... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
dethXtreme
Autor témy
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

"prebudzanie" baterky pred studenym startom

Sobota, 11. Februára 2012, 11:20

zdravim, vcera som zapocul v TV, ze ked su taketo mrazy, tak je dobre pred startom nechat chvilku len svietit kontrolky a potom na chvilku prebliknut dialkovymi aby sa baterka prebrala...je na tom nieco pravdy?? mne to pride ako blbost, ale mozno to blbost nie je...co vy na to? :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

john303
Auto: E36 coupe
Kraj: Prešovský

Re: "prebudzanie" baterky pred studenym startom

Sobota, 11. Februára 2012, 12:14

Je to pravda,ak ti auto dlhšie stálo a vonku nevyše mrzne, je dobre pred štartom trochu prebrať baterku-oživiť a to tak,že na krátku dobu zapneš spotrebič s veľkým odberom, napr: diaľkové,alebo vyhrievanie zadného skla...atď.
Nieje to blbosť...

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Sobota, 11. Februára 2012, 16:07

Aj ja som sa smial takej veci pokým sused na prasate nemohol naštartovať a keď preblikol diaľkové tak nakopol no ostal som :shock:
Obrázok

dethXtreme
Autor témy

Sobota, 11. Februára 2012, 17:23

teraz ma napadlo...kamarat ma e46 a vravel ze mu umrela baterka minule, ale ze pred tym ako chcel nastartovat mu zacali blikat dialkove svetla...on tvrdil ze to pre to, aby ho upozornilo ze je slaba,ale ja si skor myslim, ze to bliklo prave koli tomu prebudeniu baterky...ci??

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

robino
Auto: E61, F48
Kraj: Zahraničie

Sobota, 11. Februára 2012, 20:37

Na markize hovorili ze treba prebliknut aby sa zobudila..a na jojke ten isty den zasa hovoril "majster" ze treba vsetko vypnut a nic nezapinat..:)
F48-aktual
E61-aktual
E39-ex
E46-ex
Hummer H3-ex
Fiat Bravo-ex
Nissan Serena-ex
Alfa Romeo166-ex
Alfa Romeo 156-ex
Hyundai-ex
Opel kadet-ex

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 12. Februára 2012, 01:45

robino napísal:
Na markize hovorili ze treba prebliknut aby sa zobudila..a na jojke ten isty den zasa hovoril "majster" ze treba vsetko vypnut a nic nezapinat..:)

Asi si to s tým prebúdzaním musí každý vyskúšať sám.

trochu OT: ma JOJke mám najradšej tie ich hrané scénky, aby sme si my k.k.ti diváci vedeli predstaviť ako sa čo stalo :D

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 13. Februára 2012, 07:59

Blikanie studenymi svetlami (nebodaj xenonmi) tiez nie je bohvieco pre ich zivotnost.
Nic nezobudi baterku tak, ako samotne startovanie. Takze ked prve startovanie nema dost stavy, pri dalsom startovani uz musi byt baterka prebudena tak, ze az no.
A diesely predsa pred nastartovanim zhavia, nie ? To je podobne, ako prebliknutie svetlami.

robino
Auto: E61, F48
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Februára 2012, 09:18

Le Gend napísal:
Blikanie studenymi svetlami (nebodaj xenonmi) tiez nie je bohvieco pre ich zivotnost.
Nic nezobudi baterku tak, ako samotne startovanie. Takze ked prve startovanie nema dost stavy, pri dalsom startovani uz musi byt baterka prebudena tak, ze az no.
A diesely predsa pred nastartovanim zhavia, nie ? To je podobne, ako prebliknutie svetlami.

Ja to robim tak ze 2x nazhavim a v pohode,vsak aj to zhavenie zobudi baterku.....mam sice garaz ale tam mam auto na ktorom nejazdim..s tym, co jazdim mam vonku.. "logika" riadna :)
F48-aktual
E61-aktual
E39-ex
E46-ex
Hummer H3-ex
Fiat Bravo-ex
Nissan Serena-ex
Alfa Romeo166-ex
Alfa Romeo 156-ex
Hyundai-ex
Opel kadet-ex

eEDOo
Auto: BMW E61

Pondelok, 13. Februára 2012, 09:24

dam jeden OT:
to tie duchaplne informacie zo sprav, je jedno od koho (i ked tie na hnojke stoja uplne za kok..) su ako pre retardovanych.
Uz fakt nevedia co tam dat. Sa ani necudujem ked neviem kolko tych debilnych spravodajskych relacii maju (hlavne spravy, krimi, preve spravy, druhe..., spravy o 12tej,.....a neviem este ake)
To ako ked ten z PC revue Macko, Medved (ci ako sa vola) rozprava nieco z oblasti IT. To vysvetluje tiez ako pre dementov (aj on sa pri tom tak tvari) a hra sa na velkeho hackera.
Tie spravy sa uz dotahuju na tie pridrbane telenovely. Uvidis 1000 casti a nic sa nezmeni. ](*,)

A teraz k veci. Ako pisal Le Gend. Ja si tiez myslim, ze ta procedura startovania sa obide aj bez toho blikania.
Mozno ak tak u benzina a aj to by som si asi radsej pustil vyhrev zadneho skla, nech neskracujem zivotnost svetlam.

A zadalsie. BMW mi teraz stalo 3 tyzdne. Prisiel som a na brnk naskocilo, a to tu v Ziline neni -5 ako v BA. A co beham na nissane qashqai teraz cez tie navacsie mrazy, tak ten so svojou biednou 45Ah baterkou tiez chyta bez problemov. A to robim same kratke straty po meste, ked sa ani motor nezohreje a nieto este aby zacalo baterku dobijat.

Ked uz ma niekto nahovno baterku, resp. ma ju uz vydojenu tak si moze blikat kolko chce.
Jazdim ako dochodca za 12l :(

------------------------------------------

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 13. Februára 2012, 11:03

aj mna je občas treba 2-3krat zobudiť....)))))ale pri baterke je to blbost, ved už len odomkneš sa auto zobudí,ked zapneš kluč,tak sa prebudia rj, potom nabehnu budiky, pustí sa čerdadlo v nadrži, žhaví,ta to má baterka na prebudenie ajajaáj...... :lol: :lol:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

dethXtreme
Autor témy

Pondelok, 13. Februára 2012, 14:59

no, takze je to asi jedno ci bliknut alebo nie...ale zaujimala by ma jedna vec...vcera hlasili ze v noci bude -30 (plzen)...tak reku vytiahnem pre istotu baterku, lebo rano musim surne ist s autom prec...rano baterku napojim, nastartujem, auto pekne chyti, ale neudrzi otacky a zdochne..takto sa to opakuje asi 2X, tak som mu na treti X podrzal plyn na cca 1100 ot. ...drzal som asi pol minutky, pustil som, este trosku zakolisalo, ale uz drzalo...zvysok jazdy vsetko uplne v pohode...aj na dalsie startovanie...len proste to prve nastartovanie mu robilo problemy...aa stalo sa mi to uz asi 2X, tak isto pri vybrani baterky...co by to mohlo byt?

vreco
Auto: Potuzený Touring

Pondelok, 13. Februára 2012, 15:19

Možno to bude tým,že po vybratí baterky na dlhšiu dobu sa ti vymažú uložené hodnoty pre RJ a trvá jej potom pokým si nové hodnoty pre motor načíta.Baterku som vyťahoval len v teplých dňoch ale aj vtedy bolo cítiť,že sa potrebuje RJ znovu "naladiť" po takom 30m jazdení v celom spektre otáčok to už potom bolo fajn :-k
Obrázok

Le Gend

Pondelok, 13. Februára 2012, 17:29

Resetol si ECU, takze rozne nakalibrovane hodnoty (rozsahy senzorov a podobne) sa stratili. Toto by sa malo robit pri zahriatom motore, aby si ECU skor nasla tie spravne udaje. Takto si ju zobudil do sveta, v ktorom nicomu nerozumie, hodnoty zo senzorov su daleko od standardu. Opravi sa to sa po par (desiatkach) km, ale zaciatky mozu byt tazke.

michaltt

Pondelok, 13. Februára 2012, 18:14

Le Gend napísal:
Resetol si ECU, takze rozne nakalibrovane hodnoty (rozsahy senzorov a podobne) sa stratili. Toto by sa malo robit pri zahriatom motore, aby si ECU skor nasla tie spravne udaje. Takto si ju zobudil do sveta, v ktorom nicomu nerozumie, hodnoty zo senzorov su daleko od standardu. Opravi sa to sa po par (desiatkach) km, ale zaciatky mozu byt tazke.

toto sa mi nezda, baterka by tieto hodnoty nemala vymazat. Ale mozno sa mylim
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Le Gend

Pondelok, 13. Februára 2012, 20:16

Nezda sa ti, ze ECU si data nepameta pri odpojeni z napajania ? ECU nemavaju trvalu pamet (ako USB kluc), lebo data v nej sa casto menia, dokalibruvavaju, prisposobuju okolitym podmienkam a starnutiu senzorov, takze by sa museli stale prepisovat. Trvale pamete maju len obmedzeny pocet prepisani. ECU nemavaju ani baterku na zalohovanie svojej pamete.
Tak to byva v autach, s ktorymi som sa stretol. Bol by som prijemne prekvapeny, keby som zistil, ze BMW ma aj toto lepsie vymakane.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 31 neregistrovaných