tito_mt napísal:zaujma ma preco to nepreda dakej automobilke a nepredava sa to uz normalne(s takym motorom)...vsak kazda sa teraz snazi spravit seriovy elektromobil....i ked ...pravidla cestnej premavky by asi nerespektoval vodic s takym horsepower

ad 1 .. u elektromotoru nejde o HP .. ide tam o to ze ma vysoky krutak .. a sa mi vidi ze konstatny uz od nulovych otaciek ... a ked si najdes nejake clanky kde sa prebera HP vs Nm .. tak zistis ze je to kuuuuuuurna velka vyhoda
ad 2 .. po stvrtmilovom sprinte za cca 12s sa auto dobija 12 az 20 minut (ak som mojou nie najlepsou anglictinou rozumel) .. to mas tak 1 minutu nabijania na 1s jazdy .. takze to mas akurat .. 8minut rano do roboy .. a kym skonci smena, tak to mas dobite :) ... a potom 5minut do tesca a 10 minut domov .. a do rana akurat stihas ...
(...samozrejme mi je jasne ze nebudes sprintovat do roboty na semafore na 200kmph)
ad 3 .. vela tam robi hmotnost toho auta .. aj kamosova stara hrca s 0.9L motorom nechavala na semaforoch sportiaky .. ale len tak do 50kmph .. potom dosiel dych ... a to preto ze mala mozno 700kg