... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
matuskoo napísal:aj mne presne robi za studena na supu a ked sa mi zohreje motor,a zastavim po niakich minutach to dlho startuje... a na tich krizovatkach sa mi to stalo asi 3 krat zatial a zevraj to je cerpadlo, doma ho mam uz 2 mesiace a nema mi ho do vymenit:D
xtreme napísal:Peped napísal:Ja som svoj problém vyriešil výmenou žhaviča a poslabšej batérie. Dlhé štartovanie jak zohriaty tak studený i pri dvojnásobnom žhavení. Ale teraz už.
kolko ta vysli zhavice? niekto tu tusim pisal ze 550 ale neviem ci jeden alebo all..
hm.. ta bateria by aj sedela..
roman napísal:Ahojte. Chcem poprosit, ci nema dakto skusenost s nasledovnym.
Ked auto dlhsie stoji, zrana do vecera, z nastupu do fajrontu, tak pri startovani po nazhaveni mi dlho pretaca, dakedy ani nenaskoci, Vypnem klucik, zase dam zhavit a dotocim, dakedy naskoci, dakedy musim pridat plyn a potom navela zaberie.
Zistil som, ze to robi zrejme preto, ze mi "padne nafta", lebo som odsledoval, ze mi este tesne po nastartovani cez hadicku paliva idu chvilu vzduchove bubliny. Ale pozor, skoro vylucne to robi, len ked je prazdnejsia nadrz, staci dotankovat daco a napravi sa to.
Pozreli mi narychlo nejaku netesnost, vymenili vsetky privody k valcom, lebo vraj boli uz stare (200000km) a nepomohlo.
Nevie niekto poradit, cim by to mohlo byt ? Nechce sa mi zakazdym pri stvrťkovej nadrži dotankovavat. Vopred dik.
Roman.
Olda H napísal:Nechci byt rozumbrada, ale na to co popisujes nemaji vliv vstrikovace ani vstrikovaci cerpadlo. Tak:
1. pokud si vsimnes, ze cim mene paliva v nadrzi, tak horsi a delsi starty, to znamena, ze je spatne palivove cerpadlo ( v nadrzi) to vydrzi zpravidla 150 000 km a potom odchazi. Samozrejmne cim casteji budes jezdit s prazdnou nadrzi, tim vic nachylnejsi na "prazdny" chod pumpy a poskozeni. Toto ma za nasledek padani nafty a nutnost vymeny cerpadla (v nadrzi) ....umim sehnat nove za cca 4 000 Kc
...
roman napísal:Olda H napísal:Nechci byt rozumbrada, ale na to co popisujes nemaji vliv vstrikovace ani vstrikovaci cerpadlo. Tak:
1. pokud si vsimnes, ze cim mene paliva v nadrzi, tak horsi a delsi starty, to znamena, ze je spatne palivove cerpadlo ( v nadrzi) to vydrzi zpravidla 150 000 km a potom odchazi. Samozrejmne cim casteji budes jezdit s prazdnou nadrzi, tim vic nachylnejsi na "prazdny" chod pumpy a poskozeni. Toto ma za nasledek padani nafty a nutnost vymeny cerpadla (v nadrzi) ....umim sehnat nove za cca 4 000 Kc
...
Dlhsie som tu nebol tak az teraz som si to precital, takze dik za radu. Ja mam problem len so startovanim pri prazdnej nadrzi a po dlhsom stati, ine ma zatial netrapi a dufam, ze dlho nebude. Zatial sa to startovanie da zvladnut, snad tym dlhsim startovanim, pripadne pridanim plynu pri starte netrpia ine suciastky. Pokial sa da, radsej by som sa vyhol kupe noveho cerpadla, aj tych 4000Kc je peniaz.
Ale aj tak by som chcel pochopit, ak by mi to dakto vysvetlil, ako to cerpadlo moze ovplyvnit prazdna a ako plna nadrz ?
R.
roman napísal:Takze ak je to cerpadlo dnu v nadrzi, zaliaye naftou, tak tomu rozumiem.
Zatial budem zrejme castejsie dotankovavat. Dik.
R.
Olda H napísal:
2 pokud ti naskoci za studena a za tepla se mu moc naskocit nechce, tak se muzeme bavit o spatnem vstrikovacim cerpadle, nebo spatne nastavenem predvstriku.
xtreme napísal:Olda H napísal:
2 pokud ti naskoci za studena a za tepla se mu moc naskocit nechce, tak se muzeme bavit o spatnem vstrikovacim cerpadle, nebo spatne nastavenem predvstriku.
toto ma zaujalo.. moze to byt predvstrekom? zeby som ho skusil prenastavit? mam tu este jedno palivove cerpadlo, skusim ho vymenit, pozriem trysku a vyskusam..
inak to pretesnenie.. nezvladol by som to sam urobit? co tam treba konkretne pretesnit?
bo sme tam trysku prehadzovali z ineho cerpadla, aj tie hadicky co z neho idu su z ineho.. moze to byt tym?