... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
jurasek napísal:nazdar Miro,, pozeral si co ti hrozi ak ti to zistia??
MiroPT napísal:Zdravim pani,
tiez mam svetla Depo (ale facelift) a tiez tam asi supnem 4300K xenony,ale chcel by som aby to vyzeralo co najvieryhodnejsie. Takze by som objednal predne listy s krytkami z BMW.
Je mozne objednat a vymenit aj ten panel vo vnutri,aby tam nebolo to koliesko?Nie cely lichtmodul,ale iba ten panel + dalo by sa umiestnit to koliesko nastavovania vysky napr.do toho kaslika pod ovladace? Cize aby to vyzeralo ako origo xenony,ale zaroven aby som si ja vedel nastavit vysku svetiel skrytym kolieskom? Nerozmyslali ste niekto nad niecim podobnym?
Martin46 napísal:Tak ono je to tako: citajte:
Problem nie je vo svetlach ale v optike, sosovka ma totiz o nieco horsiu svetelnu ucinost ako parabola. Svetlo je ale homogenejsie a neobsahuje ziadne rusive pasy ako pri parabole. Rovnako je rovnomerne rozlozeny svetelny luc po celej sirke cesty. My sme sa spolu s jurasekom uz bavili, ale este to zopakujem aj pre inych:
Sosovka- xenon vs nexenon
pri DEPO svetlach je mozne pouzit H7 ziarovku ale je to urcity kompromis, ta patice je totiz "hybridna" a urcena pre D2S ziarovku. Rovnako sosovka ma aj certifikaciu pre D2S vybojku, teda pre pouzite xen. svetiel. So xenonom svieti vyborne, mal som to na svojom aute zopar rokov a musm iba potvrdit. Jazdene s 6000K HID sadou. Pri 4300K by boli vysledky este lepsie. To som si isty... takze problem je ze mas vo svetle halogen, ktory je v sosovke slabsi ako v parabole.
sosovka - ostre lomenie svetla
kedze su svetla certifikovane na pouzite xenonov, maju ovela silnejsie zakrivenie sosovky ako klasicke halogeny, rovnako aj lom svetla nie je klasicky(dohora na krajnicu) ale ako pri xenonoch, teda rovina mierne stupajuca k u krajnici. V kombinaci s halogenonovou ziarovkou a nakratko nastavenymi svetlami urcite nie je dobra viditelnost. Kedze tzv. odpadove svetlo, ktore svieti mimo hlavneho luca, teda svetlo ktore svieti "oprotiiducim do oci " (ponad lom sosovky) je taktiez v urcitom mnozste dolezite pre rozhlad v noci. Ostra hranica svetla a tmy je totiz neprijmna. Presne toto ale jurasek ma. Dostavame sa k problematike xenonov a ich typ. schvalenia v tychto svetlach. To takzvane "odpadove svetlo" ma nejaku maximalnu unosnu hladinu, teda pri pouziti xenonov nemoze oslepovat pomimo hlavny luc. Musi byt ale pritomne pre rozhlad pocas nocnej jazdy. Co sa ale stane ked tam dame halogeny?? Svetelny tok sa nam znizi cca trojnasobne a rovnako trojnasobne sa znizi aj to "odpadove svetlo" a rovnako sa zostri hranica svetla a tmy. To co doteraz perfektne fungovalo so xenonom zrazu nesvieti dobre s halogenom.
1. Odporucam dat svetla vyssie- to by malo dost pomoct a rozmyslat o xen. sade, kludne 4300K, myslim ze to nebude napadne.