... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: "stočenie" kilometrov na BMW

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 08:45

este ma tak napadlo :-k isto mi to pojde cez scanner ked pri nom udavaju podporu E38, E39, E46, E53, E83, E85.
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 12:25

akože touto problematikou som sa bližšie nezaoberal, ale tak počul som také veci, vraj sa to už ukladá aj do RJ xenonovych reflektorov

nemám to z netu ale od jedného mechanika, i keď aj to môže byť informácia typu "jedna baba povedala"

ak má niekto informáciu že to tak nieje z nejakého fakt spoľahlivejšieho zdroja tak mi to kľudne vyvrátte, tiež niesom touto teóriou 100% presvedčený, ale tak na 55% tomu verím :mrgreen:

johnyfly1

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 12:54

nie vsetky cisla co vyhodi diagnostika su kilometre :roll:

roman61

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 17:12

Kilometre stocis s akeho kolvek automobilu :) ten PDF subor je zo zariadenia TACHO UNIVERSAL tusim 2008 :) dalej na to sluzi DIGIMASTER 3 , DIGA , XPORG , BMW DASH stymto stiahnes aj v cas moduloch aj v budikoch ... proste ak mas vybavenie tak to stiahes uplne vsade :) ak chces stiahnem ti kilaky za rozumny peniaz :)

Vela ludi co predava auta prestali vozit z nemecka koli historii o opravach a pri kazdej navsteve v servise sa zapisovali kilaky do databaz ... preto ak kupis auto dovezene zo slovinska mas 100% garanciu stocenych kilakov :D

ras11
Auto: BMW 650i

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 20:13

presne tak ako bolo povedane - km sa stocit daju viacmenej na vsetkom, je to o vybaveni a sume za tu operaciu...

inak, u bmw to je fakt troksu zlozitejsie, pretoze treba menit nielen v budikoch ale napriklad aj klucoch, ews a svetelnom module... Ale to neznamena, ze sa to nerobi.
Preto odporucam kupovat auto nie podla km, ale pdola stavu celkoveho. Okrem toho, ako bolo poznamenane, ak auto chodilo do autorizovaneho tak musia byt zaznamy o tom (vo vacsine pripadov sa da preverit v autorizovanom servise), ak su k original servisnej knizke aj kopie faktur vystavene na meno majitela a vin, tym lepsie...

Ale ako nie sam hovorim - nekupovat preto, ze ma iba 150.000km, ale bez servisky, faktur a preveritelnej historie atd, fakt moze kludne mat v skutocnosti aj 350.000km... To, ze sa im ten pretacaci biznis oplati je hlavne o blbosti a naivite ludi = kupujucich.
BMW 650i, Audi Q7 ex: Jaguar XKR, BMW 330xd, BMW 520d e61, BMW 528i + 23 next...
http://www.comair.sk V zdravom dome zdravý vzduch...
http://www.gardensystem.sk

ras11
Auto: BMW 650i

Nedeľa, 5. Decembra 2010, 20:19

...este ma napadlo, ani serviska nieje ako serviska - ak uvidite podozrivu, rucne vypisanu servisku s jedinou peciatkou mozno neexistujuceho servisu spredu az dozadu, aj pismo bude vsade rovnake a ani faktura nebude jedina k tomu, pripadne jej jazyk nebude totozny s krajinou prveho predaja, cela jej vypovedna hodnota je na nule...
Par takych "divokych" som uz videl, kupi sa cista z netu - je to ozaj dostupne, vacsinou nesedi datum vydania s rokom auta, pripadne jazyk ci presna verzia auta...
BMW 650i, Audi Q7 ex: Jaguar XKR, BMW 330xd, BMW 520d e61, BMW 528i + 23 next...
http://www.comair.sk V zdravom dome zdravý vzduch...
http://www.gardensystem.sk

johnyfly1

Štvrtok, 30. Decembra 2010, 17:31

ma este niekto nejaky napad ako dostanem km s riadiacej do budikov? tak isto aj vin cislo? scanner neuvadza podporu e36. myslite ale zeby sa chytil?
alebo cez dis alebo progman by to neslo? :-k

airbone
Auto: F25 X3

Piatok, 31. Decembra 2010, 01:14

ani s progmanom, ani s disom. TIeto dokazu zapisat km a vin len do novych budikov.
Jednoducho musis odtial vytiahnut epromku a preprogramovat tie veci cez programator. Da sa splasit lacny programator tychto epromiek cca za 100eur.Samozrejme potrebujes nato hex editor a vediet ktore polia su VIN a ktore km.
Na km bacha, lebo moze byt tam nejaky offset a ak tam nahodis same nuly, tak ti to moze vyhodit trebarz 999.995km . Aspon takto nejako to funguje u budikov pre e46.
No urcite su aj nejake jednoucelove programy ktore dokazu tento chip (kedze sa jedna o stary typ bez ochrany) preprogramovat aj cez OBD zasuvku, pripadne K-LINE.
Inac tusim bmwscanner dokaze spravit aj tieto budiky, kde si cital ze nie?

johnyfly1

Piatok, 31. Decembra 2010, 02:09

necital som ze nie ale tak pri scannery sa nepise ze podporuje e36 :roll: mozno ze to pojde ja neviem :-k

airbone a co ncs expert...tym by sa to nedalo? :-k ci to asi nieje na to urcene co? :roll:

airbone

Piatok, 31. Decembra 2010, 21:38

cez NCS urcite nie.... To je vyvojarsky bmw program pre kodovanie a nie prepis kilometrov. Jednoducho nic co je original od bmw nevie prepisovat kilometre, nato potrebujes 3rd party nastroj

johnyfly1

Sobota, 1. Januára 2011, 11:42

a akyto chip je v tych budikoch ? nevies nahodou? su to z e36 touringu 98 :-k

johnyfly1

Utorok, 25. Januára 2011, 18:21

toto som nasiel tu na klube daval to sem starML ... je to udaj s menu 9 na budikoch
Najeté kilometry - pro porovnání stavu tachometru se stavem v řídící jednotce. Jestliže tyto hodnoty nesouhlasí (např. při výměně jednoho z těchto dílů), měla by svítit na LED manipulační tečka u stavu tachometru. Tato funkce synchronizuje tyto dva údaje na vyšší z obou hodnot. Zmáčkni a drž resetovací tlačítko na 4 sekundy, nižší hodnota stavu tachometru bude přepsána vyšší a manipulační kontrolka zhasne.

ale zaujimave je preco mne nesvieti ta bodka ako pisu ked kilometre mi nesedia :-k no nic vyskusam tam podrzat to tlacidlo na 4sek..uvidime co to spravi :roll:

johnyfly1

Streda, 26. Januára 2011, 16:38

sakra v menu cislo 9 mam len ------ :cry: :-({|=

airbone

Štvrtok, 27. Januára 2011, 07:36

johnyfly1 napísal:
toto som nasiel tu na klube daval to sem starML ... je to udaj s menu 9 na budikoch
Najeté kilometry - pro porovnání stavu tachometru se stavem v řídící jednotce. Jestliže tyto hodnoty nesouhlasí (např. při výměně jednoho z těchto dílů), měla by svítit na LED manipulační tečka u stavu tachometru. Tato funkce synchronizuje tyto dva údaje na vyšší z obou hodnot. Zmáčkni a drž resetovací tlačítko na 4 sekundy, nižší hodnota stavu tachometru bude přepsána vyšší a manipulační kontrolka zhasne.

ale zaujimave je preco mne nesvieti ta bodka ako pisu ked kilometre mi nesedia :-k no nic vyskusam tam podrzat to tlacidlo na 4sek..uvidime co to spravi :roll:

Pretoze bodka - manipulacny bod, nesignalizuje nic ohladne km, ale ohladne suladu VIN cisel medzi budikmi a lichtmodulom. Ten text v zelenom co hovori o km je blbost a vyplod.

johnyfly1

Štvrtok, 27. Januára 2011, 10:23

a preco mi nesvietila bodka ked som vymenil budiky s inym vinkom? :roll:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných