... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Stefo1248
Autor témy
Auto: paraolimpiada
Kraj: Banskobystrický

Shell = Tesco kvalita nafty :O ???

Utorok, 19. Mája 2009, 09:41

Zdar,dnes som zostal fakt zarazený lebo som si prečítal pár článkov o kvalite nafty ,aditivach atd..
Bolo to pár českých článkov o kvalite nafty,konkrétne Shell všade zhadzovaly že má kvality Tesco nafty atd...čo je na tomto pravdy alebo kde tankovat skutočne kvalitnú naftu u nas na SR?

http://auto.idnes.cz/test-drazsi-nafty- ... tomoto_fdv
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd
Kraj: Bratislavský

Re: Shell = Tesco kvalita nafty :O ???

Utorok, 19. Mája 2009, 10:00

no neviem ako bratia cesi ale u nas nemam problem so shell ani v rakusku..asi ten clanok pisali odbornici...
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Stefo1248
Autor témy

Utorok, 19. Mája 2009, 10:09

Ale keby to bol len 1 takí článok,takíchto podobných som našiel neúrekom, no nikde som nepočul chválu na Shell,to mazarazilo lebo tankujem len tam.Jasné že nemáš problém so Shell lebo sa to nedá zistil len tak lahko.
Audi TT Quattro 260ps

heretik
Auto: S6

Utorok, 19. Mája 2009, 10:12

zaujimavy clanok, no podla mna v cesku pekne klamu ludi a davaju tu istu naftu za 2 ceny...

Pežot

Utorok, 19. Mája 2009, 10:14

heretik napísal:
zaujimavy clanok, no podla mna v cesku pekne klamu ludi a davaju tu istu naftu za 2 ceny...

A u nás je to iné? :-k

pepo286

Utorok, 19. Mája 2009, 10:15

myslim ze je dost velky rozdiel medzi Shell CZ a Shell SK ..
ide sice o cerpacky tej istej spolocnosti ale palivo na nich je dodavane podla 'poziadaviek trhu' ... to znamena ze to co ma rovnake oznacenie nemusi byt (a ani nie je) to iste v dvoch roznych krajinach ..
myslim ze som niekde pocul ze napr. VPower Diesel v CZ je obycajna klasicka nafta .. kdezto na SK je to kvalitna nafta s primesou syntetickej nafty (a mozno dalsie aditiva) .. (a ani samotny shell to nepopiera, len sa tym v cechach velmi nechvalia :) )
benzin netankujem .. ale stazovanie na naftu na slovenskych Shell-kach este som nepocul ... a tankujem tam ja a celkom pohoda ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Utorok, 19. Mája 2009, 11:39

no pisu ze v nemecku je kvalitna shell, tak zajvne aj u nas...lebo vravim ja tam tankujem a ziaden problem som nemal...inak to ze ten test vyhrala benzina ma dost prekvapilo, co mi hovoril stryko cech tak vravel ze ako benzina sa sprava ako monopol a zas tak dobry nie su(co sa tyka benzinu lebo on naftak nema...)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

Stefo1248
Autor témy

Utorok, 19. Mája 2009, 11:45

neviete o dákich nezávislích testoch nafty v SR ? apropo používate aditíva? hladal som rozne testy ale nič konkrétne som nenašiel. :-k
Audi TT Quattro 260ps

jankode

Štvrtok, 21. Mája 2009, 16:10

Výsledky testov si nemohol nikde nájsť, nakoľko aj ked sa robí kontrola SOI výsledky sa nezverejňuju, je tam neskutočný lobbing, všetko sa rieši pokutou a hlavne potichu. Raz za uhorský rok vypustí SOI nejaké trapné výsledky o nejakej čerpačke že mala také a také hodnoty ale to je o ničom. Je tu strašný lobbing v tejto sfére a veľa peňazí, ktoré sa pchajú na úplatkoch, ked sa nájde závada. A skoro na každej pumpe sa dá niečo nájdeť, ktorá už istý čas beží. A vieš prečo? Lebo sa napr. nečistia cisterny ktoré dané palivo vozia, nečistia sa nádrže kde je palivo v zemi uskladnené atd. Toto nemám zo svojej hlavy, toto mám od zdroja zo Slovnaftu. A Slovnaft predsa zásobuje skoro všetky CS, aj Shellka berie odtial či benzín či naftu, len tam pridáva svoje aditíva, ktoré motoru neškodia. Či pomáhajú to nech si odpovie každý sám za seba.

PetiE34
Auto: E34 524 TD +E34+E30
Kraj: Košický

Piatok, 22. Mája 2009, 00:06

No niesom odbornik na paliva ale mam taky mensi postreh. Vetsinou tankujen na Slovnafte (najblissia benzinka) V zime ked je poriadni mraz okolo -8 -10 po nastartovani za autom sa mi spravy taky mensi bieli mracik (asi na pol ulice) :lol: a kym sa nezohreje motor tak to krasne dimy na bielo . Raz sa stalo ze som pozical sestre avticko a nenatankovala kim nezdochlo :-& . A vtedi som doniesol v bandaskach cca60l nafty zo shellky a vtedi to dimenie neakim zazrakom zmizlo jedine tozadimenie po nastartovani ale aj to bolo priatelnejsie ale len dovtedi kim som zase nenatankoval. Ked som sa spital tich skusenejsich verdikt bol ze je voda v palive a ten dim je para . Ale kvalita zalezi hlavne od CS anie od toho zeci slovnaft ,esso ,shell . A hlavne od jej veku .Stare nadrze v zemi uz namokaju dostava sa donis spodna voda a boli postavene v dobe ked boli slabsie kriteria.
E34 525 tourig tds-ON AIR
E34 524 td-Sterlingsilber-Metalic
E34 525 tds
E34
E30
Kočky chcú BMW, seriem nanich ... mám BMX! 8998

Stefo1248
Autor témy

Piatok, 22. Mája 2009, 07:22

zaujímavý postreh :-k
Audi TT Quattro 260ps

WooDoo
Auto: BMW e34 535iA

Piatok, 22. Mája 2009, 08:18

PetiE34 napísal:
No niesom odbornik na paliva ale mam taky mensi postreh. Vetsinou tankujen na Slovnafte (najblissia benzinka) V zime ked je poriadni mraz okolo -8 -10 po nastartovani za autom sa mi spravy taky mensi bieli mracik (asi na pol ulice) :lol: a kym sa nezohreje motor tak to krasne dimy na bielo . Raz sa stalo ze som pozical sestre avticko a nenatankovala kim nezdochlo :-& . A vtedi som doniesol v bandaskach cca60l nafty zo shellky a vtedi to dimenie neakim zazrakom zmizlo jedine tozadimenie po nastartovani ale aj to bolo priatelnejsie ale len dovtedi kim som zase nenatankoval. Ked som sa spital tich skusenejsich verdikt bol ze je voda v palive a ten dim je para . Ale kvalita zalezi hlavne od CS anie od toho zeci slovnaft ,esso ,shell . A hlavne od jej veku .Stare nadrze v zemi uz namokaju dostava sa donis spodna voda a boli postavene v dobe ked boli slabsie kriteria.

V zime je to normalne, ze sa ti nahromadi kondenz v motorovej a vyfukovej casti. Kym sa ti neodpari, tak budes mat stale biely dym za autom. Vecer pojdes domov zastavis vypnes motor.. pojdes rano do roboty, zase sa ti nazraza voda a zase sa ti odparuje O:) . Ale ja si tiez myslim, ze na niektorych SK benzinkach riedia benzin vodou. Podla mna ani srnky netusia ake ksefty funguju na benzinkach :bmwball:
BMW e36, M3 1/43///BMW e36, 320i ...ex///BMW e34, 535iA...príbeh|in time|

jankode

Piatok, 22. Mája 2009, 14:12

No podla môjho názoru sa nafta s vodou nemieša, toto som sa pýtal chlapa zo Slovnaftu tak sa smial že toto je ťažký blud, ak sa mieša tak s nejakým olejovým produktom alebo čím ale určite nie že 1000 l nafty a xy l vody na ojebanie. To je blbosť. A skôr je to ako sa písalo vyššie, že do starých nádrží ktoré su v zemi sa dostáva bordel, tie nádrže sa nečistia roky a to má z následok nekvalitné palivo. Na zimu sa oplatí dať do nádrže nejaký ten prípravok /Aditívum/.

djmetla
Kraj: Košický

Piatok, 31. Mája 2013, 01:34

Možno trošku oživím túto tému i keď je stará 4 roky. Na Slovensku musí každý predajca pohonných hmôt poberať jeden produkt od Slovnaft a.s. Vraj je na to niejaký príkaz z vlády. Neviem či to funguje stále no pracoval som roky v tejto oblasti a bolo to povinné! Shell a OMV si na slovensko dováža niejaké palivá no poberajú stále od Slovnaft a.s.

Slovnaft a.s. odkúpili maďari a tí teraz ovládajú tento business. Na pumpách si môžete všimnúť niekedy cisterny, kde ťahače majú napísané slovo "Klacska" je to extérna firma, ktorá spolupracuje so Slovnaft a.s. a preváža pre nich p.h.

Čo sa týka najlepšieho paliva na Slovensku je to diskutabilné. Ale! Ja tankujem na Slovnaft pumpách! Dôvod? Keďže som pracoval aj na pumpe viem následovné:

- raz ročne musí každý nájomca (vedúci čerp. stanice) povinne nechať vyčistiť nádrže! Slovnaft to kontroluje a ak si to neobjedná objednajú to sami!
- nájomca neobjednáva cisternu ale systém, ktorý real-time komunikuje so Slovnaftom!
- slovnaft dodáva spolu s p.h. aj vždy čerstvé testy chemické, ktoré majú plombu!
- vždy majú plombu na vozidlách t.j. že na 95% je cesta Slovnaft -> Č.S. -> Slovnaft!

Minimálne toto sú pre mňa dôvody prečo tam tankovať. Neviem ako je to na OMV, Lukoil, Shell, Agip a podobné no o slovnafte viem že tieto veci vyžadujú!

Taký môj postreh a skúsenosti. Snáď to niekomu pomôže :) nechcel som zakladať new topic!

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG

Piatok, 31. Mája 2013, 06:04

Je to vsetko diskutabilne, ja od zaciatku do auta tankujem len Slovnaft (stale ta ista pumpa) + vlastne aditiva a spokojnost. Prednedavnom som natankoval na OMV v Pezinku obycajny diesel, kedze som siel okolo. Motor viac vibroval, celkovo som mal z auta zly pocit az kym som to nevyjazdil, cize OMV som vylucil zo zoznamu. Raz som natankoval shell v rajchu, asi od polky nadrze, tam som nemal pocit ze by bol nejaky rozdiel.
Teraz som dal polovicu Shell V Power Diesel, kedze cez O2 je 8 centov zlava na liter. Mam pocit ze podla BC je spotreba cca o 5-7% nizsia, ale uvidime, ako to bude real, vyskusam tam nacapovat este plnu nadrz. Je to mozno placebo (urcite) mam pocit ze auto ide lepsie. Skusim teda este dat plnu a potom opat vyskusat Slovnaft a napisem dojmy.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 206 neregistrovaných