Pondelok, 21. Októbra 2013, 20:25
Zdravím borci.
1) Rozhodol som sa, že si dorobím túto funkciu na svoje autíčko. Chcem urobiť rozsvietenie hmloviek podľa toho do akej strany budete zatáčať volantom a podľa natočenia stupňov. Chcel by som to urobiť univerzálne aby sa to dalo použiť nie len na BMW autá. Som technický typ a baví ma vymýšľať nové veci. Chcem sa spýtať, či by bol predbežný záujem o niečo také. Určite sa nebude jednať o nejakú ľahkú Plug and Play inštaláciu, skôr to bude robota na pár hodín vo finále, ale nebojím sa toho. Uvítam vaše postrehy. Technické riešenie nechajte na mňa, skôr ma zaujímajú veci ohľadom ovládania.
Napr nastavím volant do strednej polohy (home pozícia) stlačím tlačidlo (napr Teach) a ozve sa zvukový signál. Potom natočíte volantom do ľavej strany a počkáte 5 s. Pípne zvuk, Potom natočíte volantom do pravej strany a pípne zvuk. Potom máte nastavený uhol otáčania, kedy sa Vám rozsvietia hmlovky.
To bol môj nápad ako by sa to dalo nastaviť a ovládať. Ak by ste priali inú možnosť ovládania a učenia, napíšte a zvážim to. Magnetické snímače, enkódery alebo halove sondy nechajte na mňa. Jedná sa mi, či by mal niekto záujem o niečo také a potom aké nastavenie nuly a vytočenia by vám vyhovovalo. Táto funkcia sa mi na nových autách páčila a tak som sa rozhodol, že niečo také si dorobím.
2) Na staršej 5ke (98čka) mám ledkrúžky. Dorobil som si tam stabilizátory napätia. Mám to tam už 6 rokov a funguje to super. Ak by bol záujem, viem poradiť a pomôcť. No čo som videl všade na fórach, tak buď to je ako denné svietenie, alebo iba ako parkovačky. Ja si chcem dorobiť na svojoom novšom autíčku (5ka 2001) po facelifte, aby sa mi krúžky zopli v tedy, keď otvorím dvere, ale aby svietili keď mám parkovačky a aby svietili keď sú aj stretávačky. Nie je problém urobiť ich aj ako denné svietenie, teda svietili by iba krúžky v predu ! Všetky tieto funkcie v jednom. Nerobil som to pre seba, ale urobiť takúto schému nie je problém. Všetko sa dá, akurát inštalácia by nebola Plug and Play ale káblovačka, bandážovanie....
Takejto výzvy sa nebojím, toto nie je problém. Iba zisťujem, či by mal o niečo také aj niekto záujem. Zajtra hodím nejaké foto toho stabiku ako to mám urobené. Hotové by som to chcel mať niekedy na jar. V zime sa mi s tým veľmi nechce babrať, do vtedy sa urobí vývoj a odskúša na mojom aute.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´