... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

E36 - Vŕzganie v prednej náprave

Streda, 2. Januára 2013, 16:29

zdravicko ... zaciatkom zimnych dni mi zacalo nieco dost vrzgat v prednej naprave ked som zatocil doprava bol to taky neprijemny zvuk vonku to tak nebolo pocut ale vnutry to je horsie prednedavnom mi to zacalo robit aj na druhej strane skontroloval som to lebo som myslel ze to bude vrchne ulozenie ale ked som na to kukol blizsie a zapocuval sa vonku tak to islo zo spodu co myslite nejaky cap alebo co ... mne to znie jak keby sa tam trel nenamazany kov o kov je tam nieco take ?

lakye36
Auto: e36 316i
Kraj: Banskobystrický

Re: vrzganie v naprave

Streda, 2. Januára 2013, 18:27

Skontroluj si spodné guľové čapy na 90% tie zvuky vydávaju oni. Alebo sprav test tak ze pod manzety nastriekas WD40 a ak to prestae vŕzgať tak maš istou že sú to práve čapy. Najviac by to malo byť počut ked točíš na mieste

Hajecek
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 18:49

presne tak ked stojim na mieste je to strasne potom ked idem do 50 tak to je slabsie 50+ to uz ani nerobi

lakye36

Streda, 2. Januára 2013, 19:47

Skús test s WD a napis ako dopadol. alebo popros niekoho aby ti krutil volantom a sleduj ako sa chov arameno a cape ci cap netancuje ahore a dole popripade skus zapacit nejakou pakou .

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: E36 - Vŕzganie v prednej náprave

Streda, 2. Januára 2013, 22:11

tak isto to mozu robit aj horne otoce ked uz su suche

Hajecek
Autor témy

Streda, 2. Januára 2013, 22:14

zajtra skusim test s wdckom a napisem jak to vyzera ... v robote ma v tom nechavaju sameho aby som na to dosiel :D :D ... to neni feeer :D

peeppo21
Auto: bmw e46 328i
Kraj: Košický

Štvrtok, 3. Januára 2013, 09:25

mne to tiez robilo a bol to vonkajsi cap ramena na pravej strane tak som vymenil oba.

.IGI.
Auto: E36 320i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 3. Januára 2013, 12:20

Aj mne to robilo, ked som tocil na mieste, a tiez som pomenil capy aj horne ulozenia, ale nakoniec to bolo vtom prechode volantovej tyce cez kasnu von do motoroveho priestora, co som celkom nechapal ze preco, strekol som tam tekutu vazelinu a teraz je to ok, pozime to ale musim lepsie pozriet...pozri aj to
E36 320i sedan - Mauritiusblau metallic
E36 316i sedan - Brokatrot metallic - ex

Hajecek
Autor témy

Piatok, 4. Januára 2013, 20:35

no zistil som ze capy na ramenach su uz v prdeli no kym dojdu nove tak som im pomohol trosku s vazelinou do poloos ... trosku to pomohlo ale hlavnym dovodom je riadenie ... za nove sa mi 300€ nechce dat a vraj to vydrzi este dlho ... no neviem .. vraj to je caste na e36 kazdopadne uz som napisal par ludom :)

lakye36

Sobota, 5. Januára 2013, 09:15

Vymen najskor tie capy a uvidis ci to pomoze, urcite ti trasie aj volantom pri vyssej rychlosti. A capy dporucam Meyle HD prevedenie ktore oproti originalom maju vacsi priemer gule a nemajy navulkanizovanu gumu okolo lozka, ktora sa vacsinou prva rozpadne a taky cap uz mozes zahodit do kosa. Neviem kolko stoja, mne sa podariloi kupit za 10e za kus .

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Sobota, 5. Januára 2013, 11:58

lakye36 napísal:
Vymen najskor tie capy a uvidis ci to pomoze, urcite ti trasie aj volantom pri vyssej rychlosti. A capy dporucam Meyle HD prevedenie ktore oproti originalom maju vacsi priemer gule a nemajy navulkanizovanu gumu okolo lozka, ktora sa vacsinou prva rozpadne a taky cap uz mozes zahodit do kosa. Neviem kolko stoja, mne sa podariloi kupit za 10e za kus .

na tej naprave su meyle hd a vyzera to tak, ze prave tie meyle hd vonkajsie gulaky na otocni to robia.
Nemaju ani vela najazdene, mozno 30, max 40 tis.km. hajecek ma pravdu, znie to akokeby sa odtial stratilo mazivo. Cap je konstruovany tak, ze v plastovom puzdre je kovova gulicka, ked chyba mazivo, vrzga to, pritom prachovky su v pohode. Radsej by som volil ale teraz lemforder capy, tam je istota ze to vydrzi velky km najazd, su sice drahsie, ale kvalitne a pri zostave toho podvozku aky tam je tam nemoze ist hocico, vid tie meyle ktore to nevydrzali, mzno ine cesty a nie BA by nemali problem, ale tu dostava cela naprava pekne na pagac.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

norbess
Auto: BMW 330d e46 FL

Utorok, 8. Januára 2013, 23:32

chlapci ak vam to robi len za studena, je to servo, a mne to tiez robi odchadza mi servo, a olej zhustne ked je studeny ale ked sa kus zohreje (cca 5 minut pocas behu motora) tak uz nevrzga nič. ja som darmo menil aj olej v serve, ajtak to robi,.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní