... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Re: Volba sportoveho podvozku - od TA-technix po Bilstein

Piatok, 5. Septembra 2014, 18:52

Dost som uvazoval nad stelovakom,ale po tom co som si tu precital o tych lacnejsich TA & spol. tak od toho asi upustim a skusim ist cestou,ako si to ty napisal,kombo. Len som si neni isty,ci su aj tvrdsie struny ale s rovnakou svetlou vyskou auta ako seria. :-s

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

synak
Auto: G05 2022
Kraj: Bratislavský

Sobota, 6. Septembra 2014, 08:12

ked chces zachovat vysku auta a zlepsit prejazd zakrut tak sa zameraj hlavne na stabilizatori, kup komplet kit aj s ulozeniami alebo zozen z nejakej silnejsej motorizacie (540i, M5) z pravidla su povacsine hrubsie/tvrdsie

Sodap

Nedeľa, 7. Septembra 2014, 04:09

Dobry tip,to by som veru mohol skusit,i ked,predpokladal som,ze aj na 3d uz budu dost tuhe :-k

5. E91 320d

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Sobota, 20. Septembra 2014, 22:26

michaltt napísal:
Tak mas na vyber komplet pevny kit, stelovak alebo potom kombo tlmice + pruziny.

HR kit osobne neodporucam.
Koni + eibach super volba

alebo KW / BC racing. Ceny mas v podstate do 800e. Moja volba je jasna urcite aj na dalsie auto :thumbup:

Michal preco HR kit neodporucas a KONI ano ? Ved ak mam spravne info tak KONI dodava tlmice aj pre HR a HR ma len pruzinu vo vlastnej rezii. Ak sa bavime o KONI sport alebo KONI fsd tak ano suhlas su lepsie kvoli v pripade sportu nastavovaniu tuhosti a fsd adaptivnosti... ale cenovka za tlmice KONI je na urovni celeho kitu od HR...

Apropo ak hladas na E39 podvozok, ktory bude na urovni serie ale chces to mat aj na zlepsenie jazdnych vlastnosti, kludne znacky bilstein, kw, eibach a pod. Na ta technixx alebo podobne srandy zabudni... kazdopadne pri 5er by som uz asi riesil prave BC racing aby si sa mohol pohrat s nastavenim... predsa len 5er je inde ako 3er co sa tyka hmotnosti a tam by som s lacasmi moc neriskoval... co sa tyka stabilizatorov a pripadne aj rozpier ... super vec odporucam len si nachystaj plus 300 eur ak chces nove... alebo poriesit s inej rady kde su hrubsie..
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Sodap

Utorok, 7. Októbra 2014, 15:55

Co si myslite o kombinacii tlmicov predne Sachs M a zadne Sachs non M , myslite, ze by to slo?
A ake struny k tomu zvolit? Len podotknem, ze chcem minimalne znizenie. O kolko nizsie by som bol s M pacet podvozkom? Nechcel by som ist nizsie ako 1,5cm (mam na to svoje prakticke dvovody,ak to inak nepojde, dam tam seriu :( )
Alebo,ma prave napadlo, exsituju nejake "podlozky" ktore by moj problem so sport. podvozkom vyriesili?
Idem googlit, mozno nieco interesantne najdem :D

5. E91 320d

BMW song

jozko2828

Utorok, 7. Októbra 2014, 23:31

existujú aj podložky na zvýšenie podvozku... o centi - dva... ale podvozok by som asi nekombinoval že M a non M... ak tak bud jedno alebo druhé... nemuselo by to robiť dobrotu a popravde... môžeš skôr riešiť bilstein a na to pružiny..
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Sodap

Streda, 8. Októbra 2014, 02:50

mm, inac, pravdu mas, pozeral som B4 a celkom v pohode, spolu by ma to vyslo asi 380e a k tomu nejake strunky. Len to znizenie :/ :/ :/ Hladal som nieco o tych podlozkach, ale mozem zabudnut na e39 max na toura dozadu som nasiel, a ze 100e .. akoze srandisti.

Ako je to teda s M paket strunamy? Ake maju znizenie? Zeby som dal B4+tieto struny :-k

5. E91 320d

BMW song

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 8. Októbra 2014, 05:52

poor road package, dá sa to kúpiť priamo v BMW, vzadu to vyzerá tak že uloženie má dlhšie tie 3 závitové tyče ktorým sa prichytáva o kasňu a medzi to uloženie a kasňu sa dá distančná podložka, avšak ak nechceš zato platiť xy € v BMW tak ti stačia len tie uloženia nato určené a ten medzikus si dáš vyrobiť u nejakého šikovného fachmana so sústruhom
tým že to ide medzi uloženie a kasňu, nie niekam ku strune, dosiahneš, že pruženie nebude ovplyvnené, len samotná svetlá výška sa zvýši
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Streda, 8. Októbra 2014, 07:20

Takto nejak vznikla X5M :wink: :D

Podvozky nekombinovať, osobne som už dosť nespokojny ak mam na napravach rozdielne značky obutia.

Stale si myslim ze podla toho aku maš požiadavku tak B6 a seriove pruziny. Nedvíhal by som to hlavne z estetickeho hladiska.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 8. Októbra 2014, 07:43

:lol: :lol:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Streda, 22. Októbra 2014, 15:00

chalani mám na vás otázku :) bol by som rád ak by sa vyjadril niekto kompetentný :) Kúpil som auto aj s podvozkom a chcel by som sa opýtať na čom som. Volal som s bývalým majiteľom, lebo som chcel presne vedieť. Mám to znížené o 3mm, čiže to mám dosť nízko. Vzadu sú tlmiče Sachs, v telefóne sa vyjadril že je to údajne ako m3, vpredu sú ta Technix po ktorých tu nadávate, lebo že ho ľudia odhovárali že dopredu pri takom znížení by neboli dobré, pružiny sú tam eibach, je to šťastná alebo nešťastná voľba?
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

jozko2828

Sobota, 25. Októbra 2014, 10:43

Mas to dost prekombinovane .. sachs, ta technixx a neviem co este... na tvojom mieste by som tam poriesil nieco v jednej kombinacii s tym ze znacky a plusy aj minusy tu uz boli povedane... podvozkov mas vela a zalezi co od neho ocakavas a na co je urceny... urcite nie je dobre kombinovat kade co s kade cim a povedat ze je to ako m3 je blbost lebo moze to mozno byt znizene ako pri m3 ale v extremnejsich situaciach a prejazdoch to m3 urcite nebude... [-X

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 38 neregistrovaných