... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Rottwa napísal:Ak sa ti takto hojdazj po prudkom ubrati plynu, je to zotrvacnik. Podla tvojho popisu na 95%.
SurrendeR napísal:vybrovanie s autom pri pustani spojky = dvojhmota - prejavuje sa to tak ze pri pustani spojky aj ked pridas plyn, tak ti vybruje autom.. prestane to az ked spojku pustis uplne pripadne ak sa ti vyrovnaju otacky motora a kolies.
to co popisujes s trhnutim moze mat s tym spolocne.
najlepsie by bolo ak by si natocil video..
Rottwa napísal:Este taka otazka, odkial zohnat kvalitnu dvjhmotu za dobru cenu ?
acid napísal:Ja by som este upriamil tvoju pozornost na separator oleja. Tiez mi po prudkom ubrati plynu trhlo autom (ja mam 530i M54), po jeho vymene sa to uz neprejavuje.
Co sa tyka tych ostatnych priznakov, tak by to mohla byt ta dvojhmota, mam podobne priznaky a sam som zvedavy, ako dopadnes.
Ale ako vravim, ak si ho este nemenil, mozno nie je zly napad zacat so separatorom (relativne lacna vec) a potom uvidis, ci niektore priznaky zmiznu...
dymone napísal:Nacatu/potrhanu hardy spokju by si rozhodne zjistil tak, ze ti vibruje celym autom pri zrychlovani. Opticky ju zo spodu vies lahko skontrlovat.
Oil separator (a vsetky hadice okolo vcetne dvoch kolien sania) ti moze robit to, ze pri nizskych otackach ti pri rozbiehani pridusuje motor. Alebo ze pri prdukom pusteni plynove pedalu ti pocukne autom. Taktiez zvyknu kolisat volnobezne otacky (u mna len zriedka kedy, ale obcas sa to prejavilo). Ja som toto menil nedavno, a vsetky tieto priznaky su prec.
Ale zacalo mi robit to, ze hlavne za studena mi auto pri rozbiehani (ale iba hned v nizskych otackach) ked uz spojka zacina zaberat (tiez mi zabera az pri konci a na velmi malom rozsahu), ze auto/spojkovy pedal na chvilkucku zavibruje. A taktiez ked zaradim dvojku a pustim len torsku prudsie spojkovy pedal, tak mi rozhojda cele auto. Trojka uz malo kedy.
Takze to tiez vidim na dvojhmotu![]()
Skusim tiez ten test pri zaradenej jednicke .. ale este by niekto mohol objasnit, ze co teda to klopkanie znamena.