... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

ako sa vyhrabat bez svoru?

Utorok, 7. Decembra 2010, 16:45

zdravim...dnes som celkom pekne zapadol, tak pri tej prilezitosti ma napadla otazka...ked nieje na aute svor, tak sa toci len koleso co je v zabere ak tomu dobre rozumiem...ked svor je, tak pri pretoceni kolesa ktore ma zaber,zacne tocit aj to druhe.spravne? ak je to aspon z casti pravda, tak moja otazka znie, akym sposobom donutim aj koleso ktore v zabere nieje, aby sa pohlo? (klasicky diff)

(modelova situacia: su vyjazdene neskutocne kolaje, pod tym je lad, a sneh je kasovity...vy sa chcete otocit, a zrazu to nejde :D pridavate plyn, ale toci sa len jedno koleso, pod ktorym je uz lad...to druhe koleso sa ani nepohne :) )
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Re: ako sa vyhrabat bez svoru?

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:15

dethXtreme napísal:
zdravim...dnes som celkom pekne zapadol, tak pri tej prilezitosti ma napadla otazka...ked nieje na aute svor, tak sa toci len koleso co je v zabere ak tomu dobre rozumiem...ked svor je, tak pri pretoceni kolesa ktore ma zaber,zacne tocit aj to druhe.spravne? ak je to aspon z casti pravda, tak moja otazka znie, akym sposobom donutim aj koleso ktore v zabere nieje, aby sa pohlo? (klasicky diff)

(modelova situacia: su vyjazdene neskutocne kolaje, pod tym je lad, a sneh je kasovity...vy sa chcete otocit, a zrazu to nejde :D pridavate plyn, ale toci sa len jedno koleso, pod ktorym je uz lad...to druhe koleso sa ani nepohne :) )

otvoris kufor a hodis si strk pod kolesa

dethXtreme
Autor témy

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:19

no jo, ale to bude ajtak hrabat len jedno koleso...mna skvor zaujima ako donutit to druhe koleso pohnut sa ak sa to vobec da :)

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:20

a nezabudnes zamavat carovnym prutikom nez otvoris ten kufor ;-)
mozes skusit este dat nejaku zataz do kufra, odporuca sa vraj 50kg, mozno ti pomoze aj menej a mozno vobec
jedine co mozes skusat je donutit to hrabajuce koleso, aby malo vacsi odpor ako to co sa ti nechce tocit.. asi bude najlepsia nejaka ta lopata v kufri, prip. carovny prutik
!!! Obrázok ???

maniaczv

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:23

alebo si pritiahni rucnu mozno to pomoze na lade to celkom fungovalo :D:D:D

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:24

dethXtreme napísal:
no jo, ale to bude ajtak hrabat len jedno koleso...mna skvor zaujima ako donutit to druhe koleso pohnut sa ak sa to vobec da :)

ked das strk pod kolo, ktore ti hrabe strk, tak prestane hrabat, lebo bude mat drsny povrch, cize je pod zatazou, cize sa krutak prenese cez dif aj na druhe kolo, ktore stoji a cele auto sa pohne

m4x

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:24

alebo mi napadlo, ze sa mozes hupotat na sedacke a mozno ti to pomoze :lol:
!!! Obrázok ???

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:25

treba trocha pritiahnut rucnu, take veci su popisane aj v manuali od E36, treba si precitat

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:36

Kraken napísal:
treba trocha pritiahnut rucnu, take veci su popisane aj v manuali od E36, treba si precitat

presne tak rucna brzda v takom pripade pomoze, pribrzdi ti to otacajuce koleso a zacne sa krutiaci moment prenášat aj na to druhe koleso.

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:37

m4x napísal:
a nezabudnes zamavat carovnym prutikom nez otvoris ten kufor ;-)
mozes skusit este dat nejaku zataz do kufra, odporuca sa vraj 50kg, mozno ti pomoze aj menej a mozno vobec
jedine co mozes skusat je donutit to hrabajuce koleso, aby malo vacsi odpor ako to co sa ti nechce tocit.. asi bude najlepsia nejaka ta lopata v kufri, prip. carovny prutik

ale prosim ta 50kg? :roll: moje auto ma 1300kg...co ti pomoze 50kg? podla mna to nepomoze pokial tam nelalozis aspon pol tony :mrgreen: :mrgreen: teraz tam plny kopec kravin a vazi to celkom dost ale je to to iste ako ked je prazdny kufor :roll:
to uz radsej do kufra lopatku a strk popripade technicku sol :D :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:37

skoki napísal:

presne tak rucna brzda v takom pripade pomoze, pribrzdi ti to otacajuce koleso a zacne sa krutiaci moment prenášat aj na to druhe koleso.

potom by bolo dobre na rucnej povoli to koleso ktore chceme otacat..az nahodou nezablokujeme obe a bude sa zasa tocit len jedno :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

m4x

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:43

no jo, asi si idem radsej porobit kotuce a rucnu pred dalsou spustou :-D

ale vazne, vraj aj bmw odporuca dat cez zimu 50kg do kufra a ono to neni skor na to, aby si sa vyhrabal, ale aby si mal tu trakciu nevyparkovaval bokom :-D
!!! Obrázok ???

dethXtreme
Autor témy

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:45

janci, to video je uplne dokonale! dost mi objasnilo :) ale ajtak si myslim, ze je to blbo vymyslene s tym diffom...je mi jasne ze bez toho by som nezatocil, ale v zime je to nanic :D

rucnu som skusal, ale asi som ju pritiahol malo, tak teda adkujem za rady...ale kludne mozete dalej pisat vase napady a zlepsovaky :)

mys_iak
Auto: Bmw F31 316d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:54

ked nepomoze 50kg priatelka v kufri... tak si musis najst tazsiu ;)
Bmw F31 316dAT
ex: e61 530iA+LPG
e36 320Ci+LPG
e39 530dAT
e46 320dT
e91 320d

cretino
Auto: ..kombik :)

Utorok, 7. Decembra 2010, 17:59

ked mas doma stary koberec, nastrihaj si z neho pasiky o sirke svojho kolesa a s dlzkou asi 50 cm, ked sa ti nieco takeho stane tak podlozis pod obe zadne kolesa tie koberce a vtedy ti to zaberie..

stary koberec ma vyhodu, ze ked sa pohnes, nemusis znova zastavovat aby si ho zobral, nechas ho jednoducho tam.. :oops:
F11 525d
E70 35d

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 238 neregistrovaných