... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
mito
Auto: ex E46 328Ci
Kraj: Bratislavský

Re: Leasing nie, co uver?!, poradte prosim.

Utorok, 4. Mája 2010, 12:33

m4x ako hovoris, najprv si najdi robotu...na nej to vsetko stoji a pada...lebo splacat, opravovat a tankovat su vydavky, ktore si doteraz nemal a podla mna si ani sam nevies poriadne predstavit, kolko do toho mesacne das...takze najprv dobru robotu, potom co najviac nasetrit a najlepsie nebrat ziadny uver :wink: drzim palce, nech je pekna E36 coupe na Dlhych dieloch co najskor :wink:

Džaro
Auto: Dračia cicina
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 4. Mája 2010, 14:39

Peter92 napísal:
najlepsie je,ako hovoria chalani, si proste nasetrit a kupit si to za vlastne...nikdy nevies co sa moze posrat obvzlast ked je stale kriza..

Aká kríza? To je už minulosť...
No pôžičku na auto by som nikdy nikdy vážne nikdy nebral.
Pretože preplatíš hrozné prachy a cena auta ide stále dole.
Nebudeš to mať z čoho splácať a končíš. Radšej šetri na poriadne veci, nehnuteľnosti a biznis.
A neskôr si kúpiš aj Mko. Vážne je to hlúposť brať na auto pôžičku. :wink:

spider207
Auto: RWD, but not a BMW..
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 4. Mája 2010, 15:37

Džaro napísal:
No pôžičku na auto by som nikdy nikdy vážne nikdy nebral.
Pretože preplatíš hrozné prachy a cena auta ide stále dole.
Nebudeš to mať z čoho splácať a končíš. Radšej šetri na poriadne veci, nehnuteľnosti a biznis.
A neskôr si kúpiš aj Mko. Vážne je to hlúposť brať na auto pôžičku. :wink:

súhlasím, až na tú krízu.. resp kríza už možno nie je, ale následky trvajú stále.. predtým sa dala zohnať robota resp ked si mal robotu, dalo sa občas aj "poštekliť" šéfa vetou či by Ti nemohli zvýšiť plat.. teraz ked mu to povieš tak Ťa pošle niekam lebo má dalších xyz ľudí, ktorí sa trasú aby mohli dostať Tvoje miesto.. a takisto aj ked nemáš robotu a uchádzaš sa o miesto - nepáči sa Ti? tak si hladaj robotu kde chceš, my tu máme xyz ľudí čo sa na to miesto hlásia.. takže kríza-nekríza, nejako sa to prejavilo a pre ľudí čo hladajú robotu abo zamestnancov sa to nepohlo zrovna dobrým smerom..
takže o5 zopakujem čo už chalani písali - najskôr nájdi robotu a maj to na dobu neurčitú pokiaľ možno abo aspoň nie na skúšobnú lehotu ale napr na dobu určitú 1 rok.. ani skúšobná lehota nie je ktoviečo, ale dnes zamestnávatelia radi dávajú dokonca nie skúšobné lehoty, ale nechajú Ťa robiť na dohodu.. mesiac, dva, tri.. záleží to od nich.. vyskakovať si naozaj dnes človek moc nemôže..
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

takla_katan

Utorok, 4. Mája 2010, 16:28

no chlape...kazdy ta vo vacsine od uveru odhovara a ja tiez... z vlastnej skusenosti...peniazky prisli.. potom 5er a potom som po 3 mesiacoch trafil murik...teraz uz mam pokoj ale tri roky picovania mi za to nestali !! teraz som mudrejsi a setrim...tento rok ujde ako voda a potom snad pribudne v PB krasna 5er (in love).takze asi tak...ako sa spieva ... 2 krat meraj (rozmyslaj) a raz nehres...neboj bmw bolo je a aj bude

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 4. Mája 2010, 17:24

Džaro napísal:

ekonom sa ozval :roll: :roll:
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Džaro

Utorok, 4. Mája 2010, 19:16

Peter92 napísal:
ekonom sa ozval :roll: :roll:

Niesom ekonóm, ale poznám pár odborníkov a vypočul som si ich názory.

mito
Auto: ex E46 328Ci

Utorok, 4. Mája 2010, 19:46

no neviem..jediny odbornik, ktory krizu popieral a teraz sa tvari, ze je po vsetkom, je sudruh Fico :mrgreen:

Džaro

Utorok, 4. Mája 2010, 19:50

mito napísal:
no neviem..jediny odbornik, ktory krizu popieral a teraz sa tvari, ze je po vsetkom, je sudruh Fico :mrgreen:

Fico je kokot a nie odborník. Nasľuboval a nič nedodržal...To už Hiler bol lepší politik...ten aspoň sluby dodržal.
Sľúbil prácu robotníkom? Dodrža!...pracovali na koncentrákoch. :mrgreen:

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 4. Mája 2010, 19:56

no kriza este neni skoncena, mame pravdepodobne za sebou najhorsie, ale dozvuky tu este budu, preto treba byt opatrny... :roll:
no ale neoff-topicujme
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

dodoIPD
Auto: BMW

Utorok, 4. Mája 2010, 20:34

je to sice trosku off ..

ale neteste sa , ziadna kriza nepresla ;)

je to klasicke W

zhora dole a naspet hore (tam sme teraz niekde) a ideme zase dole ... coskoro . Kriza bola len dalsia moznost aby ludia co maju vela zarobili este viac , a ludia co nemaju nic , nemali absolutne nic .

Kazdopadne, Maxo jeb nato , pockaj , sustred sa na skolu potom budes mat vsetko po com len siahnes.

Niektory maju stastie ze im daju peniaze rodicia , popripade si nieco nasetria/zarobia a potom im doplatia.. niektori to stastie nemaju , bohuzial tak to je a s tym nic nespravis.

m4x
Autor témy
Auto: E60 545i

Utorok, 4. Mája 2010, 21:43

Nuz s tou skolou keby to bolo take jednoduche tak to doriesim, repsketivne dokoncim, ale veci sa maju inak a skutocne pre mna je najlepsie riesenie si najst pracu a potom si ju dokoncit externe (uvedomil som si mnoho veci, dolezitych veci, a ja sa musim pohnut kym mozem[nejdeme tu robit telenovelu.].)

Co sa tyka uveru a tejto debaty:

- Ano, suhlasim s mnohymi nazormi co tu odznelo. Najmudrejsie riesenie je si dosetrit a zaplatit zo svojich.
- Ano, cennim si tu kazdy nazor a radu ! Necham si povedat od kazdeho, lebo nechcem doplatit na nejaku hlupost.
- Ano, este stale premyslam o tom ako to dalej vyriesim a necham si to urcite prejst hlavou a nebudem sa do toho hrnut.
- Ano, stat sa moze cokolvek! (Uvedomte si aj druhu stranu mince, cokolvek?! = radsej splnit ..)
- Nie, navysenie v mojom pripade nie je brutalne! :-) (navysenie 300 - 400 eur, z hladiska doby 36 mesiacov - prezijem [kolko krat a kolko som uz vyhadzal penazie,za obdobie 36 mesiacov by som naratal este viac])
- Ano, este lepsie riesenie je si najst robotu - Je to take lahke?! ;-) Naozaj zhanam cokolvek viac menej, ale nie je to vobec lahke ako som predpokladal, ze by to mohlo vyjst. Jednoducho pokial clovek nema ziadnu predoslu pracovnu prilezitost moze si aj oci vysrat do sacku. (Dufam, ze sa skoro tento nazor zmeni.) Jednoducho nie je to take lahke pokial cloveku niekde nedaju prilezitost, premyslam uz aj o fiktivnych skusenostiach kedze inak nechcu dat sancu (aj ked viem, ze dokazem byt urcite lepsim ako niekto koho vyrazili z X jobov a vezmu ho inde len na zaklade toho, ze ma tu predoslu prac. skusenost).
Takze, pokial viete pomoct s nejakym zamestnanym v Bratislave, sem s nim urcite ;-)

Co sa tyka krizi:

- Kriza u nas povodne nemala byt, ale div sa svetu prisla a je to aj tym, ze mnohi sa zlakli a zacali setrit a menej nakupovat co sa zacalo odrazat aj inde a celkovo ked to pohltilo mnoho inych v zahranici (nezijeme len sami zo seba), tak to muselo prist aj sem s nejakym nasledkom, ale mozem povedat je tu a este tu nejaku dobu bude. (Ak nas Grecko neudupe skor svojim dlhom. [kurz eura, pozicka, zadlzenie]).
- Nebudem sa tu dalej k tomu prilis vyjadrovat lebo viem, ze do toho tak nevidim a nie som nejaky ekonom.
!!! Obrázok ???

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Utorok, 4. Mája 2010, 23:05

samozrejme banka bude mat aj nizsie uroky a ma socialne citenie

Sorry ale toto ma uplne zabilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

MEJOGSI
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 6. Mája 2010, 20:37

co sa tu clovek nedozvie...Slovensko aj tak bude stale v p...
///e34

m4x
Autor témy
Auto: E60 545i

Štvrtok, 6. Mája 2010, 20:52

takze bol som pozriet postovu banku a vub.

no ciste sklamanie, respektivne strasne zhnusenie!

- VUB - neviem ci to je tak aj v inej pobocke no po pravde pobocka na Dlhych dieloch konkretne nidky viac v zivote ! Nikomu tam neodporucam ist sa pytat alebo si nieco vybavovat. Dosiel som sa pytat na uver a jedna co ocividne som videl podla tabulky, ze s tym nema skusenost si ma k sebe zatiahla, isla sa spytat kolegyni a chcela rovno odo mna meno, priezvisko, adresu, rodne cislo a za ucelom, ze si ma zapise ako klienta. Nechcem byt ziadnym klientom a nikde sa upisovat. Toto som jej zopakoval minimalne 2x kym to vzdala, vobec som nepochopil ten pristup. Dosiel som tam a respektive s tou co som sa bavil o uvere, tak uz som sa raz bavil ked som si chcel zalozit obycajne konto, uz vtedy som bol zhrozeny a citil sa tam neprijemne. Respektive nechcem nic zle hovorit, ale ja osobne som sa tam s priatelkou citil velmi zle uz po druhy krat a to som tam bol dva krat a teda, ze by v tom mali sami prehlad som nemal pocit. A to nebola pani co tam pracuje jeden den. Jednoducho VUB sa u mna do buducna odpisala. Celkovo pristupom a celkovo sa mi zhnusila aj personalom a nehovoriac ich ponuk, ukoncim to jednou velkou .

- Postova banka - bolo to sice o nieco prijemnejsie, respektive vratil by som sa tam, no zistit nieco podstatne teda 0 bodov. Viac menej kym som sa nepytal nedozvedel som sa absolutne nic pre mna podstatneho a doleziteho, az na to, ze mi to nedaju pokial nie som zamestnany.
Pozor, este som si vzal reklamny letacik s uverom na cokolvek, v ktorom ako vyhodu velkym pisu, ziadny doklad o zamestnani ! Je to velke klamstvo. Sice nepytaju doklad, ale treba mat minimalne 3 mesiace odpracovane a povedat svoj plat (a realny). Oni si to vraj skontroluju, respektive nie oni, ale zase vraj nejaka socialka, ktora to schvaluje a zavrhuje, takze ak mi niekto chce tvrdit, ze nepotrebuju doklad ani nic podobne tak je to blbost, pretoze sami v zapati tvrdia, ze si to odkontroluju sami, cize je to potrebne. Marketing.
No na strane druhej, oproti VUB je to o mnoho prijemnejsie, aj ked tu som sa zase nic nedozvedel, ani len urok, kedze mi bolo povedane, ze sa to odvija od platu (co k tomu dodat, usmiat sa..).

Zhrnutie, vratil by som sa do Postovej banky, keby bolo keby, ale najskor by som uz isiel naspat do SLSP ako som bol a citil som sa tam perfektne (uz aj ked som si prvy krat zakladal konto) a pristup je naozaj chvalihodny. A co je hlavne, maju o mnoho prijatelnejsiu ponuku, respektive povolnejsiu a personal dokaze odpovedat aj bez toho aby si tam pol hodinu klikal nieco na internete a hladal na svojej stranke info o svojich uveroch.
VUB sa odpisali zrejme na velmi dlhu dobu (ak nie navzdy).

Je to cisto len moj subjektivny nazor, aj ked som nijako zazracne nepokrocil no mozno niekto so mnou suhlasi a mozno niekto nie, ale nemyslim, ze som jediny co si toto iste o kvalitach u nas Dlhych dieloch mysli (neviem ako inde, ale ked to cloveka odpudi na jednom mieste, tak na druhe zrejme nezajde ked sa jedna o to iste).

- Kazdopadne zlihal som najma momentalne na tom, ze aj pri osobach, v ktorych som dufal, respektivne veril v mozneho rucitela, som neuspal na zaklade toho, ze na papiery maju v skutocnosti len 260e maximalne aj ked zarobok maju istotne minimalne raz taky.
!!! Obrázok ???

Cosmo
Auto: E53

Štvrtok, 6. Mája 2010, 20:58

Proste doba je neistá, nikto ti nič nezaručí. Ja som svoje vysnené a ťažko poskladané auto predal aj kvôli tomu že v tejto dobe prevádzkovať niečo také je hodne nevýhodné a aj nad moje pomery. Auto som predal, spravil vodičák na kamión a mám o 1 potencionálne zamestnanie viac, vodičák mám na celý život kdežto auto mi zhnije za pár rokov. Autá boli sú aj budú. Nechápem jednu vec že ak potrebuješ niečo naozaj aby si sa mohol voziť a naštartovať, ísť, raz za mesiac natankuješ plnú a nič neriešiš, tak prečo chceš staršiu E36 na splátky? Myslíš že staršie BMW bude správna voľba teraz? Ja sa takisto chcem k tomu vrátiť, ale držím sa toho že som nikomu neni nič dlžný, že mi nikto nevyvoláva a nevyhráža sa mi, že mi nikto nevezme kolesá z auta miesto hotovosti, že môžem chodiť slušne oblečený, že mám teplú stravu 3x denne atď... Vymenil by si toto za staršie auto? Resp. BMW? Alebo sa potvrdí pravidlo že lepšie sa plače v BMW ako v autobuse? Odhliadnúc od toho že sa každý oháňa krízou odhliadnúc od buzerácie a obmedzení zo všetkých strán...Presne ako dodo povedal, bohatý majú viac a chudobný menej. A ty si niekde uprostred, tak buď alebo :))

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 227 neregistrovaných