... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

jurasek
Autor témy
Auto: E46 sedan 320d 330xi
Kraj: Trenčiansky

E46 predfacelift - Predne svetla DEPO

Utorok, 24. Novembra 2009, 20:03

nazdar chcem len vediet ze ty co maju svetla angels ... od depo so sosovkou ci su tiez tak sklamany,, viditelnost je je o 30 percent horsia , bol som aj v servise na kontrole svetiel a podla mna to svieti dost nizko,, asi ich zdvihnem,, A da sa na svetlach nadstavovat aj ci su z anglicka alebo europi?? lebo vraj jedno svetlo svieti ako by na opacnu stranu,, da sa to prestavit?? Ale aj tak neviem ci to na zimu nevratim na klasiku,kedze jazdim viac vo tme ako v dni,,, Dakujem za reakcie,,
Naposledy upravil/-a MT-SPEEDY v Utorok, 24. Novembra 2009, 21:26, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: nazov podla pravidiel v tejto sekcii

Užívateľov profilový obrázok
crumar
Auto: 528i
Kraj: Žilinský

Re: predne svetla depo,, E46 predfac..

Utorok, 24. Novembra 2009, 21:26

Treba ich poriadne nastavit. DEPO svetla su urcene aj pre pravostranne modely.

marosss

Re: E46 predfacelift - Predne svetla DEPO

Streda, 25. Novembra 2009, 14:42

Na predné svetlá DEPO s čočkou som čítal aj na českom klube kritiku, vraj svieta ovela menej ako klasické halogény

patres
Auto: qupé
Kraj: Bratislavský

Streda, 25. Novembra 2009, 14:53

VK-Tomáš napísal:
Tak ich asi ani nejdem kupovať :lol: a neviete ako svietia so xenonmi do 4500K alebo 5000K

Tomas dalsie investicie, mna s teba jebne , Sory za OT :lol: :oops:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 25. Novembra 2009, 15:23

Martin46 ich predáva,tak nech sa vyjadrí!!!!! #-o #-o #-o
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jurasek
Autor témy

Streda, 25. Novembra 2009, 18:27

no martin46 odporucil xenony,, vraj to je potom super,, len mam strach ,ze co na to policia

Mimo

Streda, 25. Novembra 2009, 19:41

no, stačí pozrieť potom na palubku či tam máš manuálne nastavenie výšky svetiel a hned je aj policajtovi jasné :wink:

TT-SIMIK
Auto: BMW

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 12:11

No tie ostrekovače ti budú akurát cikať ak ich napojíš z toho motorčeka z okien........ja som kúpil ostrekovače z 5 rady a dal do nárazníka a k tomu vysokotlakové čerpadlo, a ešte elektrika a strieka to jak divé a len vtedy,kedy chcem ja....neriešil som vysúvacie,keď tie sa dosť jebú......a čo sa týka tej giroskopie.....aj tá raz možno bude...aj keď som počul viacej názorov, že sa to občas kazí, tým, že sa čidlo od špiny zasekne a potom ulomí....aj som také čidlá kamošovi videl.... ](*,) ](*,) ](*,)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 16:01

Tak ono je to tako: citajte:

Problem nie je vo svetlach ale v optike, sosovka ma totiz o nieco horsiu svetelnu ucinost ako parabola. Svetlo je ale homogenejsie a neobsahuje ziadne rusive pasy ako pri parabole. Rovnako je rovnomerne rozlozeny svetelny luc po celej sirke cesty. My sme sa spolu s jurasekom uz bavili, ale este to zopakujem aj pre inych:

Sosovka- xenon vs nexenon
pri DEPO svetlach je mozne pouzit H7 ziarovku ale je to urcity kompromis, ta patice je totiz "hybridna" a urcena pre D2S ziarovku. Rovnako sosovka ma aj certifikaciu pre D2S vybojku, teda pre pouzite xen. svetiel. So xenonom svieti vyborne, mal som to na svojom aute zopar rokov a musm iba potvrdit. Jazdene s 6000K HID sadou. Pri 4300K by boli vysledky este lepsie. To som si isty... takze problem je ze mas vo svetle halogen, ktory je v sosovke slabsi ako v parabole.

sosovka - ostre lomenie svetla
kedze su svetla certifikovane na pouzite xenonov, maju ovela silnejsie zakrivenie sosovky ako klasicke halogeny, rovnako aj lom svetla nie je klasicky(dohora na krajnicu) ale ako pri xenonoch, teda rovina mierne stupajuca k u krajnici. V kombinaci s halogenonovou ziarovkou a nakratko nastavenymi svetlami urcite nie je dobra viditelnost. Kedze tzv. odpadove svetlo, ktore svieti mimo hlavneho luca, teda svetlo ktore svieti "oprotiiducim do oci " (ponad lom sosovky) je taktiez v urcitom mnozste dolezite pre rozhlad v noci. Ostra hranica svetla a tmy je totiz neprijmna. Presne toto ale jurasek ma. Dostavame sa k problematike xenonov a ich typ. schvalenia v tychto svetlach. To takzvane "odpadove svetlo" ma nejaku maximalnu unosnu hladinu, teda pri pouziti xenonov nemoze oslepovat pomimo hlavny luc. Musi byt ale pritomne pre rozhlad pocas nocnej jazdy. Co sa ale stane ked tam dame halogeny?? Svetelny tok sa nam znizi cca trojnasobne a rovnako trojnasobne sa znizi aj to "odpadove svetlo" a rovnako sa zostri hranica svetla a tmy. To co doteraz perfektne fungovalo so xenonom zrazu nesvieti dobre s halogenom.

1. Odporucam dat svetla vyssie- to by malo dost pomoct a rozmyslat o xen. sade, kludne 4300K, myslim ze to nebude napadne.

Martin46

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 16:02

je to napisane ako keby som talian:D ... treba sa pytat

jurasek
Autor témy

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 20:30

Ahojte,, tak Martin to vysvetlil perfektne,,este jedno by ma zaujmalo,co hrozi ak ma chytia plicajti so xenonami?? , Pocuj mato,, napis co stoji ta sada xenonov,,??

alfi666

Štvrtok, 26. Novembra 2009, 23:18

Co ti hrozi je asi zbytocne preberat... ale ked to budes mat v sosovke a nebudes svietit doslova na modro, tak ta stym nebudu buzerovat... uz len kvoli tomu, ze pri E46 je bezne, ze ma xenony.... oni sa radsej odbavuju na Fabiach ;)

A Martin to vysvetlil paradne ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Inscene
Auto: beamer

Piatok, 27. Novembra 2009, 01:04

to ostrekovanie xenonov ak si to chce dorabat stoji okolo 250 eur a mina to vela vody a podla mna je to nepotrebne..

aj tak raz za tyzden ides na pumpu a ostriekas si to wapkou a mas pokoj...

keby nemam xenony kupim si tie dve listy a krytky investicia asi 40 eur a mam pokoj ..vymenim panel vnutry kde mas kolecko a vyhral si;) daju ti pokoj nemaju ti ako dokazat ze to tam mas domontovane.kamos policajt povedal ze prve co kukne ci mas ostrekovace ak ano nic dalej nekukaju
e46 330i
e28 544i

jurasek
Autor témy

Piatok, 27. Novembra 2009, 07:30

inscese a nemas nejaky link,alebo znameho kde sa to da zohnat ??

Martin46

Piatok, 27. Novembra 2009, 10:04

original v bmw kup tie krytky a nalep ich na listu, bude to vyzerat ako podarena atrapa ostrekovacov. Podla mna tie krytky nalepene budu vyzerat dobre a nebude to ani kricat.

pripadne z nejakej buracky komplet listy aj krytky

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní