... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
pka napísal:Mne zatial vzdy z kazdeho sevisu vratili auto so svetlami v polohe 0 (standardne mam na A). Predpokladam kvoli zbytocnemu odberu a zatazi, ked to maju napichnute na externy zdroj.
vizark napísal:Pre mňa z Tempusu vždy poslali auto, nikdy nečakali že spadnem z neba. A nikdy mi nič dlho nerobili. Ja som u nich kupoval prvé auto ešte v tých malých priestoroch oproti Baumaxu, ale do servisu som prvý krát išiet do toho nového, čo je zavretý. Kováčik bol ku mne vždy ústretový, aj keď pri našom prvom stretnutí ma odhadol tak, že len otravujemZátroch aj Kmeť boli vždy v pohode. Ale podelím sa tu s jednou staršou skúsenosťou. Je to už len taká historka, lebo sa týka auta, ktoré už nemám a servisu, ktorý už neexistuje. Začalo sa to v roku 2009 keď mi niekto vylomil zámok na dverách a ja som ho dal vymeniť:
Moje staré auto nemalo bixenóny a na denné svietenie som používal permanentne zapnuté svetlá. Vypol motor, svetlá zhasli, naštartoval som, svetlá sa rozsvietili. Vypínača svetiel som s teda vôbec nedotýkal. Raz ma zastavila policajná hladka pýta sa ma prečo nesvietim. Ja pozriem na vypínač a čo vidím? Svetlá v polohe automatic. TJ, po tme svietia, cez deň nie. Jediný kto to mohol prepnúť bol servisák. Tak ok, v servise mi vypli svetlá. Lenže, ja som si rovnakú anomáliu všimol neskôr aj viackrát a to nielen po návšteve servisu. Prakticky zakaždým som si to všimol po výjazde z podzemnej garáže v Europa SC keď mi zhasli svetlá a vždy to bolo mimo návštevy servisu. Inokedy sa mi vypínač sám od seba neprepol. Takže servisák to vtedy nemohol byť. Okrem toho som si našiel postupne vylámané 3 zo 4 vetracích mriežok na prístrojovke. Tak som usúdil, že v Europe mi niekto chodí do auta. Poslednú návštevu som zaznamenal 22.6.2011 (presne si to pamätám pre inú udalosť z toho dňa). Celkom náhodou bol pri najbližšej návšteve servisu za pultom aj pán Kováčik starší. A tak mu vravím príhodu o tom že mi niekto chodí do auta a viem to podľa toho že mi omylom prestaví niečo, čo ja neprestavujem a že to už sledujem pár rokov... Od tej chvíle až do predaja auta som nezaznamenal žiadnu nechcenú návštevu. Nikto mi nič nevylomil.
Moja domnienka je, že ten kto do auta chodil poznal dobre autá BMW, ale neuvedomil si, že to moje nemá krúžky na denné svietenie a teda že automatické svetlá nepoužívam. Akurát nikdy som nepochopil, čo v aute hľadal a prečo do neho chodil.
mexican napísal:Ja keď som dával bielu plečku do TOB-u na servis, tak takmer každý raz som si našiel prepnuté svetlá z A do 0. Neviem, či ich to náhodou neotravovalo, keď im auto v dielni svietilo.
Mishroom napísal:Moj zazitok je tiez z cias oproti baumaxu. Po prestahovani boli vtieravy jak medikZvlastne na tom, ze boli pre mna je to, ze BS je od BB 50 km
K tvojmu zazitku len tolko, ze nie nadarmo im zo dna na den zobrali licenciu, bohvie co vsetko vyvadzali....