Nuz s tou skolou keby to bolo take jednoduche tak to doriesim, repsketivne dokoncim, ale veci sa maju inak a skutocne pre mna je najlepsie riesenie si najst pracu a potom si ju dokoncit externe (uvedomil som si mnoho veci, dolezitych veci, a ja sa musim pohnut kym mozem[nejdeme tu robit telenovelu.]
.)
Co sa tyka uveru a tejto debaty:
- Ano, suhlasim s mnohymi nazormi co tu odznelo. Najmudrejsie riesenie je si dosetrit a zaplatit zo svojich.
- Ano, cennim si tu kazdy nazor a radu ! Necham si povedat od kazdeho, lebo nechcem doplatit na nejaku hlupost.
- Ano, este stale premyslam o tom ako to dalej vyriesim a necham si to urcite prejst hlavou a nebudem sa do toho hrnut.
- Ano, stat sa moze cokolvek! (Uvedomte si aj druhu stranu mince, cokolvek?! = radsej splnit ..)
- Nie, navysenie v mojom pripade nie je brutalne! :-) (navysenie 300 - 400 eur, z hladiska doby 36 mesiacov - prezijem [kolko krat a kolko som uz vyhadzal penazie,za obdobie 36 mesiacov by som naratal este viac])
- Ano, este lepsie riesenie je si najst robotu - Je to take lahke?!

Naozaj zhanam cokolvek viac menej, ale nie je to vobec lahke ako som predpokladal, ze by to mohlo vyjst. Jednoducho pokial clovek nema ziadnu predoslu pracovnu prilezitost moze si aj oci vysrat do sacku. (Dufam, ze sa skoro tento nazor zmeni.) Jednoducho nie je to take lahke pokial cloveku niekde nedaju prilezitost, premyslam uz aj o fiktivnych skusenostiach kedze inak nechcu dat sancu (aj ked viem, ze dokazem byt urcite lepsim ako niekto koho vyrazili z X jobov a vezmu ho inde len na zaklade toho, ze ma tu predoslu prac. skusenost).
Takze, pokial viete pomoct s nejakym zamestnanym v Bratislave, sem s nim urcite

Co sa tyka krizi:
- Kriza u nas povodne nemala byt, ale div sa svetu prisla a je to aj tym, ze mnohi sa zlakli a zacali setrit a menej nakupovat co sa zacalo odrazat aj inde a celkovo ked to pohltilo mnoho inych v zahranici (nezijeme len sami zo seba), tak to muselo prist aj sem s nejakym nasledkom, ale mozem povedat je tu a este tu nejaku dobu bude. (Ak nas Grecko neudupe skor svojim dlhom. [kurz eura, pozicka, zadlzenie]).
- Nebudem sa tu dalej k tomu prilis vyjadrovat lebo viem, ze do toho tak nevidim a nie som nejaky ekonom.