... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
wixter napísal:ja som si na zaklade prechadzajucich skusenosti dal skontrlovat rozvody v BMW Group M. Auto do zvolavacky nespada 12/2010 e91 318d. Nakolko vo zvolavacke nie som, diagnostika platena, 79€. Vysledok diagnostiky preukazal potrebnu vymenu rozvodov. Situaciu poslali do BMW do Nemecka, aby sa vyjadrilo k vymene. Za jeden den mi volal pan z Group M, ze na vymene sa BMW bude spolupodielat, budu vymene komplet rozvodu, s tym ze kalkulacia na mna je cca 320€. Ochotny pristup musim potvrdit a tak isto aj zatial riesenie celej situacie.
Cakam zatial na skompletizovanie dielov a naslednu vymenu. Dufam, ze vsetko bude ok.
m-jay napísal:Za výmenu šponováku si platil niečo? či vôbec nič? pretože ja som tam bol včera a mne povedali že na moje auto sa nevzťahuje technická akcia ale vymenili mi šponovák za 81€. nechápem tomu keď mám tiež motor N47 akurát že Vin uvedené v zvolávačke nemám. dik za info
Mircelo napísal:Zdravim.
Som tu novy a tak isto som novym majitelom X1 xdrive20d N47D20C ( rv. 06/2010 z DE doteraz servisovane v autorizovanom servise). Rad by som Vas teda poprosil o radu, kedze som sa tu az cez noc docital o dakej takejto zvolavacke (precital som to tu cele len trosku na rychlo tak ma prosim neutlcte ak sa pytam na nieco co uz tu zaznelo :) a vnoci som sa koli tomu riadne nevyspal, potrebujem auto na jazdenie a nie na servisovanie).
Autko ma nabehane 100 000km a motor zatial bezi pekne, ale tieto rozvody ma vystrasili. Nechystam sa totiz servisovat auto v autorizovanom servise, kedze neverim tymto servisom (a za druhe, nemienim niekomu platit 2nasobok za pracu len pre to ze ma na monterkach logo bmw, cest vynimkam ak su taky schopny ze si to zasluzia a rad by som na takych natrafil v bmw) a ked sa robi nieco na aute, tak so vacsinou rad pri tom (aj ked pri vymene rozvodov je mi jasne, ze nebudem).
1. Ak som spravne cital, tak v bmw servise, je mozne pomocou diagnostiky presne urcit ci je potrebne vymenit rozvody (nie teda len podla zvuku motora)?
2. Je sanca ze ich ukecam aj na preventivne vymenenie rozvodov (ak ano, ako na nich...), pravdaze tak, aby vacsinu zacvakali oni, kedze je to ocivdne vada rozvodov a nie nespravnej starostlivosti.
Potrebujem toto vyriesit a potom sa asi autorizovanym servisom vyhybat dalej, teda ak odporucite tu na severe (okolie ZA) daky skvely tak budem velmi rad navstevovat.
Dakujem za rady a dufam, ze z dakymi kedysi pokecame na pivku / kofole... :)
PeqpeK napísal:pokial viem tak N47D20C nespada do zvolavacky
lacikem napísal:keby niekto hladal, tak na motor M47D20U2 satechnicka akcia
nevztahuje..