... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
svajko
Autor témy
Auto: BMW 318d E91
Kraj: Prešovský

E91 - ukazovateľ tlaku v pneumatikach

Utorok, 13. Decembra 2011, 08:11

Ahojte, chcem sa opýtať, či nemáte niekto náhodou skúsenosti s kontrolkou tlaku v penumatikach. Keď som prezul auto začalo mi to ukazovať. Dofúkal som pneumatiky, ale stále to svieti a neviem či sa to dá nejako cez palubný počítač alebo to treba ísť dať do servisu vynulovať. Ďakujem

Zemo
Auto: F36 435d
Kraj: Bratislavský

Re: E91 - ukazovateľ tlaku v pneumatikach

Utorok, 13. Decembra 2011, 09:26

Vzdy po prezuti to treba resetovat. Vies si to spravit aj sam - pokym mas iDrive tak cez Settings a dalej myslim ze Vehicle a Tyre Pressure, a tam das reset. Urcite sa to da aj cez palubny pocitac, ale to neviem ako.

kamil9
Auto: BMW i3

Utorok, 13. Decembra 2011, 09:38

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Utorok, 13. Decembra 2011, 12:15

ak nemas iDrive, robi sa to cez BC...

RTFM! (Read The Fucking Manual) #-o
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Piatok, 30. Decembra 2011, 15:55

POtřeboval bych poradit, vlastní auto teprve chvili BMW 320d rok 2008 touring, neukazuje me auto tlak v pneumatikach, jak to mám nastavit nebo chybí mě nějaké čidla v kolech? má to idrive. Auto bylo puvodem Holansko děkuji za radu.

Zemo

Piatok, 30. Decembra 2011, 17:11

Marek-WAR napísal:
POtřeboval bych poradit, vlastní auto teprve chvili BMW 320d rok 2008 touring, neukazuje me auto tlak v pneumatikach, jak to mám nastavit nebo chybí mě nějaké čidla v kolech? má to idrive. Auto bylo puvodem Holansko děkuji za radu.

ten system nemeria tlak v pneumatikach, len signalizuje pokles tlaku. nemera to priamo, ale podla pomeru otacok jednotlivych kolies. Takze tlak ti ani nemoze ukazovat. Treba to inicializovat po nafukani na spravny tlak cez Settings->Vehicle->Tyre pressure.

americke verzie sa mi zda ze maju sensory tlaku nalepene vnutri v diskoch takze meraju priamo, ale pochybujem ze to ten tlak zobrazuje.

Marek-WAR

Utorok, 3. Januára 2012, 22:43

NO tak při rozjezdu jsem dal reset, chvili to trvalo a dolu to napsalo Active, a to bylo vše. Co to hlásí při poklesu nějakou hlášku videl jsem na youtube video a bylo to graficky znazornené jinak.
http://www.youtube.com/watch?v=t_MjYOwmAF0
U mě byla spíš tahle možnost a přesně podle toho dle.
http://www.youtube.com/watch?v=NHcJ0Ski6nc
Je všechno v pořádku?

Zemo

Streda, 4. Januára 2012, 13:19

Marek-WAR napísal:
NO tak při rozjezdu jsem dal reset, chvili to trvalo a dolu to napsalo Active, a to bylo vše. Co to hlásí při poklesu nějakou hlášku videl jsem na youtube video a bylo to graficky znazornené jinak.
http://www.youtube.com/watch?v=t_MjYOwmAF0
U mě byla spíš tahle možnost a přesně podle toho dle.
http://www.youtube.com/watch?v=NHcJ0Ski6nc
Je všechno v pořádku?

To prve video je z americkej verzie, ktora ma priame meranie tlaku. Je to preto ze v USA maju inu legislativu a nepriame meranie, ktore maju europske verzie ju nesplna. Kedze ty mas europsku tak to tam nemas.

Marek-WAR

Streda, 4. Januára 2012, 17:46

No chápu a prosím tě co tam budu mět za hlášku pokud to kolo budu mět málo nafoukane? Dík

Zemo

Streda, 4. Januára 2012, 18:10

Marek-WAR napísal:
No chápu a prosím tě co tam budu mět za hlášku pokud to kolo budu mět málo nafoukane? Dík

zobrazi sa cervena ikonka pneumatiky, s vykricnikom v strede... presnu hlasku si nepamatam teraz... ale nieco o tyre pressure loss.

Marek-WAR

Štvrtok, 5. Januára 2012, 17:23

Diky za info, ja to co nejdříve vyzkouším

svajko
Autor témy

Sobota, 7. Januára 2012, 09:21

Dakujem, podarilo sa mi to urobit cez BC, ako ste radili.

svajko
Autor témy

Streda, 28. Marca 2012, 07:11

Ahojte,
chcem sa opýtať pri letnom obúvaní svojho auta mi opäť začalo ukazovať kontrolu tlaku v pneumatikách. Minule ste mi poradili ako to mám vyresetovať, no v tomto prípade to nejde. Ako sa dostanem na to, kde by som to mal vyresetovať sa mi zobrazí "CC - ID 63" neviem čo tento kód znamená no fakt je ten, že som obul akurát širšie pneu. Predtým som mal 205/50 R17 aj vpredu a aj vzadu a teraz som v podstate rozšíril zadné na 225/45 R17. Vysvetlené mi bolo, že obvod kolesa je stále rovnaký a nemože to byť rozdielnými pneu.
Ďakujem

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Streda, 28. Marca 2012, 09:39

1. http://www.lmgtfy.com/?q=bmw+error+code+CC+-+ID+63

2. RTFM!!!! ](*,)

3. Rozdiel v obvode kolesa to zisti aj ked len trosku prifuknes! Ak si menil rozmer gum, na 100% to odhali ako chybu. Aj v manuali to mas napisane, po kazdom dofuknuti ci nebodaj vymene kolesa resetovat cez BC kontrolu pneumatik.
Chyba CC ID 63 je podla vsetkeho defekt. Jasne, ty ho nemas, ty si zmiatol system vymenou pneumatik a aj ked si to potom resetol, chybu stale ukazuje. Nebude to preto ze sa zapisala do pamate chyb a treba ju prosto premazat?

4. Ak mas system monitorovania tlaku v penumatikach (nie len kontrola defektu, ale tlaku! specialne cidla na disku) tak je mozne ze niektory senzor sa prestal hlasit a udava 0 ;) Ak je to tvoj pripad a nove pneu/disky to nemaju, treba to deaktivovat, lebo to bude furt ukazovat defekt.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

svajko
Autor témy

Streda, 28. Marca 2012, 20:12

Dakujem,
priznám sa, že neviem veľmi vyjsť z tej stránky a taktiež ani neviem či mám nejaké senzory na diskoch. Ale pravdepodobne asi nie. Treba to teda nejako resetovať nejako v servise? Pravdepodobne to asi ja cez BC neurobím. Či?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní