Na tomto fóre som nováčik, po tom ako ma môj strýko nakazil natrvalo nebezpečnou diagnózou zvanou BMW ho študujem niekoľkokrát denne. Tak po dlhšom váhaní sem pridávam (nie moju) ALPINKU B10, model E39, rok výroby 1997. Snáď to nebude vadiť, v príbehoch som žiadnu nenašiel

Je to čerstvý dovoz z Nemecka, motor 3,2l benzín + plyn. Technické parametre asi každý pozná, ale keby nie výkon má 191kW/260k a krútiaci moment 330Nm. Prevodovka je manuálna, 5 stupňová. Čo ma prekvapilo sú pomerne krátke prevodové stupne ale je to "športové auto" tak sa to dá pochopiť. Autíčko má relatívne slabú výbavu, t.j. bez kože, navigačného systému, ale plne postačuje. Poradové číslo je 007, ale neviem presne koľko kusov sa ich vyrobilo.
Ešte nemám vybavené značky (dúfam že v pondelok to stihnem), ale je po základnom servise, olej, filtre, nové sviečky NGK platinum, vymenené ložisko ľavého predného kolesa aj s nábojom, zavarených pár dierok vo výfuku a ešte nejaké drobnosti. A samozrejme prezuté z krásnych 18 palcových originál diskov na zimné 16-tky.
Jazdné dojmy veľmi porovnávať neviem, jazdil som len na pár E39-nách (540i a 530d) a aj to nie dlhodobo, ale je to o dosť tvrdšie ako sériová 5er. Zrýchlenie fantastické (v tom sa dosť vyžívam) a riadenie je veľmi príjemné a presné. Viac skúseností a dojmov ako aj fotiek (ak by bol záujem) pridám keď bude prihlásená