... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
Inak, vsimli ste si, ze uz 2 strany riesite zavaranie vyfuku a vyhodenie katalyzatora pricom tema je o zaslepeni EGR?
PetiE34 napísal:vela nad tym nevymyšlaj lebo ajtak nevymysliš nic nove, a vytrepanie katalizatora ti aj znizuje vykom okrem toho ze to bude mat fakt zvuk ako by si tahal hrniec pod autom
donuzo napísal:EGR - som cital ze predtym zaber od 1000-1200ot,,co je u 320d nemozne,,naj zaber turba je pri 1900ot,,(citit od 1700)..u 330d (garrett 2260) od 1700ot....takze jedine vysvetlenie je ze egr podfukovalo predtym a tym padom auto nemalo zatah od 1700ot,,,cim malo krivku krutiaku dole a tym padom rovnomerny priebeh...
alfi666 napísal:
320d nemohlo mat zaber od 1200rpm to je jasne... to si Stefo len mysli, resp. mal taky pocit
Po odstaveni EGR moze byt zaber turba LEN lepsi, pretoze v nizkych otackach zostane viac vyfukovych plynov na tocenie turba.... co samozrejme sposobi, ze aj na volnobehu ma turbo vyssie otacky ako v normalnom pripade, ale prave preto je aj mensia turbodiera, lebo vyfukove plyny sa zbytocne nestracaju cez EGR
Mne to po nacipovani zacne tahat niekde pri 1500 ale to pripominam je kvoli tomu, ze krutak sme posuvali do nizsieho spektra a je EGR zaslepene
alfi666 napísal:jj, vsak ja som sa nehadallen tiez hovorim, ze 1200rpm zatah turba je podla mna prilis skoro :)
Moj graf si mozes stiahnut tu: download/file.php?id=26882okolo tych 1600rpm mam uz 300Nm krutak, pricom takmer max mam pri 1800
ale uz pri 2400 mi klesa :/ .. bolo by stym daco urobit.. aby nezacal padat tak skoro
Vytrepanie katu znizi vykon len u nepreplnovanych motorov,,,u dieslov s turbom to moze mat len kladnu odozvu(mensia brzda pre plyny)...u diesla moze by kludne rovna trubka od turba az na koniec...