... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

jurasek
Autor témy
Auto: E46 sedan 320d 330xi
Kraj: Trenčiansky

Re: E46 predfacelift - Predne svetla DEPO

Piatok, 27. Novembra 2009, 18:23

asi by som to riesil z tej buracky ,ale to asi nebude jednoduche,,

MiroPT
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 7. Januára 2010, 14:55

Zdravim pani,
tiez mam svetla Depo (ale facelift) a tiez tam asi supnem 4300K xenony,ale chcel by som aby to vyzeralo co najvieryhodnejsie. Takze by som objednal predne listy s krytkami z BMW.
Je mozne objednat a vymenit aj ten panel vo vnutri,aby tam nebolo to koliesko?Nie cely lichtmodul,ale iba ten panel + dalo by sa umiestnit to koliesko nastavovania vysky napr.do toho kaslika pod ovladace? Cize aby to vyzeralo ako origo xenony,ale zaroven aby som si ja vedel nastavit vysku svetiel skrytym kolieskom? Nerozmyslali ste niekto nad niecim podobnym?

jurasek
Autor témy
Auto: E46 sedan 320d 330xi
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 7. Januára 2010, 16:50

nazdar Miro,, pozeral si co ti hrozi ak ti to zistia??

alfi666

Štvrtok, 7. Januára 2010, 20:04

jurasek napísal:
nazdar Miro,, pozeral si co ti hrozi ak ti to zistia??

Co by mu asi tak hrozilo?? 10 rokov basy??
V najhorsom pripade mu zoberu technicak, daju pokutu.... technicak poputuje do miesta trvaleho bydliska... On odide na STK cez ktoru samozrejme prejde a pojde si pre technicak ktory mu vydaju...

MiroPT napísal:
Zdravim pani,
tiez mam svetla Depo (ale facelift) a tiez tam asi supnem 4300K xenony,ale chcel by som aby to vyzeralo co najvieryhodnejsie. Takze by som objednal predne listy s krytkami z BMW.
Je mozne objednat a vymenit aj ten panel vo vnutri,aby tam nebolo to koliesko?Nie cely lichtmodul,ale iba ten panel + dalo by sa umiestnit to koliesko nastavovania vysky napr.do toho kaslika pod ovladace? Cize aby to vyzeralo ako origo xenony,ale zaroven aby som si ja vedel nastavit vysku svetiel skrytym kolieskom? Nerozmyslali ste niekto nad niecim podobnym?

Keby si menil ten lichtmodul, tak by si musel dat xenonovy.. a to by podla mna neslo spravne.

To koliecko sa da premiestnit tam kam hovoris (nahradis ho spravnym potenciometrom a natiahnes kable)... potom kupis pokazeny xenonovy lichtmodul a pouzijes zneho LEN plastovy kryt ;) ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

MiroPT

Štvrtok, 7. Januára 2010, 22:54

presne takto som nad tym rozmyslal Alfi...ten samotny predny kryt sa neda objednat,ci je to nalisovane na ostatok? Neviem,este som to nemal vybrate...

alfi666

Piatok, 8. Januára 2010, 14:19

Neni to tam nalisovane, len nacvaknute, ale zvlast sa to objednat neda, lebo je to jeden modul....

Ako som hovoril - idealne z nejakej buracky alebo aj pokazeny modul ti bude dobry...

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 9. Januára 2010, 12:26

Tak nejak som rozmýšlal nad tým aj ja......inak tie čidlá na napravach sa dosť často kazia...chcel som ich dať aj ja,ale viac ludí ma od toho odhovorilo.......možno by stačilo ten gombík odpojiť a nahradiť ho tým skrytím.....tým pádom poviem, že mám modul nakodovaný na xenony a kolečko je tým padom vyradené...pokial viem aj keď to SEMTEX nakoduje na xenony, tak to tlačítko tak isto nefunguje....a policajt si môže točiť koleškom koľko chce.......je to dobre vymyslené, že človek nemusí kupovať hneď druhý light modul....to bmw =D> =D> =D> =D> ......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

MiroPT

Sobota, 9. Januára 2010, 20:49

namal niekto z vas fachmanov uz rozobraty ten lichtmodul, aky potenciometer s akymi hodnotami tam je?

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Nedeľa, 10. Januára 2010, 12:43

odporucam spravit tajny vypinac na nastavovanie vysky svetiel. V pripade ak dojde ku kontrole znefunkcnite manualne ovladanie kolieskom. Argumentacia moze byt: mam tento ovladac z buracky, lebo moj mi nefungoval

alfi666

Nedeľa, 10. Januára 2010, 15:31

hehe :D tajny vypinac na svetla :) ... chlapi... vsak nerobte drahoty... ak je niekto puntickar, tak ten potenciometer sa da bez problemov presunut a to ovladanie vysky proste zapchat nejakou umelou krytkou z niecoho... alebo zohnat predok z xenonoveho modulu :)

Co myslite kolko policajtov vie ako presne to ma E46 urobene??.. ked im poviete, ze ta krytka je original tak co vam asi tak povedia? :) nic na svete :)

PS: rozobrate som to mal, ked som menil farbu podsvietenia, ale hodnoty som si nevsimal :D

miraso
Auto: BMW E46 320D

Utorok, 31. Augusta 2010, 11:53

ahojte, neviete ako sa nastavuju tie depo svetla? Ked som kupil auto uz tam boli (najradsej by som ich vyhodil a vratil tam original na motorceky), svietia uplne nahovno, vidim asi 3 metre pred seba (okrem dialkovych, tie ujdu). Bol som v mikone, chlapik na to kukal, ze tam nic na nastavenie nie je, ze si to mam podlozit? To tam mam skutosne pchat drevecka pod to?
Tie svetla maju cocku a mam tam H7micky ziarovky.

tie svetla su asi nejake taketo:
Prílohy
82044-HLAEE46bk.jpg
82044-HLAEE46bk.jpg (16.86 KiB) 1603 zobrazení

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Utorok, 31. Augusta 2010, 20:20

Ide ma jebnúť z vašej gramatiky.
No nič, dal som si OT.

kolieska mám pomerané všetky, aj s napätiami

neviem načo všetci pindajú ako to BMW urobilo, urobilo to myslím veľmi inteligentne.
No a koľkým sa ten senzor posral? myslím na naáprave? jaj viem. môjmu kolegovi, keď ho tí debili v servise pri servise podvozku dali opačne...

Každopádne, ako písal alfi, 10 rokov basy, poveľa káblovania, druhý LM, kódovanie, daj tam druhý poťák niekde inde a je to.
Akurát smola, ten konektor na LCM je dosť natrieskaný a nedá sa tam nájsť žiadne miesto kde by sa dali interne vyviesť piny z trimru v LCM. takže dakade vonkajškom to treba viesť...

pozdravujem z Baselu.

alworth
Auto: 328i
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 14. Novembra 2011, 22:37

Martin46 napísal:
Tak ono je to tako: citajte:

Problem nie je vo svetlach ale v optike, sosovka ma totiz o nieco horsiu svetelnu ucinost ako parabola. Svetlo je ale homogenejsie a neobsahuje ziadne rusive pasy ako pri parabole. Rovnako je rovnomerne rozlozeny svetelny luc po celej sirke cesty. My sme sa spolu s jurasekom uz bavili, ale este to zopakujem aj pre inych:

Sosovka- xenon vs nexenon
pri DEPO svetlach je mozne pouzit H7 ziarovku ale je to urcity kompromis, ta patice je totiz "hybridna" a urcena pre D2S ziarovku. Rovnako sosovka ma aj certifikaciu pre D2S vybojku, teda pre pouzite xen. svetiel. So xenonom svieti vyborne, mal som to na svojom aute zopar rokov a musm iba potvrdit. Jazdene s 6000K HID sadou. Pri 4300K by boli vysledky este lepsie. To som si isty... takze problem je ze mas vo svetle halogen, ktory je v sosovke slabsi ako v parabole.

sosovka - ostre lomenie svetla
kedze su svetla certifikovane na pouzite xenonov, maju ovela silnejsie zakrivenie sosovky ako klasicke halogeny, rovnako aj lom svetla nie je klasicky(dohora na krajnicu) ale ako pri xenonoch, teda rovina mierne stupajuca k u krajnici. V kombinaci s halogenonovou ziarovkou a nakratko nastavenymi svetlami urcite nie je dobra viditelnost. Kedze tzv. odpadove svetlo, ktore svieti mimo hlavneho luca, teda svetlo ktore svieti "oprotiiducim do oci " (ponad lom sosovky) je taktiez v urcitom mnozste dolezite pre rozhlad v noci. Ostra hranica svetla a tmy je totiz neprijmna. Presne toto ale jurasek ma. Dostavame sa k problematike xenonov a ich typ. schvalenia v tychto svetlach. To takzvane "odpadove svetlo" ma nejaku maximalnu unosnu hladinu, teda pri pouziti xenonov nemoze oslepovat pomimo hlavny luc. Musi byt ale pritomne pre rozhlad pocas nocnej jazdy. Co sa ale stane ked tam dame halogeny?? Svetelny tok sa nam znizi cca trojnasobne a rovnako trojnasobne sa znizi aj to "odpadove svetlo" a rovnako sa zostri hranica svetla a tmy. To co doteraz perfektne fungovalo so xenonom zrazu nesvieti dobre s halogenom.

1. Odporucam dat svetla vyssie- to by malo dost pomoct a rozmyslat o xen. sade, kludne 4300K, myslim ze to nebude napadne.

Takmer po dvoch rokoch od tohoto postu, by som chcel vediet ci dnesne DEPO svetlomety sa zlepsili vo svietivosti, mam na mysli kombinaciu H7/H7, ziadny xenon, alebo to ostalo na takej istej urovni doteraz.

Oplati sa do toho investovat ked nechcem xenon ale len sosovku s H7?

Dakujem

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 15. Novembra 2011, 11:25

Niekde som počul,že sa už vyrabaju repliky OEM svetiel na D2S vybojku,ale neviem zatial presne.....DEPO nič moc stale
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

folkswágeňák
Auto: folkswágeň

Pondelok, 28. Novembra 2011, 08:20

Depo - do smetiaka!!

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných