... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
R0nnIe
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Re: pomooooc ako z ASC mat DSC

Štvrtok, 8. Apríla 2010, 14:54

srsenvilko napísal:

ano presne tak chcem to iba prehodit.......inac preco to chcem vymenit?auto predtym na snehu pri brzdeni slo stale rovno......minule som siel na tom co ma asc z ciech a na dialnici bol cerstvy sneh pri rychlosti cca 60-70 km/h......som musel pribrzdit z kopca a auto dostalo hodiny a uz som bol v sanci........tak asi prave preto.....neverim tomu asc.....

Ja nemam ani asc, ani dsc ... a este nikdy som nedostal hodiny ked som nechcel. Mne taketo srndicky pridu dolezite len na autach s prednym nahonom aby sa clovek v zakrute nevyjebal ked dostane nedotacavy smyk.

srsenvilko
Autor témy
Auto: bmw e46
Kraj: Košický

Sobota, 10. Apríla 2010, 07:11

airbone napísal:
presne ako pise eko.fresh, bude tam podla mna enormny problem to rozbehat z hladiska kodovania a programovania. Musel by si si najst niekoho co sa v tomto perfektne vyzna a vie co robi, ale aj tak budu problemy. Rozne jednotky, rozne kodovacie indexy, hw verzie, sw verzie apd apd.
Ak tam das novu RJ pre DSC a ABS, system ti ju nenakoduje, pretoze rozpozna ze v tomto roku v ktorom bolo vyrobene auto, este nebola dostupna. Musel by si toho menit ovela viac ako sa zda a komplet preprogramovavat auto novym centralnym kodovym klucom. Je mozne zeby bolo treba menit aj budiky apd....
Moj nazor je ze je to demagogia. Ale na druhej strane, vsetko sa da. Ale uvazujuc o takmer istych problemov by som sa osobne nato vykaslal.

no ale keby som vymenil vsetko aj riadiacu ...tak sa to musi poznat ci nie?kde je ten system co to rozpozna v riadiacej auta alebo v com?a dsc bolo dostupne v tom roku lebo auto co to malo bolo 2001a teraz mam 2002 a to ma iba asc..../mimochodom som nevedel ze dsc nemaju vsetky bmw od 2002 tak som sa na to ani nepytal a ked mi ho doniesli tak som bol trosku mimo ](*,) / a este k tej kablovacke....senzory na abs ma aj to asc treba ju fakt celu menit?da sa nejako rozlozit na motorovu cast a interierovu?napr.na nejakych spojkach?tie brzdove treba menit na 100 percent lebo asc neovlada predne kolesa....a kde je este ten snimac na volant ci snimac uhlu?dikes [-o<

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Sobota, 10. Apríla 2010, 10:05

mas vela otazok a ja ti na nich nedam odpovede, lebo sam ich neviem. Ale viem jedno, ze s tym budes mat ostaru.....

srsenvilko
Autor témy
Auto: bmw e46
Kraj: Košický

Nedeľa, 11. Apríla 2010, 17:52

airbone napísal:
mas vela otazok a ja ti na nich nedam odpovede, lebo sam ich neviem. Ale viem jedno, ze s tym budes mat ostaru.....

tak nic keby si nieco zistil tak daj vediet....ale vraj 46 je zbernicovy system....to znamena ze tam napichnem hocico aj pdc a ked tam dam druhu radiacu jednotku tak to vie?alebo to nato netreba menit RJ?a vyhrievanie sedadiel tiez treba programovat?asi nie ci?

Hyri

Nedeľa, 11. Apríla 2010, 20:06

srsenvilko napísal:

ahoj co to je to ETK ?
aj mne sa zda ze sa to da a vyhoda je ze mam takmer vsetko k tomu dsc od senzorov ce riadiacky

ked nevies co je etk tak jeb na to. Extremne Tupy Kokot a este aj viem co je ETKK, skus uhadnut.
Bmw E39 530D ///Jebat Paket
Ex Bmw E39 540iAG ///Mrdka paket
Ex Bmw E39 530D ///M Paket
Ex Bmw E36 325i Nic paket drift king :D

airbone

Nedeľa, 11. Apríla 2010, 22:56

srsenvilko napísal:
tak nic keby si nieco zistil tak daj vediet....ale vraj 46 je zbernicovy system....to znamena ze tam napichnem hocico aj pdc a ked tam dam druhu radiacu jednotku tak to vie?alebo to nato netreba menit RJ?a vyhrievanie sedadiel tiez treba programovat?asi nie ci?

A co ze je zbernicovy system, si myslis ze tam napojis hodiny s vodotryskom a pojdu ti? Vsetko sa musi programovat/kodovat, nic ti nepojde len tak, ze to tam pripojis. Musi sa preprogramovat cele auto novym centralnym kodovym klucom. Ten specifikuje presnu vybavu auta a je v hexadecimalnom tvare. Pre jeho zmenu navyse musis mat generator, aby si vedel co a kde zmenit ak zmenis nieco vo vybave. PDC sa urcite musi kodovat, o vyhrevu sedadiel neviem povedat, ale myslim ze ano. Navyse potrebujes novy panel s tlacidlami (SCHALTZENTRUM).

Hyri

Nedeľa, 11. Apríla 2010, 23:08

airbone napísal:

A co ze je zbernicovy system, si myslis ze tam napojis hodiny s vodotryskom a pojdu ti? Vsetko sa musi programovat/kodovat, nic ti nepojde len tak, ze to tam pripojis. Musi sa preprogramovat cele auto novym centralnym kodovym klucom. Ten specifikuje presnu vybavu auta a je v hexadecimalnom tvare. Pre jeho zmenu navyse musis mat generator, aby si vedel co a kde zmenit ak zmenis nieco vo vybave. PDC sa urcite musi kodovat, o vyhrevu sedadiel neviem povedat, ale myslim ze ano. Navyse potrebujes novy panel s tlacidlami (SCHALTZENTRUM).

preboha to tu nemusis vysvetlovat, skoda klavesnice.
Bmw E39 530D ///Jebat Paket
Ex Bmw E39 540iAG ///Mrdka paket
Ex Bmw E39 530D ///M Paket
Ex Bmw E36 325i Nic paket drift king :D

airbone

Pondelok, 12. Apríla 2010, 10:27

Hyri napísal:

preboha to tu nemusis vysvetlovat, skoda klavesnice.

mas recht :smile:

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 29. Mája 2013, 14:19

tema je tu 3 roky, skusal to uz niekto? 2 auta jedno ASC druhe DSC MK20, obe rv2000 podla ETK je to par veci + brzdove trubky, hm?

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 3. Júna 2013, 19:33

da sa vsetko, ale zabije s tym rok zivota... napr. znamy ma v Z3 normalne originalne DSC... je to ale r.v. 2001

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 32 neregistrovaných