... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

thrash
Autor témy
Kraj: Košický

spojka ?

Streda, 15. Mája 2013, 06:24

Zdravim, ked sa autom rozbieham a potom aj na vyssich stupnoch na 1. 2. aj 3. stupni musim spojku pustat velmi pomalicky (zo sucastnim pridavanim plynu) aby autom "nezahojdalo" spojka zabera az v druhej polovici teda skoro pred vypustenim a prave tam mi treba spomalit z nohou a veelmi pomali vypustit spojku uplne a vtedy je to ok autom nehojda netrhne..
- ak pusitm rychle spojku autom trhne a otacky skocia na ten "trh" o 300 vyssie ak pustam pomali ale nie super pomali autom hojda a aj otakcy ako keby jemne vlnilo hore dole..

-vsimol som si ze pri 1.stupni a rozbiehani vyraznejsie hojda autom ako pri 2,3 a vyssie - ale ked uz idem na 1 st. a pustim plyn a nasledne len jenucko pridam a drzim v tom jemnom plyne autom hojda tiez iba jemne ale hojda a aj rucicka na otackomeri jemne plava hore dole (nieje to ani vidiet ale odsledoval som si to - take milimetrove pohiby hore-dole..) Ked pridam riadne plyn alebo idem na napr. 3.st a spravim to iste vidi sa mi ze to uz nerobi..

- cize co je vadne ak musim spojku pustat velmi pomali vo faze kedy zabera aby autom nehojdalo a preco na jednotke pri jenmom plyne (drzanom v rovnakej polohe -nepridavam neuberam, len je jemne stlaceny) autom hojda tiez (este citelnejsie to je ked ten plyn na jednotke riadne pridam a hend pustim - v takej normalnej rychlosti (nehrajem sa s tim) )

-inak som nespozoroval ziadne buduchanie skripanie nic - spojka ide stlacit lahko (pri sptacani citim take ako keby pruzinove pnutie, take jemne pulzy ako keby -neviem to presne popisat), prevodovka ide za studena tazsie za tepla lahko- asi kvapalinu treba vymenit

Vdaka

thrash
Autor témy

Re: spojka ?

Streda, 15. Mája 2013, 08:49

Pri preradeny na vyssiu rychlost po stlaceny spojky klesnu otacky o 500-1000 no a ked potom rychlo pustim spojku tak otacky rychle naspat zvisi o tych 500-1000 a to sposobi take trhnute autom. Ak pustam spojku pomaly tak klesnute otacky sa zvysuju postupne na povodnu odnotu (pred stlacenim spojky a preradenim na vyssi stupen) a auto netrhne len sa zahojda - ak nechcem hojdanie musim veelmi pomali pustat spojku a pridat plyn (nie nejako extra tak klasicky) - to uz len pr epresnenie ta druha sprava :|

Užívateľov profilový obrázok
Adrian_B
Kraj: Žilinský

Streda, 15. Mája 2013, 09:28

ono je snáď normálne že za jazdy pri vymáčknutí spojky klesnú otáčky na motore nie? :roll:

to cuknutie otáčkomerom pri pridaní/pustení plynu som sledoval na e46, je to bežný jav...

thrash
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 11:10

Tak klesanie a stupanie ot pri vypusteny spojky je normalna len preco musim pustat spojku strasne pomaly aby to koplo alebo nezahojdalo s autom ?

pises ze: "to cuknutie otáčkomerom pri pridaní/pustení plynu som sledoval na e46, je to bežný jav..." otackomerom, ok beriem ale aj autom ? Presne ako to cuka na otackomeri tak aj autom.. Nono sa to tazko opisuje ja viem ale tak mozno ze sa k niecomu dopracujem..

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Streda, 15. Mája 2013, 12:18

mne to prijde ako 2hmotak v haji, ale to len z teorie a vyrozumenia, co si popisal
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

thrash
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 12:53

toho som sa bal aby niekto napisal, existuje nejaka prakticka skuska ako to (bez rozoberania auta) potvrdit aspon na 90% ?

thrash
Autor témy

Streda, 15. Mája 2013, 13:05

este trocha laicka otazka.. ale maju dvojhmotu aj benzinove BMW ? Nevyznam sa velmi a kdesi som cital ze su len u diesloch

V uvodnej sprave som nedoplnil info o aute E46 320 benzin

TomNR
Auto: BMW 318ti

Streda, 15. Mája 2013, 13:21

ano, maju 2hmotu

a neviem, ako zistit, po nete koluju rozne teorie
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

thrash
Autor témy

Re: spojka (hardy spojka, 2hmota) ?

Pondelok, 20. Mája 2013, 06:11

Este som trocha hladal a take trhanie by mohlo sposobovat aj vymlatena hardy spojka - vraj
Ake su presnejsie prejavy vymlatenej hardy spojky ? Je niekto kto mal nieco podobne a pomohla vymena ?

Sk1r3x
Auto: AUDI A6 C7

Pondelok, 20. Mája 2013, 06:37

skoč pod auto a pozri sa na hardynu. V extrémnych prípadoch pri rozbehu už cinká.

Dvojhmotu si popočúvaj tak, že zaradíš jednotku a budeš rozhúpavať rukami auto dopredu dozadu , pokial bude počuť len jedn železné pevné zaseknutie tak to ešte dačo vydrží ... keď ti to zarachotí tak máš smolu

pby
Kraj: Prešovský

Pondelok, 20. Mája 2013, 07:27

.
OO(||||)°(||||)OO

thrash
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 07:31

Sk1r3x napísal:
skoč pod auto a pozri sa na hardynu. V extrémnych prípadoch pri rozbehu už cinká.

Dvojhmotu si popočúvaj tak, že zaradíš jednotku a budeš rozhúpavať rukami auto dopredu dozadu , pokial bude počuť len jedn železné pevné zaseknutie tak to ešte dačo vydrží ... keď ti to zarachotí tak máš smolu

pod auto ako odtestuejm, odpozorujem tu hardy spojku ze je v cudu ? Ten 2hmotka dnes preskusam ako pises, Vdaka
Len dodam ze mne spod auta nic nebucha, necinka ked sa pohynam idem, nic..

thrash
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 07:36

Ked to prakticky opisem - stojim, stlacim spojku zaradim 1 stupen pustam (normalne) spojku jemne pridavam plyn auto sa pohyna ale hojda (jemne) a aj otacky sa pri tom hojdani zakolisu (jemne), stalacam spojku pokles otacok (normalna vec) zaradzujem 2 stupen pustam spojku otacky rychle vystupia do tych v ktorych je motor - to rychele vystupenie sposobi to trhnutie a rozhodjanie auta

Ked som skusal na inom aute kamosovom ako to je.. (nemama vela skusenosti s autami) pri stlaceny spojky (pokels otacok) zaradim stupen pustam spojku - pomaly stupnute otackok bez trhnutia do otacok motora - nasledne otacky stupaju s rychlsotou subezne - cize to iste ako mam ja len mne tie otacky pri (pustani spojky) do rychlsot motora nevykoriguje hladko ale nahlym vystupenim (ak pustam spojku velmi pomaly otacky do rychlsit motora vykorigujem a uz to netrhne--- potom mi uz stupaju krasne subezne s motorom a rychlsotou, bez preklzu..

thrash
Autor témy

Pondelok, 20. Mája 2013, 16:30

Sk1r3x napísal:

zastavil som na rovine, vypol som auto hodil jednotku a rozhojdaval dopredu do zadu - neozvalo sa mi iba jedno prevne zaseknutie ale ani nezarachotilo.. Vydavalo to take kovove (asi) tupsie zvuky nieco ako klik(ked som potlacil) a klak (ked sa vratilo) spat kumne..Nemal osm pocit aby som pocul nieco ine, nejake dlasie buchanie hrkotanie a pod. len KLIK --- KLAK

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 20. Mája 2013, 18:22

Ak sa ti takto hojdazj po prudkom ubrati plynu, je to zotrvacnik. Podla tvojho popisu na 95%.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných