... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Re: Volba sportoveho podvozku - od TA-technix po Bilstein

Piatok, 22. Júna 2012, 08:01

Na mojej b8ke som teda ešte dorazy nepočul a to taká Zochova v BA má offroadový povrch :D
Obrázok

synak
Auto: G05 2022
Kraj: Bratislavský

Piatok, 4. Októbra 2013, 09:26

nechcem zakladat novu temu tak to tu ozivim, momentalne mam na aute pruziny HR 45/35 na seriovych tlmicoch.. dal som tam zatial iba pruziny lebo na predchadzajucom aute som mal stelovak, a po BA to bolo dost nepouzitelne preto som dal teraz najprv len pruziny s tym ze ci to bude jazditelne a ked hej dokupim tlmice, rozhodujem sa medzi Bilstein B8 vs. origo M-kove sachs, precital som toho dost s tym ze bilstein maju kratku zivotnost.. ze je riziko kupit fake co vydrzia este menej adt. o M- Sachsoch toho moc neviem, zevraj su skratene oproti seriovym atd. ale neviem ci na ne to znizenie 45mm vpredu uz nebude moc, kedze M-paket podvozok je dole tusim 1,5 alebo 2,5 na e90. O cenu mi nejde obe sady si viem zohnat za cca rovnaku cenu, a uvital by som hlavne nazory a skusenosti s M-kovymi sachsami s vacsim znizenim, Dakujem.

nadro
Auto: BMW E46 320 touring
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Októbra 2013, 19:29

sachs advantage m-pak II tie by som tam dal určite, lebo už máš pružiny, ktoré sú v predu o 4,5cm nižšie ako séria a pre tieto pružiny potrebuješ aj kratšie piestnice na tlmičoch. Bude to šupa uvidíš.
Ja mám prichystaný takýto set a budúci týždeň nahadzujem. Len zníženie 35/20 ale tlmiče Sachs.
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Augusta 2014, 08:03

synak napísal:
nechcem zakladat novu temu tak to tu ozivim, momentalne mam na aute pruziny HR 45/35 na seriovych tlmicoch.. dal som tam zatial iba pruziny lebo na predchadzajucom aute som mal stelovak, a po BA to bolo dost nepouzitelne preto som dal teraz najprv len pruziny s tym ze ci to bude jazditelne a ked hej dokupim tlmice, rozhodujem sa medzi Bilstein B8 vs. origo M-kove sachs, precital som toho dost s tym ze bilstein maju kratku zivotnost.. ze je riziko kupit fake co vydrzia este menej adt. o M- Sachsoch toho moc neviem, zevraj su skratene oproti seriovym atd. ale neviem ci na ne to znizenie 45mm vpredu uz nebude moc, kedze M-paket podvozok je dole tusim 1,5 alebo 2,5 na e90. O cenu mi nejde obe sady si viem zohnat za cca rovnaku cenu, a uvital by som hlavne nazory a skusenosti s M-kovymi sachsami s vacsim znizenim, Dakujem.

Nazdar, ako si to poriešil nakoniec? Mám rovnakú dilemu ako si riesil ty, no pri znížení 30/30 oproti sérii.

Zasielal som cenovú ponuku do BMW lebo som mal záujem o OEM diely a dostal som cenu cca 1700€ (4x tlmič, dorazy, uloženia, nejaká ta skrutka..) Často čítam že sachs je prvovýroba no dnes už neverím ničomu. Otázka je či tlmič dodávaný do prvovýroby od rovnakého výrobcu je tá istá trieda ako Sachs určený pre ND bez znaku a čísla BMW.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Streda, 27. Augusta 2014, 10:16

Zasielal som cenovú ponuku do BMW lebo som mal záujem o OEM diely a dostal som cenu cca 1700€ (4x tlmič, dorazy, uloženia, nejaká ta skrutka..) Často čítam že sachs je prvovýroba no dnes už neverím ničomu. Otázka je či tlmič dodávaný do prvovýroby od rovnakého výrobcu je tá istá trieda ako Sachs určený pre ND bez znaku a čísla BMW.[/quote]

Zdravím ťa,
myslím, že by kvalita mala byť tá istá menil som podvozok na e90 za Sachs Advantage m technik (teda tlmiče, dorazy) uloženia a tyčky stabilizátora som radšej šiel do lemforderu a myslím, že tá kvalita by mala byť tá istá. V porovnaní s m 320d mpaket je to v podstate úplne to isté akurát, že som trošku niššie a tvrdšie kvoli strunám od eibachu. Nabehal som na tom 20 tis km a všetko vyzerá byť v poriadku- ako nové. Takže tá kvalita bude asi rovnaká lebo dostávajú na držku aj odo mňa aj od tých krátkych strún.
Cafte

mato2t
Auto: staré a bez duše

Streda, 27. Augusta 2014, 10:32

Rozmýšlam nad novým pevným podvozkom st suspension (-40/-30) na e46, máte s tým niekto nejaké skúsenosti? Nechcem za vysoliť peniaze a potom zistiť že to je na figu. Alebo tam dať radšej sachs/bilstein a znízené pružiny vogtland (-40/-30)?
Čo vy nato?

michaltt
Kraj: Košický

Streda, 27. Augusta 2014, 10:34

HR cup kit pocitovo tvrdsie nez moj stelovak a za tie peniaze toho vela nedostanes, ak chces pevny tak skor eibach+koni ak chces stelovak tak BC/HSD/KW atd.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

synak
Auto: G05 2022
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Augusta 2014, 13:49

VT-535BH napísal:
Nazdar, ako si to poriešil nakoniec? Mám rovnakú dilemu ako si riesil ty, no pri znížení 30/30 oproti sérii.

Zasielal som cenovú ponuku do BMW lebo som mal záujem o OEM diely a dostal som cenu cca 1700€ (4x tlmič, dorazy, uloženia, nejaká ta skrutka..) Často čítam že sachs je prvovýroba no dnes už neverím ničomu. Otázka je či tlmič dodávaný do prvovýroby od rovnakého výrobcu je tá istá trieda ako Sachs určený pre ND bez znaku a čísla BMW.

Ja som nakoniec kupil B8 a som spokojny, cena cca 800-900€ (uz si presne nepamatam)+ulozenia, tycky stabiku atd. Pri hladani vhodnych OEM Sachsov som narazal na rozporuplne informacie resp. cislo dielu/tlmicov od sachsu ktore by mali sediet na moje auto, zistoval som cez kamosa co predava dieli resp. dodava autoservisom, na original stranke vyrobcu, od predajcov tu na fore a z kazdeho zdroja mi prislo ine cislo dielu/tlmica,a ani jedny sa mi nezdali skratene resp. telo tlmica ktore je nad miskou bolo rovnako vysoke ako na povodnych tlmicoch a kedze na povodnych tlmicoch som casto buchal o dorazy a bal som sa ze sa to bude diat aj s ´´M-kovymi´´ sachsami tak som radsej isiel do B8 nakolko som vedel ze tam nemam co pokazit a uz podla fotky bolo vidno ze su nad miskou kratsie, jazda samozrejme posun k lepsiemu, nebucham dorazy a auto sa sprava ovela kludnejsie a pride mi aj paradoxne komfortnejsie. K zivotnosti Bilsteinov sa zatial vyjadrit neviem, kedze s tymto autom jazdim dost malo a od vymeny, iba cca 4000 km.

mato2t
Auto: staré a bez duše

Štvrtok, 28. Augusta 2014, 21:00

michaltt napísal:
HR cup kit pocitovo tvrdsie nez moj stelovak a za tie peniaze toho vela nedostanes, ak chces pevny tak skor eibach+koni ak chces stelovak tak BC/HSD/KW atd.

dakujem
pozeral koni str.t. a je trochu mimo rozpočet, tiež aj blistein b8 + pružiny(eibach/vogtland), tak ešte neviem skúsim niečo pohľadať na zahraničných fórach.

VT-535BH

Piatok, 5. Septembra 2014, 12:27

synak napísal:

Ja som nakoniec kupil B8 a som spokojny, cena cca 800-900€ (uz si presne nepamatam)+ulozenia, tycky stabiku atd. Pri hladani vhodnych OEM Sachsov som narazal na rozporuplne informacie resp. cislo dielu/tlmicov od sachsu ktore by mali sediet na moje auto, zistoval som cez kamosa co predava dieli resp. dodava autoservisom, na original stranke vyrobcu, od predajcov tu na fore a z kazdeho zdroja mi prislo ine cislo dielu/tlmica,a ani jedny sa mi nezdali skratene resp. telo tlmica ktore je nad miskou bolo rovnako vysoke ako na povodnych tlmicoch a kedze na povodnych tlmicoch som casto buchal o dorazy a bal som sa ze sa to bude diat aj s ´´M-kovymi´´ sachsami tak som radsej isiel do B8 nakolko som vedel ze tam nemam co pokazit a uz podla fotky bolo vidno ze su nad miskou kratsie, jazda samozrejme posun k lepsiemu, nebucham dorazy a auto sa sprava ovela kludnejsie a pride mi aj paradoxne komfortnejsie. K zivotnosti Bilsteinov sa zatial vyjadrit neviem, kedze s tymto autom jazdim dost malo a od vymeny, iba cca 4000 km.

Dakujem za odpoved. Rovnako aj ja sa stretávam s odlišnými názormi čo je a čo nie je m-paket v prípade sachsu. Viem mať lepšiu cenu na Sachs aj ked ma viac laka skrátená piestnica ako to má B8. Moje hartge pruziny maju oproti mpaketu rozdiel len 1 cm tak dúfam ze sa to rapidne neprejaví na ich životnosti.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Piatok, 5. Septembra 2014, 15:13

Nebudem zakladat new temu,hodi sa to aj sem:

Do buducnosti uvazujem nad vymenou podvozku,no nechcem znizenie oproti serii.Vyhovuje mi,ze sa nemusim bat,ze necham naraznik na obrudniku a tiez obcas prechadzam cez vacsie nerovnosti,takze nizsie nechcem ist ani o 1cm.
No pointa je,ze by som chcel nejaky pevnejsi podvozok,aby to o nieco lepsie sedelo v zakrutach,no nech to nieje kostitras.Cize nejake jemnejsie tlmice a tvrdsie struny. Je nejake riesene co by ste mi navrhli? (e39 sedan)

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

VT-535BH

Piatok, 5. Septembra 2014, 15:21

Prve čo ma napadlo s tvojimi požiadavkami je Bilstein B6 http://www.tlumice-bilstein.cz/bilstein-b6.php
Sodap napísal:
Nebudem zakladat new temu,hodi sa to aj sem:

Do buducnosti uvazujem nad vymenou podvozku,no nechcem znizenie oproti serii.Vyhovuje mi,ze sa nemusim bat,ze necham naraznik na obrudniku a tiez obcas prechadzam cez vacsie nerovnosti,takze nizsie nechcem ist ani o 1cm.
No pointa je,ze by som chcel nejaky pevnejsi podvozok,aby to o nieco lepsie sedelo v zakrutach,no nech to nieje kostitras.Cize nejake jemnejsie tlmice a tvrdsie struny. Je nejake riesene co by ste mi navrhli? (e39 sedan)
Tomáš

michaltt

Piatok, 5. Septembra 2014, 16:17

Sodap, zalezi aky mas rozpocet.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Sodap
Auto: e91 / 2.0D
Kraj: Nitriansky

Piatok, 5. Septembra 2014, 18:11

No kedze to planujem najskor tak po zime na jar mozno zaciatok leta,tak rozpocet este nieje urceny. Ale b6 su asi moc. Tak povedzme nejaku strednu cenovu kategoriu.

5. E91 320d
4. E39 530d - EX (skvelé auto)
3. E46 328i -> 220hp/300nm - EX (užili sme si)
2. Renault Laguna 2 GT - EX (ufff.....)
1. Opel Calibra 2.0 - EX (prvá)

"Šťastie nezávisí od peňazí.. Ale aj tak sa ľahšie plače v limuzíne než v autobuse..."
BMW song

michaltt

Piatok, 5. Septembra 2014, 18:12

Tak mas na vyber komplet pevny kit, stelovak alebo potom kombo tlmice + pruziny.

HR kit osobne neodporucam.
Koni + eibach super volba

alebo KW / BC racing. Ceny mas v podstate do 800e. Moja volba je jasna urcite aj na dalsie auto :thumbup:
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 53 neregistrovaných