... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Mayo
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Októbra 2008, 07:05

Majo bmw napísal:
niekedy hodne zalezi od kvality cinch kablov-ak niesu dobre odtienene tak ti to moze rusit aj ked zapnes vyhrievanie zadneho skla.....

neivem ako sú tieto káble kvaliné, ale kúpil som sadu káblov k montáži autozosilovača za cca 1.000 sk - 5m napájací, 5m signálny a poistka 40A, je to od nejakého nemeckého výrobcu :wink:
BMW e36 318 iS coupe '98
Skoda Octavia 1.9 TDI '08
SAVAGE X 4.6

Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 13. Októbra 2008, 07:24

plánujem kúpiť toto:
http://www.autoradia.sk/dietz-23089

čo myslíte môže byť? len som zvedavý aké budú tie cinch káble :roll:

popo
Auto: šíp s krídlom

Pondelok, 13. Októbra 2008, 08:46

Majo bmw napísal:
niekedy hodne zalezi od kvality cinch kablov-ak niesu dobre odtienene tak ti to moze rusit aj ked zapnes vyhrievanie zadneho skla.....

Ja tam mám kable od DLS a ROCKFORT FOSGATE a sú tahane cez stredový tunel a napájanie mám cez batériu ktorá je vzadu a v kufri a stále mi to šuští.

Majo bmw
Auto: E39 525tds,E46 320dT
Kraj: Žilinský

Pondelok, 13. Októbra 2008, 19:24

Mimo napísal:
plánujem kúpiť toto:

tieto mam a som spoko.....no problem
Obrázok
......................... =BMW forever=..........................
E46 320dt FL
E39 525tds
Skoda 125L-1,3fa moto

Majo bmw
Auto: E39 525tds,E46 320dT
Kraj: Žilinský

Pondelok, 13. Októbra 2008, 19:30

popo napísal:
Ja tam mám kable od DLS a ROCKFORT FOSGATE a sú tahane cez stredový tunel a napájanie mám cez batériu ktorá je vzadu a v kufri a stále mi to šuští.
hmmmmm.tak to je zaujimaveeeee...nieco tam musi prebijat alebo take nieco.....alebo to ide od zdroja signalu-tzn.radio....no neviem ja by som skusil prekontrolovat napajanie radia a samotne cince=myslim tie koliky, nie samotny kabel....inak neviem....
Obrázok
......................... =BMW forever=..........................
E46 320dt FL
E39 525tds
Skoda 125L-1,3fa moto

Mayo
Autor témy

Pondelok, 13. Októbra 2008, 20:03

Mimo napísal:
plánujem kúpiť toto:

ta to sú presne tie čo som teraz naťahoval :lol:

v NAYku som ich kúpil za cca 1000 sk :wink:
BMW e36 318 iS coupe '98
SAVAGE X 4.6

Obrázok

Mayo
Autor témy

Pondelok, 13. Októbra 2008, 20:06

popo napísal:

ak chceš možme sa stretnúť a poskúšať, že kde to rušenie vzniká - robota na asi 20 min. - mám v tom už prax :lol:
BMW e36 318 iS coupe '98
SAVAGE X 4.6

Obrázok

Mimo

Pondelok, 13. Októbra 2008, 21:02

Mayo napísal:
ta to sú presne tie čo som teraz naťahoval :lol:
v NAYku som ich kúpil za cca 1000 sk :wink:

celú tú sadu? ako je to s kvalitou? oplatí sa to?
no teraz na g4s idú po 900 :wink:

Mimo

Pondelok, 13. Októbra 2008, 21:33

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Utorok, 14. Októbra 2008, 17:31

Rady ktore ste sem dali su pravdive a niekedy aj pomozu. Ale napr odrusovac alternatoru stoji niekedy aj 1000sk a je to 100nF kondik a cievka s par mH do serie. Bohuzial to nepomaha, lebo alternator ma svoje odrusenie a take iste ake ti predaju v obchode ma aj autoradio vo vnutry. Zasady zemnenia je treba dodrzat, ale fungovalo mi auto aj bez odrusovacou a aj ked som tahal kable tym istym prahom ako napajacie a Cinch kable stali 50sk som problem nemal. Zemnenie mozes dotiahnut k uplnej dokonalosti a aj tak ti to nepomoze. Ci mas kabel na kostru alebo o auto je jedno. Dolezite je ake su spoje. Hrubka plechu ma vacsiu plochu ako prierez kabla 10mm2. Na druhej strane je to super mat samostatne zemnenie. Musel by si v jednom bode kodtrit aj autoradio a zosik. A to nespravis. Nebudes tahat nove kable do autoradia, ked su na ISO konektore. Fungovalo mi krasne zapojenie s 50sk korunovymi kablami a odflaknutym zemnenim a napr neslo mi zapojenie kde som mal odrusovac, kapacitor, radio za 25000sk, zosik za 10000sk a audiokabel za 3000sk. A to piskanie tam bolo stale. Spravil si jednu chybu. Autoradia su dnes uz vsetky MOSFET. Je to krajsi znuk, ale citlive na napatove spicky a staticku elektriku. Stav sa, ze ked vymenis radio za cisto nove, este nepouzite, tak ti to pojde. A preco? Nestalo sa ti nahodou to, ze si vytiahol Cinch zo zosiku alebo z radia za chodu? Naozaj si mal vzdy vypnuty zosik aj radio? Lebo ak nie, tak si si ho odpalin sam napatovymi spiskami, tim, ze si vytiahol z hrajuceho radia Cinch. Na to velky pozor. Aj ja to hovorim z vlastnej skusenosti. A tento tzyden to riesil kamarat v Cliu. Nepomohlo nic. Teraz ide dat opravit to autoradio nejakemu cloveku, co take veci opravuje. Stat to bude par stoviek, ale ci to bude fungovat neviem. Viem o com hovorm, som elektrotechnik a mojou zalubou je audiotechnika. Staviam zosilnovace atd. Takze viem co sa pise v teorii a viem ze u auta ti to nepomoze. Ani zvlast kabel na - bat a + bat. Ziadne odrusenie ani za 3000sk ao Clarionu alebo Pioneeru alebo od Alpinu. Vymen radio!!! Moja rada. Sory za zle spravy.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

Mimo

Utorok, 14. Októbra 2008, 20:48

:-k hm hm zaujímavé. takže radíš neodpájať nič za behu rádia&zosíku? dobré vedieť :wink: idem teraz montovať zosík s kabelážou tak dík za radu :lol:
to je asi ako s PC, raz sa mi podarila odpojiť disketovka.. odvtedy nešla :lol: ešteže som ju už potom ani nepotreboval.
a ked potiahnem cinch kábel a vedla repro kábel nemal by bať problém keď sú dobre tienené však? bo ešte som aj niekde čítal že zvyknú robiť problémy káble ku svetlám čo sa ťahajú dozadu :roll:

Mayo
Autor témy

Utorok, 14. Októbra 2008, 21:08

trunek napísal:
Rady ktore ste sem dali su pravdive a niekedy aj pomozu. Ale napr odrusovac alternatoru stoji niekedy aj 1000sk a je to 100nF kondik a cievka s par mH do serie. Bohuzial to nepomaha, lebo alternator ma svoje odrusenie a take iste ake ti predaju v obchode ma aj autoradio vo vnutry. Zasady zemnenia je treba dodrzat, ale fungovalo mi auto aj bez odrusovacou a aj ked som tahal kable tym istym prahom ako napajacie a Cinch kable stali 50sk som problem nemal. Zemnenie mozes dotiahnut k uplnej dokonalosti a aj tak ti to nepomoze. Ci mas kabel na kostru alebo o auto je jedno. Dolezite je ake su spoje. Hrubka plechu ma vacsiu plochu ako prierez kabla 10mm2. Na druhej strane je to super mat samostatne zemnenie. Musel by si v jednom bode kodtrit aj autoradio a zosik. A to nespravis. Nebudes tahat nove kable do autoradia, ked su na ISO konektore. Fungovalo mi krasne zapojenie s 50sk korunovymi kablami a odflaknutym zemnenim a napr neslo mi zapojenie kde som mal odrusovac, kapacitor, radio za 25000sk, zosik za 10000sk a audiokabel za 3000sk. A to piskanie tam bolo stale. Spravil si jednu chybu. Autoradia su dnes uz vsetky MOSFET. Je to krajsi znuk, ale citlive na napatove spicky a staticku elektriku. Stav sa, ze ked vymenis radio za cisto nove, este nepouzite, tak ti to pojde. A preco? Nestalo sa ti nahodou to, ze si vytiahol Cinch zo zosiku alebo z radia za chodu? Naozaj si mal vzdy vypnuty zosik aj radio? Lebo ak nie, tak si si ho odpalin sam napatovymi spiskami, tim, ze si vytiahol z hrajuceho radia Cinch. Na to velky pozor. Aj ja to hovorim z vlastnej skusenosti. A tento tzyden to riesil kamarat v Cliu. Nepomohlo nic. Teraz ide dat opravit to autoradio nejakemu cloveku, co take veci opravuje. Stat to bude par stoviek, ale ci to bude fungovat neviem. Viem o com hovorm, som elektrotechnik a mojou zalubou je audiotechnika. Staviam zosilnovace atd. Takze viem co sa pise v teorii a viem ze u auta ti to nepomoze. Ani zvlast kabel na - bat a + bat. Ziadne odrusenie ani za 3000sk ao Clarionu alebo Pioneeru alebo od Alpinu. Vymen radio!!! Moja rada. Sory za zle spravy.

viac menej som takého razenia ako ty, len nie v takom rozmere, väčšinou si vyrábam audio káble sám - je to preto lebo nikdy nemajú takú dlžku a koncovky ako potrebujem, túto sadu káblov som si kúpil hlavne preto, že sa mi nechcelo chodiť po predajniach a hladať kábel na 40A zaťaženie a ked tam už bola priložená aj signálna dvojlinka tak som ju natiahol, pôvodne som si chcel signálny kábel vyrobiť.
v ostatných veciach čo si napísal sa prikláňam k tebe a môžem potvrdiť, že už sa mi viackrát stalo že lacnejšia výbava hrala lepšie ako nejaká draha - a teraz nehovorím len o auto audio
BMW e36 318 iS coupe '98
SAVAGE X 4.6

Obrázok

popo
Auto: šíp s krídlom

Streda, 15. Októbra 2008, 06:39

Mayo napísal:
ak chceš možme sa stretnúť a poskúšať, že kde to rušenie vzniká - robota na asi 20 min. - mám v tom už prax :lol:

Dakujem za ponuku.Už som to vyjebal z auta,už som nemal nervy tak to celé predávam :evil:

trunek
Auto: E39 540i + E53 4,8
Kraj: Nitriansky

Streda, 15. Októbra 2008, 17:25

Cinch kable sa mi osvedcili robit takto. Ako kabel pouzivam mikrofonny symetricky. Aj tak nenajdete kvalitnejsi ako tento. Aj kabel za 3000sk nie je taky ako tento. Mikrofon je najsitlivejsi a ak chcete nejako ozvucit velku halu s mikrofonom, je to veda sama o sebe. Takze tento kabel a obidva kable vo vnutr pouzijem na vedebie signalu. Teda 2 zive kable. Tienenie je tripojene o zem (ako inak) a este ma aj dodatocne tienenie foliou, ktore nezapajam. Takto mi to funguje najlepsie. Je to zapojene ako nesimetricky signal na simetrickom kabli s nesimetrickym konektorom (viem znie to blbo). Mam garmofon za 20t a vymenil som si na nom Cinch kable za takto urobene. Pouzivam k tomu elektronkovy zosik a sluchadka HD25 (120dB) a pri takomto zapojeni je uz citit kvalitu kablov. Darmo mate kablik prepletany 700x a na rozny sposob. Najkvalitnejsie su s foliou (napr televizny signal na antenu je citlivejsi ako audio a napr sietovy kabel na PC ide na 10tky m a nema rusenie). Takze tento foliovy a ten urobit kvalitne. Nepouzit lacne Cinche. A mate kvalitny audio kabel. Dovolim si tvrdit lepsi ako nejaky za 3000sk od audisonu (neberte to ako reklamu a urcite nezhadujem nijaku znacku). Tie lacne audio kable nemaju vobec tienenie. Minus ide iba popri pluse a nie je ani toceny. A ma len par vlaskov. Nic moc.

No a PC. Mam High-End zosik v triede A (ak to niekomu nieco hovori sum 120dB, skreslenie 0,003% a prenasane pasmo 15Hz az 0,3GHz +-0,1V nevedeli mi vskole namerat vecsie skreslenie a nemali kvalitnejsie pristroje. A je to spravie nie 20kHz ale 0,3GHz) a na PC mi nefungoval absolutne ba dokonca sa odpalila zvukova karta pri vyberani Jacku z konektoru.

A ako suvisi kabel so svetlom s audiokablom? Nejde ti net, ked mas sietovy kabel vedla zehlicky a ta ma vacsi odber ako ziarovka na koncovych svetlach.
pri bmw sa zacinaju auta / E39 520i ´98 + E39540i 01 + E53 4,8is 05´

myroslav
Auto: E46 318D Touring
Kraj: Prešovský

Streda, 14. Januára 2009, 01:36

skuste mi poradit, tahal som RCA v prahu na soferovej strane, (teda v lavom prahu), bateriu mam v kufri v pravo a co sa tyka rusenia, tak rusenie mi nesposobuje motor (teda nepocut piskot podla otacok motora) , ale rusi mi signal len pri zapnutych svetlach, pokial mam vypnute svetla tak je to super, ale akonahle ich zapnem a mam stisene radio, v reprakoch mi piska a rapci, neviete kde je problem, kadial to mam tahat, alebo kupit odrusovac???
auto je E46-ka Touring
Diky za Vase nazory a odpovede, uz fakt si s tym neviem rady
OO\[][]/OO E46 318D Touring
Bawarska Miłość Wieczna
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 18 neregistrovaných