Sobota, 18. Mája 2013, 20:27
Zdar,
Momentálne jazdím na starom Nissane Micra K10 (rv ´90, 1.2 , 60hp), moje prvé auto, viac menej na zaučenie. Končí mu budúcim rokom STK a už ho nemienim vláčiť ďalej keďže som štvrtý majitel, tak som teda rozmýšlal nad kúpou niečoho nového, niekedy na jar 2014. Mal by to byť sedan, hatchbacky moc nemusím. Bol som pevne rozhodný pre Superb 1.9TDi v Elegance vybave, ročník 2003-2006, no keď som tak týžden dozadu pokukol po BMW E39 530D, tak mi interiér v superbe príde dosť lacný. Preto mám momentálne požiadavku , a zároveň dilemu na auto:
-Cena momentálne do 6000€ (rátam pokles 500€ za ten rok), ale rád by som sa vtrepal do 5500 so všetkým
-Ideálne velkosť Octavie - Superba, ide mi hlavne o priestor vpredu.
-Diesel / Benzín - asi radšej diesel, moja micra mala vadné niečo so sýtičom a tak som jazdil mesiac za 10l konštantne, mal som to trošku problém uživiť, a to som jazdil na dlhšie trasy.
Suma sumárum, spotrebou by som tú 530D uživil, čo ale neviem je cena servisu a dielov - respektíve, ak uživím superba, uživím aj E39 530D ? Prípadne o koľko by bol ten servis drahší.
Je mi jasné že ako BMW Klub mi asi doporučíte niečo z bavorska, nebránim sa tomu, pokial auto tak nemec alebo japonec u mňa, ale nechcem aby ma to servisne zabilo.
EX [E38 740i M62B44 Orientblau / Marineblau]