... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Autor témy
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Leasing nie, co uver?!, poradte prosim.

Nedeľa, 2. Mája 2010, 17:59

Zdravim vsetkych,
chcem sa spytat ci niekto nema prehlad v leasingovkach a vobec ako to cele chodi ? Viem, ze nemam prilis o tom nastudovane, ale ani len netusim kde zacat. Premyslam o leasingovani starsej E36ky a chcel by som sa spytat co to vsetko obnasa a ci je vobec taka moznost?
Druha vec je, na co sa mam pozerat pri leasingovani a na co teda zamerat ?
Tretia do akej leasingovky by som mal ist? Pripadne preco ?
Odporucite mi nejaku ?
Preco zacinam o tom premyslat ? Pretoze uz dlhe roky snivam o svojom BMW a neviem sa stale dopracovat k svojmu snu kedze sa mi nedari nazbierat peniaze (ako inak, bez prace nie su kolace), ale leasing starsieho bmw e36 coupe by sa dal zniest, len zalezi ci je to vlastne mozne a daju mi nejaky leasing pri ktorom sa nepreplatim 2x tolko aj ked momentalne pri mojom zmyslani mi to je aj jedno, kedze uz zacinam skutocne nutne potrebovat auto.
Kazdopadne, vopred dakujem za kazdu radu a nazor!

takze zmena, leasing sa vylucuje, podme debatit o uveru
Naposledy upravil/-a m4x v Pondelok, 3. Mája 2010, 18:20, upravené celkom 1 krát.
!!! Obrázok ???

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Re: Leasing a leasingovky, poradte prosim.

Nedeľa, 2. Mája 2010, 18:28

No, väčšina leasingoviek (o výnimkach ani neviem) leasuje len autá staré max 6-8 rokov, viac nie. Hlavný problém je, že ku každému leasingu je nutné mať plné havarijné poistenie a to Ti poisťovne buď ani nespravia, alebo sa to neoplatí (za 2-3 roky platenia poistného zaplatíš jeho ojazdenú nákupnú cenu). Čiže pri E36 je to nereálne (opravte ma niekto, ak sa mýlim).

Druhá možnosť je financovanie účelovým úverom od banky, kde ale aj mne nedávno povedali, že maximálne 5 ročné autá, staršie nie.

Riešenie pre Teba je zobrať klasický bezúčelový spotrebný úver s banky. Je tam určite vyšší úrok ako v predchádzajúcich dvoch možnostiach, no tie, ako sme si ujasnili, nie sú pre teba aktuálne. (Mne nedala banka účelový na E39 r.v. 2003 ....)

m4x
Autor témy

Nedeľa, 2. Mája 2010, 18:36

toho som sa najviac obaval, ze take starsie auta zrejme nie je mozne leasingovat.
no pokial to skutocne nie je mozne, tak mi asi nic ine nezostava ako to vzdat nadobro

ale mozno ma este niekto nastartuje? ci nie?! :|

co sa tyka toho bezuceloveho uveru, s nim to ako funguje?
kazdopadne dakujem, no dufam, ze ste ma nezakopali a este mi mozno niekto k tomu nieco povie ;-)
!!! Obrázok ???

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Nedeľa, 2. Mája 2010, 18:49

Pokiaľ máš pravidelný príjem a nemáš extra dlhy v pomere k platu (hypotéky, kreditné karty, atď.) tak Ti bezúčelový úver dá skoro každá banka. Začal by som vo VÚB, mal som cez nich viacero úverov a vždy bezproblémov.

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 2. Mája 2010, 18:58

m4x napísal:
toho som sa najviac obaval, ze take starsie auta zrejme nie je mozne leasingovat.
no pokial to skutocne nie je mozne, tak mi asi nic ine nezostava ako to vzdat nadobro

ale mozno ma este niekto nastartuje? ci nie?! :|

co sa tyka toho bezuceloveho uveru, s nim to ako funguje?
kazdopadne dakujem, no dufam, ze ste ma nezakopali a este mi mozno niekto k tomu nieco povie ;-)

Mne poskytla ÚČELOVÝ, takzvaný "Auto úver" ČSOB banka. Naviac sa nejednalo vôbec o 5-6 ročné auto, ale keď som ho kupoval, tak malo osem rokov, manželka bola v tom čase na materskej, a nebol problém. Musím povedať, že to bola jediná banka kde mi takto pomohli. Akurát som potreboval ručitela. Úver som dostal v plnej výške kúpnej sumy.Keby si chcel vedieť podrobnosti, kľudne napíš pm. Do leasingu by som sa moc nehrnul, podľa toho čo som mal o tom zistené, je to cez úver v banke výhodnejšie.

m4x
Autor témy

Nedeľa, 2. Mája 2010, 19:13

no v mojom pripade jedine nejaky bez ucelovy uver, ale ked vidim to navysenie tak sa mi skutocne do toho nechce

najviac ma mrzi, ze uver alebo leasing na auto je mozne skutocne len na nejake auto najviac stare 8 rokov, cize toto v mojom pripade urcite nehrozi.

este by som to tu nechal otvorene, ci by nahodou niekto nemal nejake mozne riesenie, ale zatial to vidim, ze som opat tam kde som bol, ale nadej umiera posledna :-)
!!! Obrázok ???

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 2. Mája 2010, 21:40

to ma mrzí, ale dúfam, že nájdeš nejaké riešenie, aby si si splnil sen, tak ako veľa z nás čo sme tu na fóre.

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 2. Mája 2010, 21:43

leasing odpada uplne, uver bezucelovy dostane kazdy, dokonca aj student, treba sa inforomovat...

barabas
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Mája 2010, 07:24

tatraleasing - das 30% akontaciu a zbytok neriesia.

xH4wK
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Mája 2010, 07:36

Ja osobne mam bezucelovy uver od Unicreditu, urok 9,5% sa mi zdal celkom slusny tak som to bral tam :) taka Slovenska sporitelna mi ponukala 19% pre porovnanie.. takisto ak mas auto na leasing nesmies na nom robit ziadne upravy bez toho aby si informoval leasingovku, v pripade akejkolvek nehody vsetky peniaze z poistiek idu leasingovke, pre nove auta sa to mozno oplati no pre starsie ktore si chces aj upravit podla svojho gusta sa oplati skor ten uver, vtedy je auto uz "tvoje" :)

palo
Auto: e34

Pondelok, 3. Mája 2010, 08:07

ja som mal v dexii a mal som tam nejakych 8 % a bez problemov.vsetko vybavene za jeden den
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

m4x
Autor témy

Pondelok, 3. Mája 2010, 11:38

normalne ste ma opat nakopli :P

moj problem je nasledujuci:

oficialne som este student - (prakticky zhanam pracu)
oficialne nie som zamestnany, cize nemame ani tie pozadovane odpracovane 3 mesiace - cize problem s vacsinou tych uverov

barabas - mozes mi viac opisat o tom tatraleasingu ? mas s tym skusenost ? od niekoho alebo priamu ? ak dokazu leasingovat aj stare ojazdene auta, mozno to je pre mna (teda pokial nepytaju komplet poistenie a este aj cez nich, to by cena prevysovala po chvile snad vsetko)

- Co sa tyka urokov a co som prezeral, tak urok zhruba 16% + este si pripocitali neviem z coho dalsich 20%, no navysenie bolo extremne, nech som si dal vykalkulovat nizsiu pozicku, vyssiu a kratsie splacanie a dlhsie, no a dali mi moznost splacania ze "96 mesiacov!" no navysenie dvoj nasobne zo sumy pozicky, a to bola podla tej stranky extremne dobra ponuka! Uz neviem kde som to nasiel, ale toto je uplne zderstvo!

Takze pokial viete aj o nejakej pozicke co ma zmysel a dokazu mi ju vybavit aj ked som "oficialne student", sem s tym !
Chcel by som to vyplatit najviac do 36 - 40 mesiacov. Nechcem to splacat 5 - 10 rokov, uplne smiesnu sumu z pohladu takej doby.

palo - Ponuknu to aj studentovi, respektivne aj nezamestnanej osobe?
H@wk - Tak isto, ponuknut to aj studentovi, respektivne aj nezamestnanej osobe?

Dakujem vam vsetkym za kazdu radu a nazor!
!!! Obrázok ???

xH4wK
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Mája 2010, 12:01

No v Unicredit pre studentov specialne programy nie su a vyzaduju pravidelny mesacny prijem minimalne 350 eur (samozrejme nejako zdokladovatelny)

Skus este pozriet toto .. http://www.totalmoney.sk/uvery-a-pozick ... studentov/
A samozrejme zavolaj aj do banky..

m4x
Autor témy

Re: Leasing nie, co uver?!, poradte prosim.

Pondelok, 3. Mája 2010, 18:28

Takze zmena, leasing sa vylucuje, podme debatit o uveru.

Dnes som napr. bol zhodou nahod aj Slovenskej sporitelni. Povsimol som si, ze maju moznost bez uceloveho uveru pre vysoko skolaka a kedze mam ucet v ich banke a este aj stundetsky klub rovno som sa tam spytal na uver.
Prekvapili ma.
Minimalne si mozem zobrat uver 1700 eur, maximalne 8500eur.
A urok ? 8.5% ! To je podla mna velmi prijatelna ponuka. Takze ma to skutocne nakoplo.
Jediny moj problem je, ze potrebujem nejakeho rucitela (kohokolvek), no to bude pre mna problem, kedze rodicov z toho totalne vylucujem (nestoji ani za zmienku) a zatial neviem o nikom kto by mi s tym pomohol (problem splacat urcite nemam a nebudem mat).

Takze ak viete o nejakych dalsich moznych rieseniach s uverom sem s nimi ! Urcite si chcem popozerat viacej riesenie a tak prijmem kazdu dalsiu radu a nazor.

KAZDOPADNE DAKUJEM VSETKYM ! Mozno uz coskoro dosnivam a splnim si svoje sny :-)
!!! Obrázok ???

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Re: Leasing nie, co uver?!, poradte prosim.

Pondelok, 3. Mája 2010, 18:37

leasing je najvacsia kravina na svete. auto ti ukradnu a ty musis aj tak platit aj ked si bez auta. Zober si uver a auto bude hned tvoje, kto ti poskytne najlepsi uver neviem, ale tipujem, ze v bankach nebudu nejake markantne rozdiely, treba si aj po bankach pozistovat a rozhodnut sa, ja osobne by som volil SLSP lebo moj fofo tam kedysi davno robil a vzdy boli dobra banka
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 222 neregistrovaných