sedelo, motor bol cisty, dalo by sa z neho jest, bolo vidiet, ze na aute sa nesetrilo a bola mu dopriana udrzba ako ma byt. Bolo kupovane na Slovensku a malo aj servisnu knizku. Na laku uz bol vidiet vek auta a naboku bolo mierne suchnute, co este treba prebrusit a zalakovat. Takisto vzadu pod svetlom plocha asi 3x4cm. Inak tip top. Pri 150000km bola menena servo pumpa, viskospojka, brzdy za brembo a vsetky silentbloky. Ked mi povedal cenu ze 10.000€ bolo to nad moj rozpocet. Po tyzdni sa mi vsak podarilo dat dokopy peniaze, dohodol som 500€ dole s tym ze mi da este zimne hlin. disky, original stredovu konzolu s drziakom na pitie a silentbloky co k tomu mal. Stretol som sa s majitelom opat a kupil. Potom som vybavil poistku, znacky a uz si pradiem a tesim sa z jazdy :)
Co sa tyka auta zvnutra, ma ciernu palubovku v drevenom prevedeni Myrte, s ciernym stropom, vyhrievanymi kozenymi manualnymi sedackami, audiom Harman Kardon, BMW Business s CD a zadnou roletkou. Teda vybava dostacujuca. Minimalne vybava co som chcel obsahovala automat, kozene sedacky, cd prehravac, vyhrievane sedacky a bixenony, teda bola splnena. Mohol byt siber, ale zato je roletka
EDIT: Spotreba sa na zaciatku vysplhala az na 14,5, no teraz v meste sa ustalila na 11,5-12, podla poctu cervenych vln, co chytam

Na obchvate sa da s kludom spravit 9,5 aj menej. A pri 90km/H ukazuje ekonometer 6L/100km. Takze celkom prijemne na taku kubaturu, 6 valec a automat.
Na aute mi po tyzdni prestalo fungovat stahovanie spolujazdcoveho okna. Pri otvarani auta, kde sa otvoria vsetky okna ide dole, ale tlacitkom ide len hore(aj ked stlacim dole). Najblizsie budem chciet kupit asi lavy predny diel karoserie, alebo dokoncit tu opravu boku spolu s tym zadnym ''osuchom''. Potom pojde na radu volant, budem patrat po vymene za ten trojramenny s packami +/- :)
Kvalitnejsie fotky interieru este pribudnu. Takze zatial tak. S autom sa stale zoznamujeme, takze casom pribudne kopec otazok a postrehov z mojej strany

- Interier1

- Interier2

- Interier3

- Motor

- Exterier1

- Exterier2

- Exterier3