... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Grfo BMW 5
Autor témy
Kraj: Trnavský

Kupa BMW ano,alebo nie?

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 10:16

Chcel by som sa poradit,teda lepsie spitat,ci by bol niekto taky ochotny a poradil by mi.
Na buduci rok by som si chcel kupit BMW 5,blizsie BMW 5 530xd,r.v.2006 do 130 000km v plnej vybave.Nie som si isty ci je to to spravne auto pre mna z hldiska financii to spravne,ohladne oprav a udrzby takehoto auta.neviem si predstavit ake velke naklady by som s nim mal,predsa je to diesel a sestivalec a nie je to nove auto.Ja mam len 23 rokov a nezarabam velke peniaze,klasicka stredna trieda.S manzelkou sa chistame si zalozit rodinu a nechcel by som vsetky peniaze vrazat do auta.
Tak to zhrniem,na buduci rok si chcem kupit auto do 22000euro.Najviac sa mi pozdava to BMW,ale paci nsa mi aj ford mondeo r.v. 2008.
No neviem vedel by mi s tym niekto poradit,kto ma s takymi to autami nejake skusenosti,rocne najazdim do 10000km,ako vidite nieje to tak vela.
Vopred dakujem vsetkym co mi odpovedia.

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: Kupa BMW ano,alebo nie?

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 10:23

ak ročne najazdíš do 10000 tak sa ti diesel veľmi nevyplatí, radšej choď do benzínu bude mať spotrebu v priemere o 2l viac ale je tam oveľa menej vecí čo môže odísť, napr. výmena vstrekovačov u diesla nie je zrovna lacná záležitosť, ale keby to malo do tých 130tis. km SKUTOČNÝCH tak by som sa nebál ísť do toho
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

TT-SIMIK
Auto: BMW

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 11:53

BMW je skorej o životnom štýle.......)))) Z nejakým Mondeom by som to neporovnával......aj ked dizajn sa im podaril......Ako sa tu už spomenulo.....ked nejazdíš veľa kúp benzín, a ked hej tak diesel....ak kúpiš auto v dobrom stave tak máš na pár rokov o opravy postarané....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

xtreme
Auto: felda, stilo
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 12:15

ViktorDDD napísal:
ak ročne najazdíš do 10000 tak sa ti diesel veľmi nevyplatí, radšej choď do benzínu bude mať spotrebu v priemere o 2l viac ale je tam oveľa menej vecí čo môže odísť, napr. výmena vstrekovačov u diesla nie je zrovna lacná záležitosť, ale keby to malo do tých 130tis. km SKUTOČNÝCH tak by som sa nebál ísť do toho

co ja viem za tych 10 000km co ti tam moze odist.. by som klidne siel aj do toho diesla ked len tolko najazdis.. inak sa hovori ze diesel sa ti oplati ked najazdis tusim az kolo 70 000km rocne..
do forda by som moc nesiel.. co som sa rozpraval s mechanikmi, nikto z nich to nechce opravovat, vraj velmi zly pristup, vymena jednej blbosti na cely den.. a kamos si kupil focus, funglovku a behom dvoch rokov mu zhnil komplet! cely vyfuk.. to podla mna hovori svoje o kvalite.. som nechapal.. wtf :-s
skus si pozriet bawora ale s benzinovym motorom, to by bola podla mna najlepsia volba.. pokial sa ti nejedna o krutak, ale o klidne jazdenie s rodinou..
.

Ľuboš PP
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 13:33

Kua,ked ty si stredna trieda, tak ja som zobrak :mrgreen: V 23-rokoch kupovat auto za 22 000 eur a zakladat rodinu...
Ale k autu...
Ked rocne najazdis 10 000km, tak kup urcite benzin. Disel sa ti nevyplati...Ja mam diesel rok, najazdil som 30 000km a zatial sa mi nic neposralo (klop,klop,klop), ale ked sa nieco posere, bojim sa,ze to bude stat za to :mrgreen: Najblizsie kupim urcite benzin...Lacnejsie naklady na servis, menej veci,co sa moze posrat... Ale urcite kup BMW, na Ford ani nemysli...Kamarat maju dva fo firme, Mondeo a Focus a oba su odstavene v servise. Mondeo po 215 000km odisiel motor,takze caka ho vymena a Focus pri 160 000 odislo turbo, nefunguje central, tecie mu voda...Upozorrnujem,ze ich mali od nova a pravidelny servis... :roll:
BMW E46 - 320d - červená

alfi666

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 15:27

Co ho vsetci strasite? Vyplati sa mu aj diesel a pritom za beznej jazdy sa stym lepsie predbieha, lebo to ma krutak v nizsich otackach... 2006 predsa nieje stare BMW... z tych povodne planovanych 10t km rocne sa stane 20-30 tisic pri diesli len tak, ze si to clovek ani nevsimne, kedze v porovnani s benzinom mam napriklad ja ovela vacsiu chut jazdit "ked to nezere" ;)
Co sa tyka oprav - tak vymlatene rameno stoji rovnako na diesel aj na benzin... trysky mu neodidu pri realnych 150t km a turbo v najhorsom pripade bude musiet v priebehu 2 rokov vymenit... tak kde su tie strasne naklady? :-k

Benzin ma krajsi zvuk, je sportovejsi a zabavnejsi.... ale ked potrebujes jazdit tak diesel je z hladiska financii podla mna lepsia volba ;).. ak by to tak nebolo, tak by nikto diesle nevyrabal ;)

PS: ja som zobrak asi tiez 8-[
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

januar
Auto: e90 320i

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 16:31

no tak bude zalezat kde to auto budes vyuzivat ci budes viacej jazdit mesto alebo mimo mesta ale ja by som zobral radsej benzin

Bikemann

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 21:51

podla mna ked chce najazdit 10tis kom rocne, tak urcite benzin. nejaky 3liter popripade 2.5 na bezne jazdenie ti bude bohate postacovat.

Mimo

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 22:05

#-o jaaj hoši len každý berie bežné jazdenie úplne inak

Ederon

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 22:43

Ja by som sa rad spytal, preco si autor vybral prave 5er BMW? Dizajn? Jazdne vlastnosti? Styl? :?:

Grfo BMW 5
Autor témy

Nedeľa, 9. Augusta 2009, 23:31

Dakujem vsetkym co mi odpovedali,pri niektorych som sa dobre pobavil a budem rad ked sa vyjadria k tejto teme aj ostatny.
Co pisete,niektory ze vy musite byt zobraci,ja si myslim,ze som stredna trieda,keby som nebol,tak si kupim nove auto a nie jazdene,ale to je kazdeho vlastny nazor.
Ale teraz vazne.Ako sa ma tu niekto pytal preco BMW 5.Tak to sa mne paci najviac,kazdy asi pozna vyhody a nevyhody BMW5 o tom tu nebudem pisat.Podla mojho nazoru je toto najlepsie auto na trhu v tejto cenovej kategorii.Ale kazdy ma na to iny nazor.Jednoducho je to moje vysnivane auto.
Co sa tyka tych najazdenych kilometrov rocne mozno by ich bolo aj viacej,kebyze mam taketo auto,podla mna by to mohlo vystupit aj na 20000km rocne.
Ja neviem mnohi vravite kup si radsej benzin,ale ja tomu moc neverim co sa tyka tej spotreby,asi by to bol väcsi rozdiel v spotrebe ako 2 litre na 100km.
Keby nie BMW 530xd,tak mozno 525i.Neviem ci sa predava BMW 525i aj stvorkolka,lebo ja by som radsej stvorkolku.
No necham si poradit...

Ederon

Pondelok, 10. Augusta 2009, 01:37

530d je dobra volba podla toho co pises. Osobne by som siel skor do 530i. 525i je aj vo verzii x.

MatoE90

Pondelok, 10. Augusta 2009, 09:32

Ak najazdis rocne naozaj iba 10 000 km tak si radsej naozak kup benzin !

Z vlastnej skusenosti co sa tyka spotreby mozem povedat nasledovne : Jedna sa sice
o trojkovu radu ale ako obraz mozno pomoze :

E92 330xd:
Mesto : cca 9,0 - 10,0 l/100
Mimo mesta : cca 6,5 - 7,5 l/100

E93 325i
Mesto :cca 13,0 - 14,0 l/100
Mimo mesta : cca 9,0 - 10,0 l/100

Obe auta jazdia po tej istej trase s rovnakym vodicom. pricom mesto je Bratislava to znamena ranne zapchy, semafory styl jazdy brzda-plyn

Ale s osobnej skusenosti mozem povedat ze s dieslom sa pri beznom rezime jazdy jazdi ovela lepsie, hlavne co sa tyka dynamiky predbiehania, To je na tej 325i niekedy celkom problem.
BMW E46 320dA EX
BMW E92 330xdA EX
BMW E90 318i
Jaguar XF

Grfo BMW 5
Autor témy

Pondelok, 10. Augusta 2009, 10:08

Jak vidim,nie nadarmo sa vravi,ze sto ludi sa rovna sto chuti.
No neviem na zaciatku som bol rozhodnuty 100 percentne pre diesel,ale teraz....Vazne neviem...
A co si myslite o tej stvorkolke,podla mna je to ovela lepsie ako so zadnym nahonom.
Vela ludi mi povedalo,ze pri vyssich rychlostiach ten zadok plava a v zime treba tlacit.No neviem ci je to naozaj pravda,ale skor si myslim,ze ano tak preto pozeram iba stvorkolky.
Co vy nato????

Jannci
Auto: MB

Pondelok, 10. Augusta 2009, 10:28

Plaval som raz. ked som praskol tlmic a on vytiekol. vtedy nad 140km/h to hadzalo do stran na diletackach.

A zima? to bola radost. neodrhnuta cesta, vsetci sli okolo 50-60, a ja vklude okolo nich 90

Stvorkolka je stabilnejsia, ja som o nej kedysi uvazoval, ale o audine, ale nebanujem ze mam BMW

P.S. nikdy som to auto nemusel tlacit.
Ved si zober, ked mas vozik, co ti je lepsie? tlacit alebo tahat?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných