ani ja nemam zlu skusenost s omv...dokonca si myslim, ze autu chuti viac ako shellka, kde som tankovaval doteraz ( ale shellka v CR)...este sa mi pozdava AGIP...naopak nepaci sa mi LUKoil...
Ja som dlhú dobu tankoval OMV pri Borine a občas mi potrhávalo motorom, čo ma dosť prekvapilo pri novom aute. Zmenil som značku CS a v poslednej dobe tankujem výhradne Shell v centre Žiliny a potrhávanie úplne prestalo. Ako tu už odznelo, určite veľa robí aj vek nádrží a ich čistota na CS. Ináč tiež ma zaujmá, prečo sú PHM na Shellke v centre ZA lacnejšie, ako na ostatných CS Shell (v Strážove a vstupe do ZA pri Škodovke Minárik)?
OMV Maxx Motion 100. Zatial spokojnosť. Ale tankoval som len na CS v Senici. Auto ide bez problémov, výkon ok, spotreba ok . Pumpa myslím Oil(?) ?? Dosť išiel biely dym z výfuku. S inými benzínkami zatiaľ skúsenosť nemám. Chcem ešte odskúšať Shell a Slovnaft.
takze poznatok. ulakomil som sa na naftu z hypernovy za 1,31/l a motor znel ako zetor. tlmic vibracii je tesne pred alebo uz aj po smrti. dnes som mal naftu na dne a nataknoval som shell... poviem vam ten motor na volnobehu stichol a nevsimol som si to len ja. vysledok... NIKDY netankujte akokolvek hyperlacnu naftu.
uz mam piatu nadrz shell z novej pumpy a ide to uplne v pohode, aj spotreba dobra, v podstate som nejak nepozoroval rozdiel voci rakuskej nafte, aj ked pre klud tankujem radsej tam, len mi to volako nevychadza poslednu dobu, vcera tam zblnkali len dake tri litre. Ja by som teda Shell nejak neodsudzoval.
Ja ked som mal ropak strasne davno (E30 324d), tak som tankoval vacsinou z kanistrov od autobusarov alebo kamionistov a ak raz za cas aj na benzinke, tak Shell. Motor siel vzdy aj tak stale rovnako...
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!
EX - BMW E39 528iA EX - BMW E66 745Li, '03 EX - BMW E30 324d, '87
Pri takom drevenom motore sa ani niet co cudovat, keby tam nalejes hocico co hori, tak pojde rovnako. Kvalitu nafty najviac citit na CR motoroch a obecne - cim novsie motory, tym vacsia citlivost...
Pravda, ale aj tak ten motor nieco zniesol. Oleja zralo malo (tak 0,5L - 1L od vymeny do vymeny) a malo to nahonenych nejakych 300t km, ked som ho kupil, a to uz muselo byt aspon 3x stocene Ale islo jak ohen a nikdy ma nenechalo v stichu (az na to, ked mi raz zamrzla nafta )
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!
EX - BMW E39 528iA EX - BMW E66 745Li, '03 EX - BMW E30 324d, '87