... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: tesco benzin

Utorok, 1. Februára 2011, 20:26

andy_m napísal:
USKODIT to nemoze v ziadnom pripade. otazku by som skor postavil ci to ma nejaky vyznam... ale odpoved odo mne necakaj, na to som maly frajer. snad sa najde niekto kompetentny

urcite neuskodi... onoho casu som videl testy na Shell V Power (aj kratkodoby aj dlhodoby) a oba potvrdili ze to pomoze.. Teda samozrejme sa neda cakat, ze jedna nadrz povysava vsetok bordel z motoru s pol milionom kilometrov, ale boli tam znamky cistenia aj pri kratkodobom pouzivani (samozrejme pri dlhodobom pouzivani vacsie)

akurat ja osobne by som slovnaft netankoval... mozno to bol sebaklam, ale nikdy som tu znacku nemal rad a vzdy ked som tam natankoval tak sa mi zdalo ze to auto netaha jak ma
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Užívateľov profilový obrázok
phaenomenum
Kraj: Košický

Utorok, 1. Februára 2011, 20:44

moja rec lopo, mam s takymi "neznackovymi" palivami (a medzi ne ratam zial aj slovnaft) obdobnu skusenost. mal by som ako pises tiez nasadit politiku aspon raz za cas natankovat v-power za ucelom precistenia. verim tomu, ze tie additiva maju v tom palive svoj vyznam...

jimi

Streda, 2. Februára 2011, 16:53

ešte dávnejšie, ked som jazdil na otcovom favorite, ktorý bol krmený výhradne z jedinej benzinky v meste - Slovnaft; chcel som si dať nastaviť ventily lebo strašne ich bolo počuť. raz mi dochádzal benzin, tak som natankoval v MI tiež Slovnaft a čuduj sa svetu ventily zrazu stíchli a aj auto akoby lapil druhý dych a bol to klasik 95 oktan.
odvtedy už na túto pumpu nechodím.

svoje bavo som začal tankovať na Shell v MI a spokojnosť, neskôr som dosť často jazdil do KE, kde pri nákupoch v tescu mi manželka strčala zlavový kupon na PHM, tak som začal tankovať na tesco benzinke v KE na trolejbusovej a nezbadal som žiadny rozdiel vo výkone auta.
raz som ale pozabudol natankovať a už mi nevychádzala nafta späť do KE , tak som v MI tesco pustil plnú nádrž (zlav.kupon). nevyšiel som ešte ani z mesta a už som cítil , že som spravil chybu, auto nemalo ťah. ked som došiel domov hned som ten sajrajt vytiahol z nádrže.

ináč, presne o týchto veciach sme sa minule bavili s kamošmi a vraj sa stal aj prípad, ked si nejaký chalan kúpil RS Fábiu a od prvej chvíle ju krmil naftou zo Slovnaft pumpy vo V.Kapušanoch. najazdil tak nejakých 20 tis.km , ked mu to klaklo, žiadny ťah len dym. auto v záruke tak ju šiel reklamovať, ked mu potom povedali, že ma vylagrovany motor a že nemal donho dávať ukrajinskú naftu, ostal v šoku. :shock:
(a to je presne tá pumpa, čo na favoritke klepali ventily)
https://www.cardetail.eu/

E46 330XD 135kW, 2001
E46 320D 100kW, 2001
E46 320D 110kW, 2002
E46 320D 100kW, 2000

Michaell_1
Auto: e90 1.8D LCI
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 3. Februára 2011, 11:47

Zdravim mal som podobny problem s mojou 1.8i Ako som ju kupil tankoval som len na tesco a pripadne na spectrum pumpe aby som usetril par bubakov a mal som to blizko ale auto bolo lenive, malo kolisavy volnobeh. Tak mi to vrtalo v hlave a raz ked som mal len rezervu som skocil na OMW nacapoval fulku a motor zrazu bezal lahucko volnobeh krasny a dostavil sa aj lepsi tah :smile: Takze sracky odvtedy netankujem a plna spokojnost.
ex passat b5 1.9tdi
ex e39 2.8i 141KW
ex e36.1.8i 83KW

camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS

Štvrtok, 3. Februára 2011, 12:16

Moj byvali sef zasa tankoval len na shellke a 2x mu odislo cerpadlo.. Chyba je ako spominate u prepravcov a nadrzi. Pracujem na tej pumpe a nadrze sa tam necistili odkedy stoji.. tj 8mi rok.. a pritom omw cistil pred rokom a slovnaft pred 2 rokmi.. Tankujem pravidelne na slovnafte a nemam ziaden problem.. Takze to nieje kvalitou benzinu ale hlavny podiel maju natom nadrze prepravcov a cerpaciek. Mam kamosa co roby v servise na tieto cisterny (opravuje ich a cisti) takze viem ze tie cisterny su ok. takze mi v nasom meste ostali uz len nadrze.. Takze na znacke az tak nezalezi aspon ja si myslim ale individualne na kazdej CS ako sa staraju o svoje nadrze.. U nas musi v kazdej ostat cca 1500l benzinu aby sa nezavzdusnila, pumpy ktore ponukaju aj premiove paliva maju tak 4-5 nadrzi. takze ak to chcu cistit to znamene poslat z kazdej 1500l prec, zavret pumpu na 1-2 dni, zaplatit cistenie a pridu o zisk ktory mohli mat kym bola pumpa zavreta.. Takze je to v celku pekna palka.. Preto nato kaslu ako kazdy v nasom state kazdy chce len peniaze a nie prichadzat o nich..

Romeo
Auto: BYD

Štvrtok, 3. Februára 2011, 15:55

inak, vsetko to dodava slovnaft,

ostatne CS si davaju len svoje aditiva, ;)
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA

Štvrtok, 3. Februára 2011, 17:11

camai ma pravdu plne suhlasim.. na benzinke ani tak nezáleží.. tesco je v pohode .. a čo my máme v žiline tesco tak ta je relativne nová.. takže :).. nadrže su ok.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Ritchey
Auto: BMW 530d

Utorok, 8. Februára 2011, 20:11

ja mam na to jednoduchu teoriu,

novsi motor rocniky 2000-x = ziadna prehnane lacna nafta (iba klasicke pumpy ala shell, bp, slovnaft)
starsi motor x-1998 = akakolvek nafta (aj tesco, gas, jurki)

osobne tankujem uz roky iba slovnaftke lebo to mam najblizsie kein problem, kolega tankuje tesco, gas a pod. sem tam ma problem s vykonom motora (ML 4.0 CDI)
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

spikerHC
Auto: F10 530XD
Kraj: Banskobystrický

Streda, 9. Februára 2011, 18:42

jankode napísal:
To nie je riedený benzín vodou, to je úpný nezmysel a blud čo niekto pustil do sveta že sa benzín a nafta rieda vodou. Tesco benzín bude to isté čo Jurki staré nespotrebované zásoby štátu, ktoré sa predávajú lacnejšie tzv. druhotné suroviny, lebo už nesplňaju normu ako prvo výrobok. A druhá vec dosť zásadná, kvalitu benzínu a nafty ovplyvnuje prepravca a to tým že nemá vyčitené cisterny striedavo prepravuje diesel a benzín bez toho aby to vyčistil. A v neposlednom rade aj predajca, ktorý má zasraté zásobníky kde má uložené PHM. Toto je asi najdôležitejší faktor, prečo je nekvalitný benzín a palivo, zasraté cistery a zsábníky na čerpačkách. Na toto ma upozornil človek, ktorý s týmto pracuje.

striadanie prepravy vobec nieje problemom... pretoze ak sa prepravuje benzin a Diesel tak je jedno ci to nalozis do cisterny za sebou pretoze tieto dve zlozky sa znasaju a v pohode riedia... a ak sa v cisterne vezie nieco co by skodilo musi sa vycistit podla ADNR to je predpis musi byt cisterna cista a produkty za sebou nakladane musia byt kompatibilne... vzdy sa beru vzorky ktore sa davaju specialne skumat co sa tyka kvality... a na jurki a tesco moze byt ze to bude stary nespotrebovany Diesel a benzin ale o dodavatelovi to nieje... ziaden dodavatel si nemoze dovolit pokazit naklad ktory vezie... pretoze by mu uz nikdy nikto nedal kontrakt na prevoz paliv keby znicil varku paliva... viem o com rozpravam pracujem na tankeri :)
F10 530XD
EX E46 330D
EX F30 318d

majo17
Auto: BMW e34 525iA+e39

Sobota, 9. Apríla 2011, 13:57

Ja som tankoval do e34525i v Polsku,benzinka Bliska ,zboha stastie ze len 20l natankoval,auto islo,islo zrazu zakuckalo a nedalo sa natocit.....OMV u nas tiez shit pumpa,uz len Agip a Shell....kaslem uz aj na ceny Sheel V-power,neodpisem motor tym ze budem tankovat tie Sk polievky kt ani okolo paliva nechodili....
Bmw e34 525iA
ex Bmw e30 1.8i(M40)coupe

Oliverrr
Auto: e38 740i; w210 e320

Streda, 27. Apríla 2011, 08:16

no mne za tri mesiace čapovania tesco benzínu zanieslo palivový filter a teraz auto ťahá len do 4500otáčok ](*,) ](*,) ](*,) ... viac ani bohovi, skúsim týždeň behať na V-power, uvidím či to pomôže #-o .

Gobs
Auto: E39 525iA
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Apríla 2011, 08:32

radsej ten filter vymen a tak zacni tankovat nieco normalne :) nie je az taky drahy..
ak: e39 525iA
ex: e46 318Ci
Ak by ste potrebovali naradie alebo servis naradia: lagonservis.sk

Obrázok

camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS

Streda, 27. Apríla 2011, 08:43

Ja teraz menim spojku a ked uz sa rozobera kamos mi pozeral na ventily tankujem len slovnaft nic ine a uz vobec nie shell to racej pojdem na jurky aspon u nas.. a cuduj sa svete auto ma 194 000km a ventili ciste :smile:

Lopo

Štvrtok, 28. Apríla 2011, 13:11

Oliverrr napísal:
no mne za tri mesiace čapovania tesco benzínu zanieslo palivový filter a teraz auto ťahá len do 4500otáčok ](*,) ](*,) ](*,) ... viac ani bohovi, skúsim týždeň behať na V-power, uvidím či to pomôže #-o .

tak ale ten Shell V-pover nie je zazracna tekutina co ti vypuliruje motor zvnutra... ako ti poradili vyssie, vymen filter a netankuj na tescopumpe... ja osobne mam v PD najlepsiu skusenost s OMVkou
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 30. Apríla 2011, 21:51

hmm...neviem no, ale od kamarata som sa naucil zasadne netankovat tie lacne pochybne benziny...radsej usetrim tych par centov na liter na pive, alebo co, ale autu sa snazim davat kvalitny benzin...sice len 95ku ale ked som v CZ tak SHELL a na slovensku AGIP :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných