jasne, beriem to. Su to hmotnosti podla EU. Tazko povedat, co na tom je pravdy. Odvazim, musim niekde, kde polisi vazia kamiony

nabehnem tam a vypnem motor, poviem, ze som myslel, ze ma chcu kontrolovat

dufam, ze to vazenie nebude drahe
Ale vsetky recenzie, co som cital na Alpinu, pisu, ze sa lepsie riadi (better handling). ze je to taka idealna zmes vykonu a hbitosti a lahkosti. No kazdopadne po 530dAT (1820kg) mi to pripadalo ako pierko. Aj tak to bude mat viac ako 1530, lebo je tam plyn. A ta nadrz a vsetko okolo toho nieco vazi. Zase plyn by mohol byt lahsi a tych 10l benzinu moc nezavazi, takze...no...jazdi to vraj skvele (mam to z 2.ruky, ze korado

). Raz za cas si clovek musi urobit radost.
Co sa tyka V8: podla nastudovaneho materialu mala Alpina B10 V8 (tak 340k ako aj 347k verzia) az do faceliftu 9/2000 papierove (organicke) tesnenie pod hlavou valcov. A to obcas zlyhalo s roznymi nasledkami, obcas dost drahymi. Navyse ako byvaly majitel 540i viem, ze ta vodna pumpa na 8 hrncov a tych 4,4L nestiha (myslim, ze je rovnaka na B10 ako na 540). Nie je to heavy-duty vodna pumpa ako na M5, co precerpa 380 L. A to by ma dost sralo, stale sledovat, ci sa neprehrieva. Ja som mal 540 s rocnym chladicom a vodnou pumpou, ale kua, obcas to blblo. A novy majitel mi tiez povedal po case, ze sa to obcas prehrieva. Teda nielen sledovat, ale aj riesit to, odstavovat, vyberat veko motora, pripadne odvzdusnovat, no to je dost na P. A V8 ma fakt horsie riadenie, nie hrebenove, ale šnekové (ako hovoria bratia Cesi). Aj ked Alpinacke je vraj lepsie ako BMW, R6 je uplne najlepsia. To fakt 530d ide lahucko tocit. Takze je to dilema.
Automat je pekna vec v zapche a v meste, ale pravdupovediac, do mesta auto nepouzivam a zapcham sa vyhybam, takze ten manual si viac uzijem (este zena by sa mohla naucit

)