... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
patrik159
Auto: bmw e36 316i
Kraj: Košický

Re: [Vyriešene]Zapojenie dialkoveho ovladania - smerovky

Nedeľa, 16. Novembra 2014, 19:30

Cawte viete mi niekto povedat ak na smerove svetla na svojom DO mam len jeden kabel ako ho mam zapojit.A ak potrebujem neake diody tak ake dakujem.Kazdy tu zapojenie s dvomi kablami na smerovky ale neviem najst s jednym

pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Streda, 19. Novembra 2014, 09:49

pekne pekne :thumbup: mna to bude tiež zaujímať, keď to dorobíš. A na zníženie napätia je najednodušie použiť 5V stabilizátor 7805:
Obrázok
a máš stabilných 5V.
johnyfly1 napísal:
len si trosku pockas lebo teraz robim byt tak auto ide bokom...
musim este zohnat nejaky mini zdroj tak z 11-15V na 5V kedze mam procak ktory programujem ma 5v vstup aj vystup :roll:

patrik159:
Tu som tak naráchlo načmáral dva spôsoby ako napojiť smerovky na dorábané DO, ak má DO modul len jeden kábel/výstup na smerovky. Ja som to tiež riešil a použil som na to druhý spôsob, teda dvojité relé:
20141119_093236.jpg
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 19. Novembra 2014, 13:53

hej hej ten stabik bol jedna z moznosti :)
ja kedze mi ostalo neoriginal dialkove ovladanie tak som z neho pouzil dvojite rele s jednym vstupom ktory sa rozdvojoval a na vstup som pouzil signal lock aj unlock z origo dialkoveho (spatne zrkadlo) aby sa signaly medzi sebou nemiesali museli tam ist este dve diody...signal lock je kratky cize ked zamknem tak kratko blikne a unlock ma asi pol sekundy takze ked auto otvaram blikne mi dlhsie...ak by ktosi chcel schemu mam ju kdesi doma ale myslim ze ju nieje treba :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

patrik159

Piatok, 21. Novembra 2014, 20:38

Cawko pegass325 vdaka za nakres pomohol .Tu druhu schemu som zapajal a vsetko ide ako ma.Akurat rele som nedaval dvojite ale dal som obycajne spinacie relatka 2.Z roboty som si priniesol orygynalne nove relez bmw.Takze vdaka za radu este raz.Foto ako som to zapojil tu dam neskor.

patrik159

Nedeľa, 23. Novembra 2014, 16:26

Ako velmi ma to neserie ze po zapojeni DO na smerovky -po odomknuti mi nesvieti svetlo vo vnutri len ked otvorim dvere niekde som to tu cital ale neviem kde,ze co treba prepojit abo co stym,Poradte niekto.predtym som to mal zapojene na parkovacie svetla a odpojil som len tie svetla a zapojil smerovky a uz nesvieti.

patrik159

Utorok, 2. Decembra 2014, 18:31

Cawte ako minule som zapojil dialkove ovladanie tak ako mi pisal pegass a vsetko funguje ako ma som rad len sa mi nerozsvieti interierove svetlo po odomknuti neviete co mam este zapojit alebo co stim.Pri zamknuti pekne zhasne

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 23 neregistrovaných