Pondelok, 2. Februára 2015, 12:01
Ahoje
dnes mi moja E91 cestou do prace kusok pred cielom hodila kontrolku motora/emisii a motor padol do nudzoveho rezimu. Na pol plynu som sa doplazil na odbocku a parkovisko asi o 500m dalej. Po zastaveni a otvoreni dveri silny smrad nafty, do par minut spod auta vytiekla mlacka nafty. (odhadom tak 0,3-0,5 litra) Podbehy a plastove vane su komplet mokre, cely podvozok az zadok auta su zadrbane a ulepene od nafty.
Moj predpoklad je ze som pri prejazde zladovatelym a tvrdym snehom na parkovisku (cca 40km pred odstavenim auta!) poskodil hadicky alebo filter. Inac som cez ziadne necistoty ci sneh/lad nesiel.
Je ale mozne ze by mi to 40 km (asi tak 20min jazdy) unikalo a ja to nijako nezistil ? (palivomer som nesledoval) Za autom som nepozoroval dym. Preco ma na to upozornila az kontrola emisii/motora?
Auto je teraz odtiahnute v servise, no rad by som pocul Vase skusenosti, nech sa nenecham obalamutit servisakmi. Stava sa to casto? Stalo sa to uz niekomu?
Predom vdaka za odpovede...
BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"