... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
alfi666 napísal::D:D:D
Pokial viem, biturba funguju dvomi sposobmi - bud su 2 rovnocenne turba ktore maju rozdelene valce ktore preplnaju, alebo su 2 turba, jedno mensie a druhe vacsie...
Ale chcem sa spytat....naco chcete prepinat turbo alebo kompressor? neni jednoduchsie dat to do serie? Sanie->kompressor->turbo->motor?
Turbo vymenit za nieco trochu vacsie.... no a potom stravit mladost odladenim spravnych tlakov aby to islo tak ako ma
R0nnIe napísal:
1, Pri nizkych otackach by turbo nedokazalo cez seba pustit tlak, ktory by vytvaral kompresor, a medzi nimi by sa zacal tvorit pretlak, ktory by poskodil turbo aj kompresor.
R0nnIe napísal:
2, Pri vysokych otackach by kompresor robil prekazku turbu , a turbo by nemalo dostatocny prisun vzduchu, ktory by mohlo tlacit. Co by zas vytvorilo podtlak medzi turbom a kompresorom, a zacalo brzdit turbo, to znamena aj vyfukove plyn a dusilo by to motor.......
Jannci napísal:Velmi dobry napad, len ci existuje takyto prepinac , a ci by sa pocas prepinania neutvoril v potrubiach tlak, ktory by bol potom vypusteny do motora. Myslim pocas toho kym by sa to preplo, v urcitom momente by boly uzavrete obidve potrubia a tak isto by v tom momente nemal motor vzduch. Bola by so sice velmi kratka doba, ale neviem ci by to nerobilo problemiNo, nedalo mi to spat a som to este prespekuloval, zmenil som len typ toho pneu prepinaca, odpajanie kompresora ale musi byt po urcitom case, ako to bolo pisane v predchadzajucej verzii 0.0.1
tu sa bude prepinat kompresor alebo turbo s motorom, alebo s odfukom
R0nnIe napísal:Velmi dobry napad, len ci existuje takyto prepinac , a ci by sa pocas prepinania neutvoril v potrubiach tlak, ktory by bol potom vypusteny do motora. Myslim pocas toho kym by sa to preplo, v urcitom momente by boly uzavrete obidve potrubia a tak isto by v tom momente nemal motor vzduch. Bola by so sice velmi kratka doba, ale neviem ci by to nerobilo problemi
Jannci napísal:tieto prepinace pouzivam v priemyselnej automatizacii a nieje stym problem. Pripanaju sa za par stotin sekundy. ked ti poviem pravdu, nemeral som to. A nemoze sa stat, aby ti isli dva vstupy do jedneho vystupu sucastne. to mam odskusane