1.) Setrí to benzín?
2.) Ničí to motor?
To su dve zakladné otázky co sa ma furt niekto pýta a nikdy neviem presne zdôvodnit svoje odpovede tak by som sa rád inspiroval tými vašimi :)
Dakujem ze nedávate OT
.......................................................................................................
Asi najkonkretnejsia odpoved:
-brzdenie motorom je len prinos a oplati sa z dlhodobeho hladiska viac ako s przdami,samo ze pod tych 1500 otacok sa musi normalne dobrzdit.
Pri vyhodenej rychlosti a lahkom brzdenim sa pohybuje aktualna spotreba tak okolo 1-2 litrikov a pri prudkom brzdeni sa aktualna spotreba zdviha az na 8-10 litrov !!! (tym myslene v tom momente).
-dalej,motor nezlenivie,hlavne pre tych,ktory jazdia iba v meste pri max. rychlosti 60km/h
-ako tu uz niekto spomenul,pomaha ochladzovat motor,hlavne pri vysokom napore
-akonahle sa brzdi motorom,v tom momente sa uzatvara privod benzinu/nafty do motora a aktualna spotreba = 0
-dalej velmi prospesne hlavne v zime,(przdenie motorom je asi vsetkym uz zname,hlavne pri polladovici) ale ma to este jeden dobry dovod,motor sa rychlejsie zohreje a dostane sa na normalnu prevadzkovu teplotu a tym padom je aj mensia spotreba,lebo cim studensi motor-tym vyssia spotreba.
Autor: ALU
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i