... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
dethXtreme napísal:zdravim...dnes som celkom pekne zapadol, tak pri tej prilezitosti ma napadla otazka...ked nieje na aute svor, tak sa toci len koleso co je v zabere ak tomu dobre rozumiem...ked svor je, tak pri pretoceni kolesa ktore ma zaber,zacne tocit aj to druhe.spravne? ak je to aspon z casti pravda, tak moja otazka znie, akym sposobom donutim aj koleso ktore v zabere nieje, aby sa pohlo? (klasicky diff)
(modelova situacia: su vyjazdene neskutocne kolaje, pod tym je lad, a sneh je kasovity...vy sa chcete otocit, a zrazu to nejdepridavate plyn, ale toci sa len jedno koleso, pod ktorym je uz lad...to druhe koleso sa ani nepohne :) )
dethXtreme napísal:no jo, ale to bude ajtak hrabat len jedno koleso...mna skvor zaujima ako donutit to druhe koleso pohnut sa ak sa to vobec da :)
Kraken napísal:treba trocha pritiahnut rucnu, take veci su popisane aj v manuali od E36, treba si precitat
m4x napísal:a nezabudnes zamavat carovnym prutikom nez otvoris ten kufor
mozes skusit este dat nejaku zataz do kufra, odporuca sa vraj 50kg, mozno ti pomoze aj menej a mozno vobec
jedine co mozes skusat je donutit to hrabajuce koleso, aby malo vacsi odpor ako to co sa ti nechce tocit.. asi bude najlepsia nejaka ta lopata v kufri, prip. carovny prutik
skoki napísal:
presne tak rucna brzda v takom pripade pomoze, pribrzdi ti to otacajuce koleso a zacne sa krutiaci moment prenášat aj na to druhe koleso.