aby som napisal aj troska k veci ako sa to zacalo, a ako to prebiehalo a prebieha, troska sa mi ulavy ked to zo seba dostanem von aj pred ludmi
cca pred 2 rokmi sa to zacalo, chodenie do prace, bezne bolesti krizov, sem tam teplota, no co uz ze, koho kedy neboleli krize po praci, alebo v zime, dacal som to za vinu prechladnutiu, seknutiu atd, bezne veci co cloveka postihne, a da sa casom do kopy. No u mna to bolo sporadicke, prislo, preliecilo sa doma nejakym paralenom, teplym zabalom, infra lampami, odznelo, parada, chodim dalej, fungujem dalej, no zacalo sa to prejavovat co raz castejsie po 2 tyzdnoch cyklicky, to mi uz vrtalo v hlave reku treba doktora, beham po nete, citam clanky, priznaky, nasiel som toho vela, ze platnicka, sviknuty nerv a tak dalej, idem k ortopedovi, podme lieky , len rentgen a tak, lieky prestali zaberat, chodil som ako nadrogovany, okamzite som to visadil tie svinstva, len zaludok bolel z toho, no hnus

, zacalo sa prehadzovanie medzi lekarmi , no kedze som clovek co si aj necha poradit, zacalo sa chiropraktikmi, lamanie chrbtice, napravovanie, bankove metody, no zabralo na 1-2 dni a potom opat, neskutocne bolesti, ziaden spanok, podrazdenost, po pol roku to nejako odznelo, bol klud skoro pol roka,, no v oktobri 2012 sa uz nedalo, prislo to naraz, seknutie krizov, konec, strasne bolesti, to ma lekar konecne poslal na magneticku rezonanciu, cakacia doba 1 mesiac mi to vychadzalo, dobre co uz, trapil som sa rok, ten mesiac uz vydrzim, prisiel den D, ledva som tam vydrzal lezat 20 minut bez pohnutia, ukrutne bolesti strielajuce do noh, po tyzdni vysledky z magnetickej bol asi najvacsia rana pod pas, od zivota...agresivny neurofibrom, blastom ??? nevedeli urcit. Myslienky cloveka vtedy desive ze co dalej, naplanovana operacia, na ktoru som uz sam nedosiel, uz len sanitka v noci ukrutne krce v chrbte, viem ze som dostal morfin v tu noc, ale aj ten nezabral uplne, den operacie nastal, prebral som sa, a daslia bolest

trcia z vas hadice aby odvadzali krv z operacnej rany, vysledky z histologie dosli do tyzdna, a verdikt jasny,,,nechcem pisat to slovo,,,,nastupil som na chemoterapiu, no to nebolo vsetko, jak ma prestali dopovat liekmi od bolesti, bolesti sa zcali ukrutne vracat, co sa stalo? no podme zase na MRI, a co tam? povedia vam ze tern objekt je spat,,,,ved to nieje mozne za 2 mesiace aby narastlo take cudo nazat,,,vysledok absces, zavedena infekcia pri operacii, cakala ma dalsia operacia to iste ta ista jazva nezahojena este, zase hadice atd,,,no to ocom sa mi nesnivalo ma este cakalo,,,,zlomeny stavec, destrukcia z nadoru, to bola vzdy podstata mojej bolesti kt. nejak prehliadli. celkom v nemocnici od oktobra do januara mi stacil, operacie chrbtice prebehla dobre, operovali ma v KE zaco im aj dakujem, dobrwa praca, potom nastala chemoterapia ktoru som skoncil pred 2 mesiacmi, setko sa zacalo vracat do normalu, nastup bezneho zivota, ziadne bolesti, poviem vam vykupenie z pekla,,,no je to tu zas, vyberali mi uzlinu, vysledok z histologie potvrdil znova ochorenie, caka ma zase proces cely,,je to dlhsi vycerpavajuci clanok, ale na hovorenie je toho viac,,nevadi, ideme bojovat dalej,
TYMTO Vam chcem vsetkym povedat, ze neodkladajte zdravie za cenu prace a penazi, ako so mto robil ja, pracu mam rad, mal som rad aj rad mat budem, ale chodit ako zbity pes a podcenit situaciu ako som podcenil ja bola velka chyba.
Je mi lepsie ako mi bolo, bolesti su mierne oproti tomu co bolo, ale verte, bojim sa.
preto vam dakujem za kazdy centik kt. mi pomoze k liecbe, k zvladnutiu celej tejto situacie.
„Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ John Lennon