... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
srsenvilko napísal:
ano presne tak chcem to iba prehodit.......inac preco to chcem vymenit?auto predtym na snehu pri brzdeni slo stale rovno......minule som siel na tom co ma asc z ciech a na dialnici bol cerstvy sneh pri rychlosti cca 60-70 km/h......som musel pribrzdit z kopca a auto dostalo hodiny a uz som bol v sanci........tak asi prave preto.....neverim tomu asc.....
airbone napísal:presne ako pise eko.fresh, bude tam podla mna enormny problem to rozbehat z hladiska kodovania a programovania. Musel by si si najst niekoho co sa v tomto perfektne vyzna a vie co robi, ale aj tak budu problemy. Rozne jednotky, rozne kodovacie indexy, hw verzie, sw verzie apd apd.
Ak tam das novu RJ pre DSC a ABS, system ti ju nenakoduje, pretoze rozpozna ze v tomto roku v ktorom bolo vyrobene auto, este nebola dostupna. Musel by si toho menit ovela viac ako sa zda a komplet preprogramovavat auto novym centralnym kodovym klucom. Je mozne zeby bolo treba menit aj budiky apd....
Moj nazor je ze je to demagogia. Ale na druhej strane, vsetko sa da. Ale uvazujuc o takmer istych problemov by som sa osobne nato vykaslal.
airbone napísal:mas vela otazok a ja ti na nich nedam odpovede, lebo sam ich neviem. Ale viem jedno, ze s tym budes mat ostaru.....
srsenvilko napísal:
ahoj co to je to ETK ?
aj mne sa zda ze sa to da a vyhoda je ze mam takmer vsetko k tomu dsc od senzorov ce riadiacky
srsenvilko napísal:tak nic keby si nieco zistil tak daj vediet....ale vraj 46 je zbernicovy system....to znamena ze tam napichnem hocico aj pdc a ked tam dam druhu radiacu jednotku tak to vie?alebo to nato netreba menit RJ?a vyhrievanie sedadiel tiez treba programovat?asi nie ci?
airbone napísal:
A co ze je zbernicovy system, si myslis ze tam napojis hodiny s vodotryskom a pojdu ti? Vsetko sa musi programovat/kodovat, nic ti nepojde len tak, ze to tam pripojis. Musi sa preprogramovat cele auto novym centralnym kodovym klucom. Ten specifikuje presnu vybavu auta a je v hexadecimalnom tvare. Pre jeho zmenu navyse musis mat generator, aby si vedel co a kde zmenit ak zmenis nieco vo vybave. PDC sa urcite musi kodovat, o vyhrevu sedadiel neviem povedat, ale myslim ze ano. Navyse potrebujes novy panel s tlacidlami (SCHALTZENTRUM).
Hyri napísal:
preboha to tu nemusis vysvetlovat, skoda klavesnice.