... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

roman
Autor témy

325 TDS - dlhe startovanie

Streda, 21. Novembra 2007, 15:21

Ahojte. Chcem poprosit, ci nema dakto skusenost s nasledovnym.
Ked auto dlhsie stoji, zrana do vecera, z nastupu do fajrontu, tak pri startovani po nazhaveni mi dlho pretaca, dakedy ani nenaskoci, Vypnem klucik, zase dam zhavit a dotocim, dakedy naskoci, dakedy musim pridat plyn a potom navela zaberie.
Zistil som, ze to robi zrejme preto, ze mi "padne nafta", lebo som odsledoval, ze mi este tesne po nastartovani cez hadicku paliva idu chvilu vzduchove bubliny. Ale pozor, skoro vylucne to robi, len ked je prazdnejsia nadrz, staci dotankovat daco a napravi sa to.
Pozreli mi narychlo nejaku netesnost, vymenili vsetky privody k valcom, lebo vraj boli uz stare (200000km) a nepomohlo.
Nevie niekto poradit, cim by to mohlo byt ? Nechce sa mi zakazdym pri stvrťkovej nadrži dotankovavat. Vopred dik.
Roman.
325 TDS Touring

Užívateľov profilový obrázok
jariq
Administrátor
Auto: BMW m2comp
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Novembra 2007, 15:59

ja som mal podobny problem a robil to vstrek a ako naschval akurat ten najdrahsi s kablikom ale moze to byt kludne aj vstrekovacie cerpadlo bude ho uz asi treba pretesnit
BMW 530d F10 , space grau mettalic
ex BMW 330ci M-paket II , black sapphire mettalic
ex BMW 325 TDS boston grun mettalic
[Technicky Dokonaly Stroj]
Obrázok

roman
Autor témy

Streda, 21. Novembra 2007, 19:33

jariq napísal:
ja som mal podobny problem a robil to vstrek a ako naschval akurat ten najdrahsi s kablikom ale moze to byt kludne aj vstrekovacie cerpadlo bude ho uz asi treba pretesnit

Ale robilo Ti to tak, ze padala nafta ? Myslim, ci by to mohol byt zato ten vstrek ? A preco to nerobi, ked je nie prazdna nadrz ?
325 TDS Touring

kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi

Štvrtok, 22. Novembra 2007, 11:20

mne pomohlo pretesnenie vstrekovacieho cerpadla ...
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

roman
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2007, 12:07

Ok, tak to skusim s tym cerpadlom aj ja. A je to dake narocne ? Na cas, financie ?
325 TDS Touring

jariq
Administrátor

Štvrtok, 22. Novembra 2007, 14:24

moze to byt kludne aj ten vstrek lebo ten mi odchadzal dako postupne , potom uz bolo jedno ci je nadrz plna alebo prazdna
Obrázok

roman
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2007, 17:02

jariq napísal:
moze to byt kludne aj ten vstrek lebo ten mi odchadzal dako postupne , potom uz bolo jedno ci je nadrz plna alebo prazdna

Kedze sa do toho vobec nevyznam, vstrek znamena vstrekovacia tryska, ci co ? A mala by to byt jedna, ci aj viac ? Dik, Roman.
325 TDS Touring

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 22. Novembra 2007, 20:17

Mám ten istý problem. Môžu to robit aj žhaviče? Dlho toci aj pri teplom motore.

jariq
Administrátor

Piatok, 23. Novembra 2007, 10:22

ked to nestartuje za tepla ked je zohriaty motor tak je v keli to vstrek cerpadlo - treba pretesnit , ja som mal problem ze to za studena coraz tazsie startovalo a ked uz nastartovalo tak ten motor siel nepravidelne kym sa zohrial, povodne som myslel ze to su zhavice ale tie boli ok a nakoniec sme zistili ze je to ta tryska a bola to akurat ta riadena s tym kablikom - bolo vidno ze okolo nej presakuje nafta
Obrázok

BMW 444
Auto: E 36 318 Tds

Piatok, 23. Novembra 2007, 12:07

MNE TIEZ DAKEDY DLHSIE TOCILO KYM CHYTIL A MAL SOM POPRASKANE PREPADOVE HADICKY A PADALA NAFTA , VYMENIL SOM A ZATIAL CHYTA NA "šUPA" :wink:
318 tds Touring
Obrázok

xtrmk
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 25. Novembra 2007, 20:42

Zdravim ! Ja mam podobny problem uz dost dlho...mam 525tds, a rano ked startujem naskoci hned..ale akonahle..po polhodinovej jazde vypnem motor a po par min. chcem nastartovat,tak naskoci na neaku 8. sekundu..alebo az na druhy krat..alebo treti....a dalej..ked idem po krizovatkach a nahle vyradim rychlost....pred semaforom aby som zastvil,tak mi to zdochne!musim to stale regulovat plynom pred vyradenim...ale myslim ze je to vstrek.cerpadlom! pozeralo nato uz vela odbornikov..ale nic..sa nenaslo..tak zajtra idem k cerpadlarovi...a uvidime..podla mna vsetky taketo problemy su na 90% koli vstrek.cerpadlu..ci ma niekto praxou iny nazor? dufam ze som aspon trosku pomohol.
E39 528i
E34 525 TDS kat -ex
E34 525 TDS touring

xtreme
Auto: felda, stilo

Nedeľa, 25. Novembra 2007, 21:25

jariq napísal:
ked to nestartuje za tepla ked je zohriaty motor tak je v keli to vstrek cerpadlo - treba pretesnit , ja som mal problem ze to za studena coraz tazsie startovalo a ked uz nastartovalo tak ten motor siel nepravidelne kym sa zohrial, povodne som myslel ze to su zhavice ale tie boli ok a nakoniec sme zistili ze je to ta tryska a bola to akurat ta riadena s tym kablikom - bolo vidno ze okolo nej presakuje nafta

bracho pri studenom startujem lepsie jak benzinak, na prvy sup a pri zohriatom ma ide je-nut.. neporadis? :roll:

xtrmk

Nedeľa, 25. Novembra 2007, 21:46

ano ano..xtreme.presne aj ja mam ten problem.. :oops:
E39 528i
E34 525 TDS kat -ex
E34 525 TDS touring

matuskoo
Auto: e83 35sd

Nedeľa, 25. Novembra 2007, 22:14

aj mne presne robi za studena na supu a ked sa mi zohreje motor,a zastavim po niakich minutach to dlho startuje... a na tich krizovatkach sa mi to stalo asi 3 krat zatial a zevraj to je cerpadlo, doma ho mam uz 2 mesiace a nema mi ho do vymenit:D

xtreme
Auto: felda, stilo

Pondelok, 26. Novembra 2007, 08:14

matuskoo napísal:
aj mne presne robi za studena na supu a ked sa mi zohreje motor,a zastavim po niakich minutach to dlho startuje... a na tich krizovatkach sa mi to stalo asi 3 krat zatial a zevraj to je cerpadlo, doma ho mam uz 2 mesiace a nema mi ho do vymenit:D

ved to je haluz, ze cerpadlo som prave vymenill, vstrekovacie aj dopravne... neviem ci starter, zhavice, alebo co to moze byt..

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 29 neregistrovaných