Streda, 15. Mája 2013, 06:24
Zdravim, ked sa autom rozbieham a potom aj na vyssich stupnoch na 1. 2. aj 3. stupni musim spojku pustat velmi pomalicky (zo sucastnim pridavanim plynu) aby autom "nezahojdalo" spojka zabera az v druhej polovici teda skoro pred vypustenim a prave tam mi treba spomalit z nohou a veelmi pomali vypustit spojku uplne a vtedy je to ok autom nehojda netrhne..
- ak pusitm rychle spojku autom trhne a otacky skocia na ten "trh" o 300 vyssie ak pustam pomali ale nie super pomali autom hojda a aj otakcy ako keby jemne vlnilo hore dole..
-vsimol som si ze pri 1.stupni a rozbiehani vyraznejsie hojda autom ako pri 2,3 a vyssie - ale ked uz idem na 1 st. a pustim plyn a nasledne len jenucko pridam a drzim v tom jemnom plyne autom hojda tiez iba jemne ale hojda a aj rucicka na otackomeri jemne plava hore dole (nieje to ani vidiet ale odsledoval som si to - take milimetrove pohiby hore-dole..) Ked pridam riadne plyn alebo idem na napr. 3.st a spravim to iste vidi sa mi ze to uz nerobi..
- cize co je vadne ak musim spojku pustat velmi pomali vo faze kedy zabera aby autom nehojdalo a preco na jednotke pri jenmom plyne (drzanom v rovnakej polohe -nepridavam neuberam, len je jemne stlaceny) autom hojda tiez (este citelnejsie to je ked ten plyn na jednotke riadne pridam a hend pustim - v takej normalnej rychlosti (nehrajem sa s tim) )
-inak som nespozoroval ziadne buduchanie skripanie nic - spojka ide stlacit lahko (pri sptacani citim take ako keby pruzinove pnutie, take jemne pulzy ako keby -neviem to presne popisat), prevodovka ide za studena tazsie za tepla lahko- asi kvapalinu treba vymenit
Vdaka