... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
fafa111 napísal:ja nosím ešte malý kompresor na vzduch a ten sprej na defekty, ak by som dostal 2x defekt.
Mne raz praskla hadica vo švajčiarsku na vodu, čo ide od kurenia do motora. Na M52 to je vzadu za motorom, prístup dost blbý. Tam obycajnu hadicu nekupis, ako tu v mototechne. V servisoch pýtali za opravu 2000 frankov. Kamarat mi priniesol potom hadicu z SK, v BMW stala 15€.
Takže ja odporučam pomenit všetky podozrivé hadice.
PietroLM napísal:Na nejaké extra prípravy pred dlhšou trasou neverím. Auto si v dobrom stave treba udržiavať priebežne, a keď niečo prdne tak väčšinou lepiaca páska nepomôže.. nafúkať gumy, skontrolovať olej a môže sa ísť. Pozor dávať na miestne legislatívne špeciality ako napr. počet reflexných viest, povinnosť používať zimné gumy v určitom období a podobne.
Naozaj dlhú trasu som šiel len raz, k Holandským hraniciam po auto pre brata. Tam aj naspäť niečo pod 2000 km, viacmenej na otočku. Zabudli sme priebežne kontrolovať olej a doma sme našli pomaly suchú ryskuTeraz na svojom aktuálnom TDS-ku by som sa rovnakú trasu bál ísť. Auti jazdí dobre, ale má náhle sklony k "nejazdeniu"..
A ešte ma napadlo- keď už budete jazdiť v zahraničí na slovenských značkách- skúste trochu pozitívne reprezentovať našu domovinu. Jazdite ohľaduplne a keď sa niekto chce zaradiť do pruhu- pustite ho. Nech na nás tí západňáci nepozerajú ako na odpad z východu.
Kraken napísal:
tak jasné že auto treba mať stále v dobrej kondícii, ale iné je trebars keď človek jazdí len doma po meste a môže si dovoliť dojazdiť trebars brzdové doštičky takmer úplne a iné je keď ide do zahraničia tak to treba vymeniť aj trocha predčasne
jasné že páska nerieši všetky problémy, ale vie pomôcť vo veľa situáciách a nezaberá veľa miesta, radšej volím mať pásku v kufríku s náradím ako zaplatiť 100e za odťah kôli nejakej prasknutej hadici, alebo ti niekto buchne do speťáku a vyláme ti úchyty na zrkadlo, tak si ho tam prilepíš páskou alebo pôjdeš bez zrkadla... atď atď. Pri autách ako E36 už musíš rozmýšľať aj ako McGyverlebo nikdy nevieš čo sa môže stať. Mne sa zišla páska vtedy na tú prednú smerovku, nemať ju tak by bolo dosť blbé ísť bez ľavej prednej smerovky, respektíve so smerovkou v kufri.
voMacK napísal:vy si tie svoje autiska aspon viete a mozte opravit..mne kebyze sa F10 vysere niekde v dalekych koncinach..tak asi len mierumilovne vystupim, prejdem do najblizsich krickov a tam sa tisko rozplacem![]()
![]()
no a potom by som zacal obvolavat rozne asistencne sluzby co mam zaplatene nech ma laskavo pridu KURVA vytiahnut z pruseru![]()
inak so sebou nosim aspon vodu a deku aby mi nebola zima [v pripade, zeby sa dojebalo aj webasto]