... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

alfi666

Re: problemy s CCFL

Piatok, 23. Januára 2009, 18:39

dracik.bmw napísal:
....dlho som sa netesil z kruzkov az dva dni... :( :cry:

Hmm... tak 2 dni... to fakt neni normalne aby to tak rychlo odislo... skontroluj ci je to vsetko spravne zapojene, vyber z auta, skus ten kruzok pripojit na ten druhy invertor... ak nepojde, tak reklamuj ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Užívateľov profilový obrázok
dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Piatok, 23. Januára 2009, 20:29

No mam dost velky problem z kruzkami odpaluje mi vonkajsie kruzky a neviem preco prestanu z nicoho nic svietit idu mi len vnutorne..uz ma ide stoho porrazit kupovat kruzky kazdy den nemienim neviete aky moze byt problem!!! :evil: :cry:
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

Mimo
Kraj: Trnavský

Re:

Pondelok, 28. Septembra 2009, 20:04

crumar napísal:
L7812-1A to vo viacerych pripadoch nestihal prudovo, preto som daval 2A L78S12, ktore tento problem z velkej miery riesili.

Ahoj,

mám teraz rozobraté svetlá, tak som sa ťa chcel opýtať ako zapojiť ten stabilizátor?
normálne vstup, výstup a zem? žiadny iný kondenzátor či také niečo?

dík za radu :roll:

bmwe301
Auto: bmwe30 320i
Kraj: Nitriansky

Utorok, 6. Októbra 2009, 20:14

habinho napísal:
..caute chalani, mam AE CCFL a ked som to montoval na jesen tak svietili ako maju ( 2 sa rozsvietili asi az tak cca 30 sec po zapnuti svetiel ale potom svietili normalne), a teraz ako prisla zima mi jeden hapruje ( je to jeden s tych dvoch co mu to vzdy trvalo dlhsie) a vatsinou sa uplne nerozvieti (svieti asi o polovicu slabsie ako ostatne)..dopocul som sa zevraj v zime maju obcas problemy, tak som auto zatiahol do garaze, rozobral svetlo a na zapnute AE som fukal fenom a neuveritelne rozvietil sa ako vsetky ostatne..zlozil som svetlo a isiel domov a ked som pred domom kukol tak uz zasa svietil ten jeden slabsie.. :?

..takze sa chcem spytat ci sa toto niekomu nestalo a ci to moze byt tym ze za stabilizatorom som nameral "iba" 11,6 voltov ktore idu do invertora..moze to byt problem, kedze tie invertory by mali mat na vstupe 12 V???..

mal som ten isty problem. musel som menit invertor a uz sedem mesiacov to svieti. odvtedy mam pokoj.

profor
Auto: E46 nemám
Kraj: Bratislavský

Re: Re:

Štvrtok, 8. Októbra 2009, 12:54

Daj minimálne blokovacie kondenzátory 100nF čo najbližšie k stabíku proti zemi. na vstup daj aj elektrolyt 100uF/25V najlepšie na 105°C

Mimo napísal:

Ahoj,

mám teraz rozobraté svetlá, tak som sa ťa chcel opýtať ako zapojiť ten stabilizátor?
normálne vstup, výstup a zem? žiadny iný kondenzátor či také niečo?

dík za radu :roll:

profor

Utorok, 13. Októbra 2009, 10:26

No som šťastným majiteľom nových CCFL takže invertory plánujem dať dovnútra na miesto kde je origo menič pre D2S výbojku.
dnes som meral na stole a spolu dva páry majú pri cca 14V odber asi 1,36A takže ani nie 0,7A na jeden a prúd má tendenciu ísť z nižšieho hore takže 1A stabík myslím na jedno svetlo stačí ak ho uchladíte.

Uvažujem nad tým že tie stabíky dám, každopádne dám aj kondenzátory za diodu a diodu asi vymením za 3A.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 13. Októbra 2009, 11:40

Chalani načo je to tam vlaste dobré tie stabolizátory,kondilky a diody??? Neukamenujte ma....v tomto som laik...tak polopate poprosím vysvetlenie.... =D> =D> =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

alfi666

Utorok, 13. Októbra 2009, 14:07

profor - kludne to tam daj, ale zo skusenosti hovorim, ze aj ked su tam stabiky, sa tie invertory poseru ;)
mne vydrzali 1 rok a to som mal diody aj stabiky LM 2940-12 co su vlastne Low drop stabiky (lepsie ako 7812)

Teraz som dal na kazdy kruzok zvlast invertor, takze ich mam celkovo 4... o nieco to lepsie svieti a jeden invertor je menej zatazeny, tak dufam, ze to viac vydrzi... takisto v pripade chyby vypadne len 1 kruzok ;)...

PS: nahradne invertory nosim v kufri a viem ich vymenit za 5 minut :D

TT-SIMIK

Utorok, 13. Októbra 2009, 18:47

#-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o #-o keď sa vypalia kupim diodové........do piči z čínancami...jak to urobili.... :-({|= :-({|= :-({|= :-({|=
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

alfi666

Utorok, 13. Októbra 2009, 19:04

Ale netreba sa rozculovat.. je to spotrebny material...a raz za rok sa to da vymenit.... viac ma seru H7 ziarovky ktore su drahe jak slak a tiez sa vypaluju :-k

TT-SIMIK

Utorok, 13. Októbra 2009, 19:11

alfi666 napísal:
Ale netreba sa rozculovat.. je to spotrebny material...a raz za rok sa to da vymenit.... viac ma seru H7 ziarovky ktore su drahe jak slak a tiez sa vypaluju :-k

Kamoš predava na H7 nejake pičovinky proti odpalovaniu.....asi nejake odpory alebo čo...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

profor

Streda, 18. Novembra 2009, 15:05

Aj keď to nikoho nebude zaujímať, dnes mi došli meniče na CCFL čo som kúpil od Crumara, nie že by tie nešli, ale chcem niečo iné :D
Takže na fotkách sú CCFL meniče pre LCD a dá sa na modul napojiť 4 ks. modul vie plynulo regulovať svietivosť, to by som chcel použiť napr na Fade In, Fade Out, ale to asi nepojde resp by som musel dotiahnuť stále napájanie do svetla čo sa mi nechce :D

Ešte som to neskúšal, ak bude zapojené na stole, pofotím
Prílohy
IMG_6405_resize.JPG
IMG_6405_resize.JPG (191.14 KiB) 1126 zobrazení

PetoK
Kraj: Žilinský

Streda, 18. Novembra 2009, 16:54

No,toto nie je také jednoduché,tieto invertory majú citlivé ochrany,a stačí aby prúd každej trubice bol iný ako navrhnutý, a menič sa vypne. Takže sa treba pohrať. Další problém je dĺžka káblov,velká parazitná kapacita medzi vodičmi tiež môže zablokovať menič alebo spôsobiť že trubice budú svietiť slabo. Ale to isto vieš.
BTW,klasické meniče na ccfl trpia na nekvalitné elyty. Už som videl naduté púzdra od vybuchnutých kondíkov.

alfi666

Streda, 18. Novembra 2009, 17:55

hlavne je ti ten menic nanic, ze ma napajanie na 4 kruzky, kedze 2 kruzky mas uplne inde a tak dlhe kable knim tahat nemozes, lebo ako uz bolo spomenute parazitna kapacita ti menic velmi rychlo zrusi ;)

Mne osobne sa zatial osvedcila kombinacia 4 obycajnych menicov.. na kazdy kruzok 1.... kruzky svietia silnejsie, je mala pravdepodobnost toho, ze sa vypalia 2 kruzky naraz a hlavne tie invertory stoja cca 3eura a lahko sa daju menit ;)

profor

Piatok, 20. Novembra 2009, 11:02

No ale ja nechcem použiť jeden na dve svetlá, ja mám tie meniče dva, takže do každého svetla jeden a použijem jeden menič na jednu trubicu.
Tento menič má predsa feedback o tom aký prúd tečie do trubice tak sa nebojím že by nejak zle svietili.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných