... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: zapínanie hmloviek pri natočení volantu - dorábka

Utorok, 22. Októbra 2013, 12:52

podla mna to prisvetlenie nie je az take terno aby to stalo za namahu s dorabkou, na mojom aute si to fakt len malokedy vsimnem...a ked si uz vsimnem, tak vidim, ze mi tam svieti dake zlte svetlo, ale ze by mi to nejako extra pomahalo to teda nie...

skor by za dorabku stalo natacanie svetlometov, to je uz ina vec :thumbup:

PetoK
Kraj: Žilinský

Utorok, 22. Októbra 2013, 13:18

Tak tak :thumbup: dynamic bixenon lampy mám, je to pecka... \:D/

alfi666

Utorok, 22. Októbra 2013, 16:58

No tiez mam dynamic bixenon a teda nepride mi to ziadne terno :D ... uhol o ktory sa to nataca je podla mna tak maly, ze to kvoli tomu ani nemuseli robit
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

kubo323ci
Auto: e46 323ci
Kraj: Žilinský

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:54

ja v tom zmysel nevidim a myslim ze uplne zbytocna vec aj na novych autach. skor mi to pride ako tuzing a nieco co ludi zaujme a doplati za to 500e aby to mali v aute. Doteraz to v autach nebolo a nikdy nebol problem skor by som namontoval do predu senzory ako tie svetielka. Aj keby si za to pital 20e tak by som si to na auto nedal.

Lipi
Auto: BMW 530d Touring
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Októbra 2013, 19:50

Presne.. Coroner funkcia ma jednu malu parabolu alebo v hmlovke so spoločnou parabolou s inou geometriou ako bolo tu spomenute zdiela jedna žiarovka ktora sa stara o tuto funkciu..
To pomale rozsvietenie a zhasinanie nieje problem urobit obyč. časovačom..
Tak isto ten uhol pomocou snimačou neni problem.. ak sa nastavia väčšie uhly, ktore normalne točíš volantom pri parkovani či zakrutach v malej rychlosti.. chápem to tak že ak to nechceš smerovat niekde do jarku tak asi nebudeš točit 45° uhol v 100ke rychlosti.. :mrgreen:
To rozsviecovanie kružkov.. ako spomínal.. napoj ten časovač na kružky.. nabije sa osvetlenim z int. svetla alebo nejakym vstupnym budiacim signalom/napetim.. napr. blinkre či odomikaci impulz zo zamku..

inak existuje modul na lichtmodul kde si vieš naprogramovat kolotoč z auta..
Na youtube je plno videi kde z prednych svetiel robi hadika či inu diskoteku.. :mrgreen:
"Audi si kupujú preto ako vyzerá, BMW preto ako jazdi.."

BMW 530d Touring /// 2001 - M5 -styl. 82 (e39)
Volvo V70 II 2.0T /// 2001 - M5

caknakist
Auto: E38
Kraj: Zahraničie

Utorok, 22. Októbra 2013, 20:07

kubo323ci napísal:
ja v tom zmysel nevidim a myslim ze uplne zbytocna vec aj na novych autach. skor mi to pride ako tuzing a nieco co ludi zaujme a doplati za to 500e aby to mali v aute. Doteraz to v autach nebolo a nikdy nebol problem skor by som namontoval do predu senzory ako tie svetielka. Aj keby si za to pital 20e tak by som si to na auto nedal.

Nezlob se na mě, ale to je hloupý názor. Proč nejezdíš na koni, když ti tak vadí pokrok? 80% nových aut tuto funkci má integrovanou v předních světlometech, takže ani nezaznamenáš, že tam něco takového je. Tuzing? Neco, co opravdu pomáhá? Není to myšlené na parkování, ale především, když ostře zatáčíš do neosvětleného prostoru. Ani natáčecí světla nedokáží osvětlit to, co corner světla, protože fungují pouze v rozsahu max 15%....

podívej se tady: http://www.youtube.com/watch?v=z0O6NS83JB0

trunek
Autor témy
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Utorok, 22. Októbra 2013, 21:05

skôr som to myslel takto. Ak točím napr 90° zákrutu v meste tak sa to kľudne môže rozsvietiť a nie je treba sledovať rýchlosť, lebo takú zákrutu vo veľkej rýchlosti netočíme a diaľnice sú robené tak, že majú iba určitý povolený rádius. Som si plne vedomý toho, že to nie je originál a nebude to mať až taký efekt ako na tom videu, ale predsa má hmlovka trošku iný uhol, rozptyl....je položená nižšie a jednoducho sa mi to páči ! Myslím, že by som to vedel urobiť tak iba preto by som sa do toho rád pustil.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

alfi666

Streda, 23. Októbra 2013, 10:52

Teraz uz zostava len otazka, preco rovno nekupit to, co sem dal caknakist - http://www.car-solution.de/en/component ... l?Itemid=0

naco bastlit doma veci co uz existuju?
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

trunek
Autor témy
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 23. Októbra 2013, 12:23

priznám sa, že dosť o tom uvažujem a bolo by po probléme. Ale zase takéto veci ma bavia a asi by som to urobil lacnejšie. Netuším zatiaľ ako by som to inštaloval. Prejdem si to neskôr, lebo mám skúšky a dosť učenia, ale pozeral som si to zbežne a ako možnosť sa mi to celkom pozdáva
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 39 neregistrovaných