... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
PetiE34 napísal:no funkciu si predstavujem takto
v základnej polohe tj, neni podtlak lopatky sú nastavené na max. prepúšťanie plynov meňej roztáča turbýnu. Po naštartovaí studeného motora kým ešte nieje správný tlak oleja sa turbo neroztáča naplno a tým zabráním pridieraniu osky predlží sa životnosť,a po chvílke sa sa naplní zásobník podtlaku resp.výprázní a potlak nastaví lopatky a turbýna sa roztáča. po pridaní plynu sa roztáča stále viac a ked dosiahne plniací tlak poistný ventil pustí vduch do podlakového sistému čím lopatky začnú prepúšťať viacej plynu a neroztáča ďalej turbynu plniací tlak sa nedvýha a podtlak sa zase dostáva do sistému čím sa privedie zase plyn na lopatky turbína sa zase roztáča, a takto sa pekne zacyklí čím vzniká regulácia
rozkmitanie sistemu je zabránené zásobníkom podtlaku a keby nestačilo tak za poistý ventil ide ešte škrtiací, ale to všetko a pri skúšaní a nastavovaní
možno je to nepochopiťelné ale nevadí potrebujem pomoc zohnať taký ventil e nie pochopiť moje bludy![]()
![]()
PetiE34 napísal:a každy týžden nová hlava
donuzo napísal:pekne riesenia :) xixi
alfi666 lopatky sa nemozu napevno zaistit,nakolko by to bud moc fukalo,alebo by to nefukalo vobec,,,,
PetiE34 napísal:pri volno behu stoho nedostanem 1bar aj keby som sa pokakal, nemá čo roztáčať turbínu
alfi666 napísal:
Jj, no predpokladal som, ze to stare turbo bolo obycajne, bez regulacie (nepoznam E34 motory)... a predpokladal som, ze funguje cez wastegate... tak ale ako hovorim, nepoznam ten motor, tak uz nespekulujem![]()
Teoria ovladania inak pekna, ale si myslim, ze to az tak jednoduche nebude... ono niekedy sa zide vyssi plniaci tlak a niekedy nizsi... cize stabilne nastaveny 1bar by asi tiez nebolo idealne
.... trebars pri plnom vykone by bolo treba aj viac a na volnobehu predsa netreba 1bar lebo by bola prilis chudobna zmes (aj ked nafte to tak nevadi ako benzinu)
PetiE34 napísal::shock: 2,9BAR????? pane bože
ale ja mam 20 rokov stary motor a bolby som spokojní keby som vedel tlačit 0,9
pri volno behu stoho nedostanem 1bar aj keby som sa pokakal, nemá čo roztáčať turbínu
alfi666 napísal:aha :) no je to mozne, nehadam sa :) .. ja uz vo vsetkom vidim elektroniku, takze principy takehoto jednoducheho ovladania sa mi zdaju az tak jednoduche, az si myslim, ze nemozu fungovat
donuzo napísal:uff..prepac poslal som foto turba na benzin,,tam je wasgate,,,ale take iste len ovladanie je napojene na lopatky..sorry