Dnes mi zavolala manzelka do prace, ze pri stahovani spolujazdcovho okna sa okno zaseklo a pri pokuse ho zavriet sa okno skrizilo a z dveri sa ozvala rana jak hovado. Hned som vedel, ze to bude suvisiet s tymi plastovymi kockami /bezcami, predsa len, po 13 rokoch na to maju celkom narok... Takze som bezal do AWT, kocky kupil a fical domov to opravit. Nakoniec to ale nebolo take jednoduche, ako som si myslel...
Po otvoreni tapecov ma cakalo nemile prekvapenie. Mozno to na fotkach nie je moc vidno, ale jedna cast toho ramena bola uplne ohnuta /skrutena. Zadne rameno vyskocilo z tej kocky (zlomila sa), sklo sa skrizilo. Pri manzelkinom pokuse o zdvihnutie okna sa predna cast skla zasekla a ako sa motor snazil vytlacit okno, tak skrutil to jedno rameno a nasledne vyskocil z tej kocky, preto ta rana. V zadnej casti sa pri tychto pokusoch este aj zrolovala vodiaca guma. Nakoniec sa to podarilo ako tak narovnat, ale nie je to uplne koser...
Takze pi..vina za 1,90 EUR mi pekne doje..la zdvihaci mechanizmus za 70 EUR, zbytocne spravila nervy a vystrasila manzelku. Takze najblizsie menim preventivne aj na vodicovej strane (v AWT mali na sklade len 2 ks).
Ake z toho plynie ponaucenie? Ked viem o niecom, co sa zvykne je..t, samozrejme, ze sa tomu nevyhnem ani ja, tak je lepsie to vymenit preventivne a necakat, co odide spolu s tym (mam na mysli bezne lacne veci, nie ze kazdemu raz odide motor, tak ho mam preventivne vymenit

)...