... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
spider207
Auto: RWD, but not a BMW..
Kraj: Banskobystrický

Re: Leasing nie, co uver?!, poradte prosim.

Pondelok, 3. Mája 2010, 18:51

Ja by som preferoval poradie takéto:
1) kúpiť za svoje prachy
2) zobrať úver
3) nekupovať nič
( 4) leasing ) :D

Ak to auto nutne nepotrebuješ tak kašli na pôžičky a snaž sa našetriť pokiaľ možno plnú sumu aj za cenu, že sa budeš voziť napr o pol roka a nie hneď. Čím menšiu pôžičku si berieš, tým lepšie.. tiež by som chcel auto čím skôr, ale pôžičky fakt nemám rád a radšej budem pol roka abo rok abo 2 bez auta (pokiaľ ho nebudem nutne potrebovať), ale peniaze čo ušetrím za úroky z pôžičky môžem potom využiť spätne do auta formou benzínu, údržby a pod (alebo na iný účel, nie len do auta).. teda takto ja rozmýšlam, zase pokiaľ budem potrebovať pracanta tak dám napr 2tis za nejakú feldu abo pod auto kde je relatívne lacná údržba, ale pokiaľ si kupujem auto pre zábavu a radosť z jazdy za napr 6-8tis€, tak si radšej počkám a pekne si našetrím.. a nebudem sa potom stresovať či budem môcť splácať, čo ked ma náhodou vyhodia z roboty atd.. môj pohlad na vec :wink: (ale rozhodnúť sa musíš Ty)
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

m4x
Autor témy
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 3. Mája 2010, 19:04

spider207 - Ano ja je to samozrejme najrozumnejsie, ale v mojom pripade uz je to auto skutocne nutne. Viac menej uz cakam dlhsiu dobu, aj sa snazim nasetrit, ale momentalne to tak nejde a uver pre mna zacina byt velmi lakavou zalezitostou najma ked ho dokazem splacat aj ked som nezamestnany a mohlo by to vyriesit mnoho mojich problemov a starosti aj ked to moze priniest aj nove a dalsie starosti, ale toho sa ja tolko momentalne skutocne neobavam. Keby som vedel, ze ano za pol roka to dam dokopy, neriesim to tu. Ale ti ktori ma poznaju vedia, ze uz dlhu chvilu snivam o svojom vlastnom BMW.
A chcem si svoje sny aj splnit, nie len cakat, neviem co bude zajtra, tak preco sa na to nepozerat aj takto ?! ;-)
!!! Obrázok ???

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 3. Mája 2010, 19:14

Dohodni sa s niekym co ti poskytne uver na seba , najlepsie rodina .
Niekto kto ma vyplatu kazdy mesiac.

m4x
Autor témy

Pondelok, 3. Mája 2010, 19:28

To nie je problem vziat uver aj na seba, aj to chcem.
Ja jedine v tychto vysokoskolskych uveroch potrebujem niekoho (KOHOKOLVEK) ako rucitela, ktory ma proste mesacny prijem. A ako som napisal s rodicmi to nepojde (ani len nechcem.).
Zajtra ak sa podari tak pojdem pozriet do VUB a do VOLKSBANK a popytam sa.
VUB podla internetu dokaze poskytnut lepsi uver (mensi preplatok a mensi poplatok za poskytnutie).
VOLKSBANK podla internetu poskytuje najvyhodnejsi uver, ale co som sa docital na ich stranke je velke nic, kedze z toho ani jezko nevie ci sa ma gulat alebo jezit.
!!! Obrázok ???

spider207

Pondelok, 3. Mája 2010, 20:32

m4x napísal:
spider207 - Ano ja je to samozrejme najrozumnejsie, ale v mojom pripade uz je to auto skutocne nutne. Viac menej uz cakam dlhsiu dobu, aj sa snazim nasetrit, ale momentalne to tak nejde a uver pre mna zacina byt velmi lakavou zalezitostou najma ked ho dokazem splacat aj ked som nezamestnany a mohlo by to vyriesit mnoho mojich problemov a starosti aj ked to moze priniest aj nove a dalsie starosti, ale toho sa ja tolko momentalne skutocne neobavam. Keby som vedel, ze ano za pol roka to dam dokopy, neriesim to tu. Ale ti ktori ma poznaju vedia, ze uz dlhu chvilu snivam o svojom vlastnom BMW.
A chcem si svoje sny aj splnit, nie len cakat, neviem co bude zajtra, tak preco sa na to nepozerat aj takto ?! ;-)

ooki, tak potom už len otázka či naozaj potrebuješ také auto resp až za také peniaze, ale ked jednoducho áno, tak treba asi naozaj len pozháňať nejakého ručiteľa.. držím palce, ja o svojom vlastnom ešte len snívam, ale verím že aj ja sa dočkám.. ešte raz veľa šťastia :wink:
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

miraso
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

Pondelok, 3. Mája 2010, 20:45

Peter92 napísal:
leasing je najvacsia kravina na svete. auto ti ukradnu a ty musis aj tak platit aj ked si bez auta. Zober si uver a auto bude hned tvoje, kto ti poskytne najlepsi uver neviem, ale tipujem, ze v bankach nebudu nejake markantne rozdiely, treba si aj po bankach pozistovat a rozhodnut sa, ja osobne by som volil SLSP lebo moj fofo tam kedysi davno robil a vzdy boli dobra banka

:D :D a co ak ti auto ukradnu pri uvere? ved to je to iste..prachy uz nemas, lebo si kupil auto, ktore ti uz ukradli a uver musis aj tak splacat..
najlepsie mas ak si skutocne nasetris, leasing je ale blbost, pretoze si vlastne zoberies lizing len na auto, ktory splacas a preplacas a povedzme si E36 nie je nove auto, co cakas ze nebudes davat nic do oprav, udrzby a phm? Uver, ak ti daju, si mozes zobrat vyssi, ktory ti pokryje aj tieto nakalady..ale E36 nie je az taka draha, radsej pockaj a nasetri si, v dnesnej dobe sa neoplati brat ani jedno ani druhe..

spider207

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:03

alebo ešte jedna možnosť a to požičať si od nejakého rodinného príslušníka abo známeho.. a kľudne to s ním hodiť aj na papier, ak máš správnych ľudí okolo seba tak by nemal byť problém dohodnúť sa na nejakých rozumných úrokoch alebo napr ak by si mu vrátil prachy do nejakého dátumu, tak že by to bolo aj bez úrokov príp len niečo ako za ochotu..
taký je dnes svet, všetko je to o peniazoch a kontaktoch :-k

BMW E30 318i...ex

m4x
Autor témy

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:10

spider207 - ano aj to mi napadlo. No to nepojde. Rodinna situacia je teda o nicom, nechcem sa tu zrovna o tom rozpisovat, aby si tu kazdy precital ako sa mi zrovna zije, kazdy ma vlastne problemy, ale jednoducho tato situacia mi nedava ziadnu takuto moznost, takze preto uvazujem o tom bezucelovom uvere.
A skutocne teraz netusim o nikom, kto by to so mnou dal dokopy a dal by sa na to.
!!! Obrázok ???

Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:27

Nuz, do toho ricitela sa ti nikto hrnut nebude, lebo to bude na jeho pleciach, ked prestanes platit. (tymto ta nechcem urazit ani nic, ale moze sa aj to stat,nieze by som ti to prial to nie,ale moze sa stat, ze napr. zomries,potom je to cele na rucitelovi..)

Bohuzial, nic ine nevymyslis, proste pozri sa na to z pohladu banky...ona potrebuje mat istotu, ze tie peniaze dostane s5, takze len tak neda nejakemu studentovi bez prace par tisic eur.

Dufam,ze som sa ta nijak nedotkol, ja sam som bol v rovnakej situacii ako ty, takze to dobre poznam,no az na to, ze som nebol student. A podarilo sa mi to jedine cez rodinu (presnejsie rodinny prislusnik si vzal uver na seba a ja ho platim).

Takze tak, zle sa to cita, ale nemas moc moznosti, pokial nemas ako dokazat pravidelny prijem.

Vela stastia, a dufam, ze sa ti coskoro splni sen ! :wink:

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

Bmw666
Auto: Tatra

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:29

citaj co ti pisu chlapci .. takych borcow uz bolo uwery lizingy.. si uvedom ze hocijake bmw zivit je dost nakladne +serwis atd..kup si priblizovadlo za cca 500euri a setri a setri..stym uverom zo slovenskej bolo informativne pre teba vysvetlene ako pre potencionalneho klienta no v skutocnosti bi ti dali max tretinu spominanej sumy..pozri temu nase zaciatky na com vsetci vyrastali :mrgreen:
Blbost je velký dar prírody. Robí človeka šťastným

m4x
Autor témy

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:32

Sodap - ano jasne, ale ja mam aj tak vplane v podstate navrhnut take mozne riesenie, ze by som sa upisal tak, ze pokial by som nebol schopny splatit co ilen jednu splatku a utiahol by ju za mna tak by som za kazdu tuto splatku jemu zaplatil este +50% zo sumy co by som nedokazal zaplatit, ale jednoducho so splacanim problem nevidim, ale ano vsetci mi momentalne pisu a tvrdia, ze to bude problem, no uvidime :-)

a veru bez prace nie su kolace, no hladam pracu ako mozem, snad sa skoro zadari aj ked dnes je to fakt tazke, ale som rozhodnuty pre cokolvek.

Bmw666 - uvidime, ako to cele dopadne ;-) neunahlime sa ;-)
!!! Obrázok ???

Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 3. Mája 2010, 21:39

Tak drzime palce teda, len neurob unahlene rozhodnutia, s bankou niesu zarty...ked chcu, zoberu ti aj sopel z nosa =;

:bmwball:

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

MichalM

Utorok, 4. Mája 2010, 11:16

Ja osobne by som si zobral najviac do uvahy banku....leasingovky su uzeraci a ked nazaplatis hned ti pridu opice krky povykrucat...samozrejme banka bude mat aj nizsie uroky a ma socialne citenie a da sa s nimi dohodnut....nechcem trepat ale zleasinguju ti auto hadam len od 97, mozno uz ani to nie, 96 uz nezleasinguju, lebo ja som chcel jedno auto a predavajuci vravel, ze jeden panko si ho chce zobrat na leasing , no a neskor mi volal, ze mu nan nedaju leasing lebo je to 96....ale inak ak mas prachy a nemozes ich dat do auta a auto chces tak sa to robi tak, ze auto kupis a das ho na releasing...teda ho vlastne zalozis leasingovke...ale najlepsie je ho kupit cash (v hotovosti) ja som nemal moc penazi (prekvapilo ma par udalosti) tak som kupil tak ci tak auto v hotovosti a mam pokoj....robotu nemam od novembra, teraz co som prvy krat tento rok zarobil 700€ a akoby to bolo mat leasingove auto na krku?....a ked mas leasing musis mat aj Havarijnu poistku, tu uzatvara uz samotna leasingovka a ked mas cez banku pozicku tak je dobre mat auto poistene....ukradnu ti ho nedaj Boze a peniaze budes platit do luftu...
Živ Vás Boh...
Obrázok

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 4. Mája 2010, 11:48

najlepsie je,ako hovoria chalani, si proste nasetrit a kupit si to za vlastne...nikdy nevies co sa moze posrat obvzlast ked je stale kriza..
Naposledy upravil/-a Peter92 v Utorok, 4. Mája 2010, 12:23, upravené celkom 1 krát.
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

birki
Auto: 540iA touring

Utorok, 4. Mája 2010, 12:13

ja mam tiez uver na e36ku proste pri mojej prasacej financnej kulture by som nebol schopny na auto nasetrit NIKDY takto tie peniaze len odidu z uctu takze som ich vlastne ani nikdy v ruckach nemal a nechybaju mi :D to ze preplatim 50 percnet je dost, ale zas ked si zoberies inflaciu a to ze sa vozis hned.. su to vlastne dve lepsie dovolenky pri e36ke....
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných