... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
rezerro
Autor témy

Pocas jazdy skapalo

Streda, 26. Novembra 2008, 09:09

Cavte ludkovia.
Dnes rano pridem k autu, nastartujem, idem do prace a po vyjazde na dialnicu idem dat stvorku, ale ani nemusim, lebo mi skapal motor, odstavil som na krajnici a uz len odtah mi pomohol.
Nesvieti ziadna varovna kontrolka, normalne nazhavi, normalne toci motorom, ziadne pazvuky, len nejde nastartovat.
Ako by nedostaval palivo alebo co. Ved nemrzlo az tak, ze by nafta zamrzla.
Co mi poradite, co mam ako prve skontrolovat? Napada ma zasrany palivovy filter, ten skontrolujem, ale ak to nebude ten, kde dalej mozem pokracovat v hladani zavady?
Stretol sa uz niekto s podobnym pripadom?
Podakujem za kazdu produktivnu radu.

Dakujem

E46 320D
If you try the best you can,
the best you can is good enough = BMW

alfi666

Streda, 26. Novembra 2008, 09:51

ach jaj... choroba tychto motorov je vstrekovacie cerpadlo... jeho odchod do vecnych lovist sa prejavi presne takto :cry: ... nechcem certa malovat na stenu, lebo je to asi jedna z najdrahsich veci co mozu na motore odist :( ... teda.. pokial je to starsi model 320d 100kW
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

fano031

Streda, 26. Novembra 2008, 09:59

pozri ten filter v ňom je určite okrem špiny i voda ktorá môže zamrznúť pri jazde i pri +5, to je to prvé čo pozri...už sa mi to stalo a to na OMEGE :smile:
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

rezerro
Autor témy

Streda, 26. Novembra 2008, 10:13

alfi666 napísal:
ach jaj... choroba tychto motorov je vstrekovacie cerpadlo... jeho odchod do vecnych lovist sa prejavi presne takto :cry: ... nechcem certa malovat na stenu, lebo je to asi jedna z najdrahsich veci co mozu na motore odist :( ... teda.. pokial je to starsi model 320d 100kW

no to by boli vianoce... po prichode z prace sa na to pozriem. skontolujem ten filter, poistku od palivovej pumpy. ako v mestskych podmienkach na parkovisku bez akehokolvek specialneho naradia na 100% zistim, ze odislo cerpadlo? nejaky zaruceny recept...

Diky

alfi666

Streda, 26. Novembra 2008, 10:18

Ked skontrolujes ten filter, tak sleduj, ze ci budes mat na spodku nadobky toho filtra take malicke akoby kovove piliny....

Neviem ako to zistis na 100%, ze je to cerpadlom.. ale ak sa ti rozsvietia normalne vsetky kontrolky a aj huci palivove cerpadlo v nadrzi, bateria + starter vladzu tocit, len to nenaskoci, tak to veru bude najskor nejaka chyba cerpadla :roll:

djlaco
Auto: 325 tds
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 11. Decembra 2008, 10:19

Mne sa dnes stalo to iste rano islo v pohode potom som bol v zapche a ked som sa rozbiehal tak skapal motor potom som tocil asi 20 sekunt naskocilo potom po asi 150m skapalo opat som natocil a asi po 5 km ked som spomaloval tak mi to opat skapalo vzdy ked som isiel pomaly do zakruty potom som dosiel do prace auto som nezhasol otvoril som kapotu a kukal co sa deje tak som zistil ze od palivoveho filtra smerom k cerpadlu idu velke bubliny falosny vzduch. Ako vycistim palivový filter? Ak to nepomoze bude asi to palivove cerpadlo. Skuste poradit. PLS. BMW 325 tds. Palivovy filter bol meneni v juni tento rok.
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

Pepe
Auto: bembo

Štvrtok, 11. Decembra 2008, 22:22

rezerro
Skontroluj el-odpájanie prívodu paliva!!! Filter sa takto razom neprejaví a čerpadlo by sa aspoň ohlásilo. Zap.-vyp. kľúčom v zapaľovaní a mal by si počuť cvakanie ventilu/ je na čerpadle - vstrekovacom/ Ale daj si ho zmerať! Repas čerpadla je celkom v poho - odporúčaná prevencia pri 200 tis. km ako bežná údržba. Mne povolila tesnosť pri 217 000 km.

djlaco
Auto: 325 tds

Štvrtok, 11. Decembra 2008, 22:31

zabudol som podotknut ze som isiel skoro na rezerve este mi neblikala ale uz som sa blizil k rezerve. Teraz som natankoval do polky nadrze a zatial vsetko uplne v pohode aj zerpadlo zbuci. Myslite ze uz pomaly odchadza? alebo to moze bezne robit ked je tak malo nafty v nadrzi?
BMW 325 tds touring vyrobene - Regensburg

rezerro
Autor témy

Piatok, 12. Decembra 2008, 11:02

Pepe napísal:
rezerro
Skontroluj el-odpájanie prívodu paliva!!! Filter sa takto razom neprejaví a čerpadlo by sa aspoň ohlásilo. Zap.-vyp. kľúčom v zapaľovaní a mal by si počuť cvakanie ventilu/ je na čerpadle - vstrekovacom/ Ale daj si ho zmerať! Repas čerpadla je celkom v poho - odporúčaná prevencia pri 200 tis. km ako bežná údržba. Mne povolila tesnosť pri 217 000 km.

všetko je skontrolované samozrejme, už bolo aj na PC, takže už mám napísané na zozname ježiškovi nové čerpadlo. palivový filter vyzeral ako filter na CNC frézovacom centre pre rezaciu kvapalinu, toľko tam bolo pilín... dnes objednávam nové kua...

alfi666

Piatok, 12. Decembra 2008, 12:28

rezerro napísal:
všetko je skontrolované samozrejme, už bolo aj na PC, takže už mám napísané na zozname ježiškovi nové čerpadlo. palivový filter vyzeral ako filter na CNC frézovacom centre pre rezaciu kvapalinu, toľko tam bolo pilín... dnes objednávam nové kua...

Ty kokos.. to az natolko? :roll: .... ja som mal v mojom zopar piliniek na spodku a myslel som, ze je pruser :roll:
Objednavas nove cerpadlo, alebo repas?

rezerro
Autor témy

Piatok, 12. Decembra 2008, 13:34

alfi666 napísal:
Ty kokos.. to az natolko? :roll: .... ja som mal v mojom zopar piliniek na spodku a myslel som, ze je pruser :roll:
Objednavas nove cerpadlo, alebo repas?

bude nove, repas by bol mozno aj drahsi... dufam, ze este tento rok pojde :(. Inak co som pozeral forum, si sa sparal v podobnej tematike, ak vies, daj info... dikz
Obrázok

alfi666

Piatok, 12. Decembra 2008, 13:46

a co bude stat nove? :roll: ... kupujes rovno od BMW?
no vrtal som sa vtom, ale nikdy ma nenapadlo, ze to budem sam vyberat ;) lebo to tam treba nejak zafixovat v urcitej polohe.. a kedze niesom nejak mechanik, tak toto by som nechal na odbornikov radsej ;)

darty
Kraj: Trnavský

Piatok, 12. Decembra 2008, 19:07

Nákres čo som ti poslal nesedí? Ja som to robil celé sám, takže stačí zavolať, číslo som ti poslal :wink:
Ja neviem...

darty
Kraj: Trnavský

Piatok, 12. Decembra 2008, 19:18

A pozor, ak sa nemýlim tak piliny(veeľa pilín) znamená opotrebované podávacie čerpadlo, nie vstrekovacie. Na vstrekovacom sa zadre predsuvník vstreku a odpáli riadiačku vstrekovacieho čerpadla.
Rýchla smrť!
Ja neviem...

rezerro
Autor témy

Piatok, 12. Decembra 2008, 22:10

darty napísal:
Nákres čo som ti poslal nesedí? Ja som to robil celé sám, takže stačí zavolať, číslo som ti poslal :wink:

keď som ti ešte nepoďakoval, tak díky, ten nákres bol OK. Iba som to sem pichol, aby aj druhí mohli mať dáke nové infos. A volám až v najkritickejších situáciách, tak dúfam, že nebudem :D.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných