... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Prestriekanie auta.

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 12:00

Zdravim Vas, keby som cisto teoreticky chcel svoje auto prestriekat do jednej alpin-bielej farby (cele biele), alebo len modru cast do inej original BMW farby asi tak isto modrej, ale original . Co by ma to stalo? Cital som, aj mi bolo povedane, ze to vynde tak 30 tisic SK, to sa mi zda ale niejako moc vela nie? Co je na tom take drahe? Predpokladam ze asi len to ze lakernik zoberie cez 20 tisic za robotu, alebo sa mylim? Je tam iny zadrhel? Dik za objasnenie

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: Prestriekanie auta.

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 12:12

R0nnIe napísal:
Zdravim Vas, keby som cisto teoreticky chcel svoje auto prestriekat do jednej alpin-bielej farby (cele biele), alebo len modru cast do inej original BMW farby asi tak isto modrej, ale original . Co by ma to stalo? Cital som, aj mi bolo povedane, ze to vynde tak 30 tisic SK, to sa mi zda ale niejako moc vela nie? Co je na tom take drahe? Predpokladam ze asi len to ze lakernik zoberie cez 20 tisic za robotu, alebo sa mylim? Je tam iny zadrhel? Dik za objasnenie

presne ako hovoris...tááá robota je brutalne draha na tom, material a farby su relativne lacna zalezitost... lenze keby si vedel aka je to makacka tak by si povedal ze 30000sk je este malo a nerobil by si to.. preto sa ja strasne divim lakosom... nemohol bych to robit, ja osobne si uz mesiac striekam elektrony :D

alfi666

Štvrtok, 23. Apríla 2009, 12:30

no... ono skor je to otom, ze ked ma lakos vybavenie s ktorym ta farba nebude vyzerat ako striekana doma v garazi, tak to nejake tie EURI aj stoji ;)... a tiez to nema nekonecnu zivotnost ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

svisto

Piatok, 24. Apríla 2009, 07:32

Kvalitna vybava niečo stoji a lakernik musi pracovať tak , aby sa mu jeho investicia do vybavy vratila , inač to nemá zmysel.

Tak isto je tu otázka zdravia lakernikov. Bola by zaujímava štatistika , že kolko rokov vydrží človek robiť s takým bordelom , ako je pri striekaní laku a podobne. Od 18 do 60 rokov to asi ani velmi z ďaleka nebude.

Preto tá cena . Myslím, že ešte tých 1000,- EUR je primeraná cena , teda ak sa jedna o komplet auto.
Zatial len "bembe" fanúšik

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 24. Apríla 2009, 07:46

jop... 1000€ je taka cena akurat na cele auto... a este ked si k tomu dam ze musia auto odstrojit a cele ho vybrusit aby na nom nebola povodna farba tak to da tiez kapanek viac roboty... ja tiez rozmyslam ze si necham hodit metalizovanu farbu ale co som obehal dost lakernikov tak sa mi ziadny nepacil ako robi auta :lol: ale cena bola u kazdeho rovnaka... co sa tyka streknutia dielcov tak je to cca 100€ za diel

k33p
Auto: e87

Piatok, 24. Apríla 2009, 07:54

kúp si farbu v spreji, lak v spreji, pásku, tmel, plnič, nejaký jemný šmirgel. cez víkend má byť pekne tak sa môžeš začať učiť, je to viac zaujímavé ako vyhodiť 100e za diel ;)
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Piatok, 24. Apríla 2009, 08:23

no lakosi su nevdacna praca, osobne by som to nerobil, najhorsia mi pride ta priprava pred lakom, gitovanie nerovnosti a podobne, kusok odomna byva lakos co je asi najlepsi akeho poznam, no aj si zapyta, casto je to aj cez 1000€
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

R0nnIe
Autor témy

Piatok, 24. Apríla 2009, 11:19

k33p napísal:
kúp si farbu v spreji, lak v spreji, pásku, tmel, plnič, nejaký jemný šmirgel. cez víkend má byť pekne tak sa môžeš začať učiť, je to viac zaujímavé ako vyhodiť 100e za diel ;)

Nemal by som problem zohnat si vybavenie, a aj priestor, no ale nastriekat to sam by som si asi netrufal. Urcite na to treba zrucnost, aby tam neboli flaky a pod....

habinho
Auto: e91 320d rv2008 face

Piatok, 24. Apríla 2009, 14:58

k33p napísal:

..no tym lakom v spreji nejsom isty, som si striekal klucky na strieborno a na to asi cca 3 tenke vrstvy laku v spreji, a ten lak som skusal vysusovat fenom, na druhej klucke som to nechal vyschnut prirodzene a uz je tomu asi 3 mesiace a do toho laku sa da bezproblemov spravit nechtom ryha, taky je makky..
..a nekupoval som najlacnejsi lak, aj ked neviem ci tam moze byt nejaky rozdiel..
e91 320d , facelift, Mpacket podvozok, 130kw
Ex E46 320d, M packet
Ex Skoda 120i, zadny nahon, trhac asfaltu...

k33p
Auto: e87

Piatok, 24. Apríla 2009, 17:52

habinho napísal:

..no tym lakom v spreji nejsom isty, som si striekal klucky na strieborno a na to asi cca 3 tenke vrstvy laku v spreji, a ten lak som skusal vysusovat fenom, na druhej klucke som to nechal vyschnut prirodzene a uz je tomu asi 3 mesiace a do toho laku sa da bezproblemov spravit nechtom ryha, taky je makky..
..a nekupoval som najlacnejsi lak, aj ked neviem ci tam moze byt nejaky rozdiel..

neviem, neviem...ja budem striekať auto po víkende takže tiež uvidím výsledok či budem spokojný...ale vyhodiť 100e za jeden diel je pre mňa momentálne neprijateľné, pripadá mi to ako zaujímavá varianta v pomere ceny lakernik 300e 3 diely : spreje 70e 3 diely ešte si aj natankujem a opravím čo sa dojebe :) no uvidím...a dám vedieť
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

killian

Piatok, 24. Apríla 2009, 20:23

rovnaka skusenost, lak zo spreja je neskutocne makky na oter:( vie niekto poradit, cim to je? Nekvalitny lak?

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)

Piatok, 24. Apríla 2009, 20:24

k33p napísal:
neviem, neviem...ja budem striekať auto po víkende takže tiež uvidím výsledok či budem spokojný...ale vyhodiť 100e za jeden diel je pre mňa momentálne neprijateľné, pripadá mi to ako zaujímavá varianta v pomere ceny lakernik 300e 3 diely : spreje 70e 3 diely ešte si aj natankujem a opravím čo sa dojebe :) no uvidím...a dám vedieť

asi o 2, mozno 3 tyzdne budem striekat aj ja, komplet predok a bude to pistolou, sam gitujem, plnic a potom metaliza, ked sa podari bude super, ak nie dam to streknut lakosovi, daco som uz striekal tak snad to pojde...
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 24. Apríla 2009, 22:44

usetrit mozes ak si auto pripravis na striekanie sam

R0nnIe
Autor témy

Sobota, 25. Apríla 2009, 08:40

Nejde mi to do hlavy s tym lakom v spreji. Ja ked som bol dat miesat farbu, tak sa ma pitali, ci to chcem do spreju, alebo to idem striekat . Ja si myslim ze ta farba by mala byt rovnaka. No , v mojom pripade, to nieje take jednoduche. Striekat to sprejom nemozem, mam vytvoreny taky prechod z bielej do modrej a ten by som sprejom neurobil. Ak by som striekal na bielo, tak aj tak by som chcel dat urobit taky prechod, aby sa stratil rozdiel vo farbe. Cize by som modre zastriekal na bielo, a urobil to do stratena, aby som nemusel zbytocne striekat aj kapotu, strechu a kufor, lebo tieto casti su v poriadku. Este pozor pri tych sprejoch, niektore farby sa nemaju radi, a jedna na druhej sa nebudu drzat alebo sa obydve seknu a zvraskaveju.

Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Sobota, 25. Apríla 2009, 10:47

R0nnIe napísal:
..... Este pozor pri tych sprejoch, niektore farby sa nemaju radi, a jedna na druhej sa nebudu drzat alebo sa obydve seknu a zvraskaveju.

Presne tak stava sa obcas hlavne ked uz to bolo striekane predtym ze si tie farby nesadnu a potom sa roby vsetko nanovo. Inac chcel by som vidiet nastriekanu kapotu sprejom v metalize. Povedal by som ze vysledok nic moc. Spreje su viac menej na male opravy. Pristreky sa daju pistolou spravit aj na metalize ak je farba dobre namiesana a sadne s povodnou tak na mieste napojenia s povodnou farbou nieje nic vidno. Ovsem treba sa s tym pohrat a pouzit lak na pristreky je riedsi tak sa da lepsie nastriekat do stratena a nakoniec to treba prebrusit a vylestit.
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných